Uitslag damesdag van dinsdag 11 februari 2020

Het was een koude, natte en stormachtige dag. Ondanks de slechte vooruitzichten hadden toch nog 23 dames ingeschreven. Hiervan zijn er 22 gestart en 16 dames hebben de eindstreep gehaald. Twee flights hielden het na 9 holes voor gezien. Onderweg werden we verrast door hagelbuien en zware windstoten. Vooral de laatste flight had hier veel last van. Deze keer is het een nadeel om een late start te hebben !!! Enfin, genoeg over de barre weersomstandigheden.

Na afloop trakteerden Tineke en Marianne op bitterballen vanwege hun verjaardagen. Ze smaakten weer prima en hartelijk bedankt daarvoor.

De uitslag:

Dames A

HCP

Score

1. Els Faes

22.7

22

2. Sjan van Kaathoven

16.9

21

3.Toos Vermeulen

21.5

21

4.Adri van Velsen

24.8

20

5.Nelly Direks

23.6

19

Dames B

 

 

1.Mia Moelands

29.3

23

2.Mariëtte van Gestel

26.9

22

3.Ineke Koenen

36.0

20

4.Nel Rooney

27.3

18

5.Frank Weterings

35.9

16

9 holes

 

 

1.Riet Leduc

28.0

14

 

Neary voor Adri van Velzen Greeny B voor Nel Rooney ( gesponsord door Riet Leduc )

Geen birdies

Nel Rooney

De damesdag van dinsdag 4 februari 2020 is ook min of meer in het water gevallen. Ook nu weer heeft een aantal dames 9 holes gelopen en een aantal dames heeft zelfs 18 holes gelopen. Het weer was fris en vooral erg winderig, wat voor sommigen het besluit om het te laten bij 9 holes makkelijker maakte. De uitslag volgt volgende week. Wel mag vermeld worden dat Toos Vermeulen de greeny op hole 9 gewonnen heeft. De neary op hole 3 is niet gehaald. Volgende week nieuwe kansen om een mooie, verbeterbare score voor de 2e eclecticronde neer te zetten.

Maike

 

De damesdag van dinsdag 28 januari 2020 is in het water gevallen. Een tiental dames heeft nog wel 9 holes gelopen, maar niet voor de score van de eclectic van de 2e ronde.

 

Uitslag damesdag van dinsdag 21 januari 2020

De nieuwe hype van de afgelopen jaren is Blue Monday, maar daar kunnen ze beter Very Blue Thuesday van maken. Ondanks dat ik een fantastische birdieput vanaf de fairway (oftewel algemeen gebied) op hole 10 maakte van zo'n 35 meter, (grove schatting) was de rest weer knudde. Zelfs m'n zelf ingestelde target van 10 punten per 9 holes was in de eerste ronde niet haalbaar gebleken. Zo'n beauty van een birdie maakt echter de hele dag goed, wat de uiteindelijke score ook wordt. Eerlijk gezegd kan ik niet veel vertellen over deze damesdag, behalve dan dat we ontzettend veel plezier hebben gehad. We verder zo'n beetje om de beurt wel in het water gingen, misslagen bij de vleet hadden, regelmatig de hole misten en Mia ook nu weer in deze flight het beste speelde.  Zogezegd leverde het onze flight wel wat op: 2 birdies en 1 bal. Echte uitschieter van de dag is Gerrie Lucas met 32 punten, mooi Gerrie!!  Ook de dames met 31 punten natuurlijk top: Nel Rooney, Toos Vermeulen en Woutje Kusters.

Na de 1e 9 holes was het warm worden in het clubhuis onder het genot van heerlijk chocolade snoepgoed van Karin van der Heijden. Vanaf deze plek van harte gefeliciteerd en dankjewel voor het lekkers.

De uitslag dan maar.

       Dames A                                                   HCP    Score
  1, Gerrie Lucas 19.2 32
  2. Toos Vermeulen 21.5 31
  3. Hannny Voight 22.5 26
  4. Els Faes 22.7 26
  5. Nelly Direks 23.6 24
  Dames B    
  1. Nel Rooney 27.3 31
  2. Woutje Kusters 29.5 31
  3. Riet Leduc 28.0 30
  4. Mia Moelands 29.3 28
  5. Ineke Ros 28.2 26
  9 holes Janet Stolk    
  Neary voor Nelly Direks
  Greeny voor Riet Leduc
  Birdies op hole 9 voor Nel Rooney, Els Faes  en Gerrie Lucas
  op hole 10 voor Maike van Hengel 
  op hole 12 voor Gerrie Lucas
  Sponsor: Mariëtte van Gestel

Na de uitslag werden nog 3 mutsen verloot, gesponsord door Karel Bruins.

Het was een koud en mistig, maar mooi golfdagje.

Maike

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 14 januari 2020

Oke, je wordt wakker en het eerste wat je doet op zo'n damesdag is het weer checken. Vooral omdat de vooruitzichten er behoorlijk nat uit zagen. Mijn echtgenoot die graag op buienradar kijkt, voorspelde al dat het tot 4 uur 's middags zou blijven regenen. Nu heb ik een behoorlijk hekel aan regen en aan harde wind. Ik stelde me er derhalve al op in om alleen koffie te gaan drinken en daarna naar huis om maar iets in het huishouden te gaan doen. En inderdaad onderweg naar de golfclub regende het, niet echt hard, maar hard genoeg om de ruitenwisser constant te laten gaan. Op de golfclub aangekomen regende het inmiddels een stuk minder en liepen er al flights in de baan. Ja, wat doe je dan? Dankzij Robbert, die liet even de regencurve zien, toch maar de golfkar gepakt en de baan in. De afzeggers van vandaag zullen vast spijt hebben dat ze niet gekomen zijn, want het werd uiteindelijk een heerlijk golfdagje. Klein beetje miezer in het begin, maar een kniesoor die daar nog over mekkert. 

Ik mocht vandaag met Woutje Kusters en Frank Weterings spelen, 2 hele gezellige dames. Maar potsie, zij gingen er allebei wel met een birdie vandoor en een lichte steek van jaloezie werd door mij waargenomen. Voor Frank was het de eerste birdie hier op golfcentrum Dongen en wat adviseren we dan? Juist, datum en hole op de birdie vermelden en de birdie tentoonstellen in de wc. Mooi hoor dames, maar ondanks jullie birdies had ik toch ook mooie punten...... Wat het vermelden nog waard is, is dat Frank op hole 7 juist gemeld had dat ze graag een birdie won omdat ze die van Dongen nog niet had en het vogeltje zo mooi vond. We weten allemaal dat als je dat zegt het juist niet gebeurd. En zo geschiedde, haar 2e slag op hole 7 raakte wel de vlag, maar ging er niet in. Gelukkig lukte het Frank wel op hole 9. Woutje maakte op hole 7 in de 2e ronde (hole 16) wel een birdie. Bravo dames!!

Tijdens de 2 rondes zo hier en daar nog wat regels uitgelegd (aangepaalde boom, hoe bepaal je waar je mag droppen), wat mag wel en niet bij matchplaycompetities (geen ready golf, niet voor je beurt spelen e.d.). 

Qua punten is er 1 enorme uitschieter vandaag: Mia Moelands met 37 punten. MIA wat een geweldige score. Goed gebruik gemaakt van de wind???

Voordat de uitslag gegeven werd, meldde Nel nog dat het bedrijf WKK van Jolanda Willems afgelopen week haar 35-jarig jubileum en de ingebruikname van een nieuw pand heeft gevierd. Namens de damesdag heeft Nel een mooie bos bloemen aangeboden. WKK heeft ons via Jolanda vele doosjes ballen gesponsord. Van ons allen: van harte gefeliciteerd met dit jubileum.

De uitslag dan nog:

        Dames A                                                        HCP    Score
  1. Sjan van Kaathoven 16.9 27
  2. Maike van Hengel 20.1 27
  3. Tineke Kool 17.7 26
  4. Irene Mutsaerts 22.6 26
  5. Jennie van Bruggen 22.8 26
  Dames B    
  1. Mia Moelands 30.8 37
  2. Frank Weterings 35.9 29
  3. Woutje Kusters 29.5 25
  4. Ineke Ros 28.2 24
  5. Riet Leduc 28.0 20
  Neary voor Frank Weterings    
  Greeny voor Sjan van Kaathoven    
  Birdies (de enige 2) voor Frank Weterings op hole 9 
  en voor WOUTJE KUSTERS op hole 16
  Geen aanmoedigingsprijs deze keer.

Het was een mooi golfdagje. Dames bedankt. En Aad, fijn om je weer even te zien.

MAIKE 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 7 januari 2020 

We zijn beland in de twenty's en hoe leuk is het om dat te kunnen zeggen. Ik las wel dat je voorzichtig moet zijn om alleen het getal 20 te gebruiken, omdat kwaadbedoelende er makkelijk 15 of 16 of zoiets achter kunnen plakken om de boel te kunnen belazeren. Nou dat zal ons niet gebeuren met de verslagen van de damesdag. Ik schrijf het gewoon voluit!! De eerste wedstrijd dus in het nieuwe jaar.  Het blijft toch een beetje ploeteren met die ene slag minder, wat waarschijnlijk totaal mis zit tussen de oren. Evenzogoed, prachtig verre slagen op de fairway (of eigenlijk heet dat nu algemeen gebied) en dan vervolgens 3 of 4 puts nodig hebben om die bal eindelijk in de hole te horen vallen. We zuchten dan ook wat af, de wind speelt met de bal, de lucht is zwaar, maar het ligt natuurlijk gewoon aan jezelf. En dan ook niet in 1 keer uit de bunker komen of die chip niet over de bunker heen krijgen. Wat is het toch een toffe sport.

Aan tafel na afloop van de wedstrijd wordt vaak over de geslagen ballen gesproken, maar ook zoals vandaag over het gelopen aantal stappen cq. aantal kilometers. Leuk is dan de vergelijking tussen de verschillende apps. Die van mij gaf 7,2 km aan wat ik een zeer aannemelijk aantal kilometers vind. Riet haar afstandsmeter gaf meer dan 10 km aan en er was er nog 1 tussenin. Op de scorekaart zie je dat de afstand over 18 holes 5,5 km is (vanaf de gele tee), maar met al het heen en weer geloop kom je dus al snel aan de 7 km. 

Op hole 7 had Riet Leduc de greeny, waarbij haar 2e slag in de hole ging (birdieput). Het potje ging bovenin de vlag. Wat nu als er nog iemand z'n 2e slag in de hole gaat? Zijn er dan 2 doosjes beschikbaar of heeft alleen de eerste speler een doosje. Dit is vast weleens voorgekomen, maar hoe dat is afgelopen weten we niet meer. Overigens maakte Birgit van Erp op hole 4 een slag ver voor de green, maar die ging wel mooi in de hole. Leuk om mee te maken.

Vandaag werd Frank Weterings welkom geheten. Voor sommigen een oude bekende uit Rijen van de GIDORIJ wedstrijden. Frank viel ook al meteen in de prijzen. Mooi zo!! Uitschieter vandaag was Ineke Ros met 30 punten. Proficiat Ineke.

De uitslag dan nog van deze mooie golfdag.

       Dames A                     HCP   Score
  1. Els Faes 22.7 29
  2. Adri van Velsen 24.8 28
  3. Hanny Voight 22.5 27
  4. Sjan van Kaathoven 16.9 26
  5. Caroline Schaminee 23.9 25
  Dames B    
  1. Ineke Ros 28.2 30
  2. Frank Weterings 35.9 25
  3. Riet Leduc 28.0 24
  4. Nel Rooney 27.3 22
  5. Marian Vermeulen 27.6 20
  Neary voor Hanny Voight    
  Greeny voor Riet Leduc    
  Birdies op hole 7 voor Hanny Voight, Riet Leduc en voor Sjan van Kaathoven
  Aanmoedigingsprijs voor Ans Kin

Maike 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 17 december 2019

Vandaag houd ik het kort, zijnde snip- en snipverkouden. Lekker buiten ging het nog wel, maar binnen is het toch andere koek. Het was een prachtige golfdag en met de nieuwe 95% handicapverrekening is iedereen blij. De scores zijn omhoog geschoten en dat zal op de uitslag van de eclectic ook zeker te zien zijn. Uitschieters Els Faes (30 pnt), Jennie van Bruggen (27 pnt) en Ineke Ros ook met 27 punten. Goed gedaan dames.

De uitslag:

       Dames A                                                            HCP     Score
  1. Els Faes 22.7 30
  2. Jennie van Bruggen         22.8 27
  3. Toos Vermeulen 21.5 26
  4. Nellie Bakermans 23.2 26
  5. Nelly Direks 23.6 25
  Dames B    
  1. Ineke Ros 28.2 27
  2. Riet Leduc 28.0 21
  3 Nel Rooney 27.3 18
  Neary: Woutje Kusters    
  Greeny A: Brigitte Tijssen    
  Birdies voor Irene Mutsaerts op hole 3,
  voor Toos Vermeulen op hole 7 en voor Els Faes op hole 16

Maike


Uitslag damesdag van dinsdag 10 december 2019

Nog vol van alle chocoladeletters die in de pakjes met Sinterklaas voorbijkwamen, toch maar ingeschreven voor de wedstrijd van vandaag. Wie weet zit het er deze keer in: de aanvulling van de bijna lege zak weg te geven ballen op de damesdag. En dat was ook zo! Het weer leek op een mooie zomerse dag, alleen iets frisser en de wind begon tijdens de 2e ronde ook nog behoorlijk aan te trekken. Daardoor zit iedereen nu met heerlijk blozende wangen thuis aan de thee of doet een kort na-het-golfen-slaapje in die heerlijk leunstoel.  Dat alles (de kou en de wind) mocht de pret niet drukken. Hier en daar nog wat natte plekken, want natuurlijk heeft het in de tussentijd weer flink geregend, maar vandaag was het droog, droog en droog. En.....de zon scheen. Het was vandaag weer gewoon eclectic met die verdraaide 75% handicapverrekening, Het lijkt heel erg, maar iedereen heeft 75% verrekening. Dit betekent alleen dat de scores iets minder hoog zijn, wat ze toch al zijn in de winter, en iedereen heeft er mee te dealen!! Maar evenzogoed is aangekondigd dat na deze eerste serie er nagedacht wordt over een andere vorm voor de volgende niet-qualifying eclecticserie. Ben benieuwd wat voor spannends het gaat worden. Allemaal hcp 36??

Voor de uitslag gegeven werd, werden Will Smits en Peutje van Buul welkom terug geheten, beiden na afwezigheid van enige tijd door ziekte. Zeer waarschijnlijk dat ze na 1 januari weer aan slag kunnen.  André van Velsen werd gefeliciteerd met het behalen van het diploma clubreferee.  Nu hebben we er 2!! Fantastisch, maar vragen over het golfen toch wel sturen naar het mailadres van de H&R commissie. Antwoord krijg je altijd.

En we werden weer verrast met Bourgondische bitterballen dankzij 4 verjarende dames: Sjan van Kaathoven, Irene Mutsaerts, Riet Leduc en Josee van Dongen. Proficiat dames, ze smaakten weer fantastisch.

Rest nog de uitslag:

       Dames A                                   HCP     Score
  1. Maike van Hengel 20.1 27
  2. Sjan van Kaathoven 16.9 24
  3. Marianne Vermeulen 25.9 24
  4. Jennie van Bruggen 22.8 23
  5. Adri van Velsen 24.8 22
  Dames B    
  1. Woutje Kusters 29.5 24
  2. Mariëtte v. Gestel 26.9 23
  3. Riet Leduc 28.0 21
  4. Marian Dirkse 27.6 17
  5. Birgit van Erp 29.7 16
  Neary voor Hanny Voigt    
  Greeny B voor Mariëtte van Gestel    
  Birdie op hole 12 voor Woutje Kusters    
  Aanmoedigingsprijs voor Ineke Koenen    

 Het was een heel mooi golfdagje.

Maike

 

 

Uitslag Sinterklaaswedstrijd van dinsdag 3 december 2019

Vandaag eens geen eclecticwedstrijd, maar een Sinterklaaswedstrijd. Dat begon al goed met de chocolademuizen die op de kaarten lagen en stickers die aangaven dat je met inzet van een Zwarte Pietje je behaalde punten op die hole kon verdubbelen en met een Sinterklaasje zelfs 3 x. Natuurlijk niet helemaal goed geluisterd (wie wel tegenwoordig), maar gelukkig wist Toos het allemaal beter. Dat kan aardig oplopen dacht ik nog, maar met de scores van de afgelopen eclecticwedstrijden zal het niet veel uitmaken. Stel dat je een Pietje of een Klaasje inzet en je haalt geen punten? Zou kunnen natuurlijk en uiteraard gebeurde dat ook (maar mooi niet bij mij...). Dus even goed nagedacht en ingezet op die holes die hoogst waarschijnlijk geen streep zouden opleveren. Was het nou maar wel eclectic geweest, want ik had dan een hoop holes aardig kunnen verbeteren. Helaas pindakaas!! Zo leverde hole 3 al meteen 9 punten op, tching kassa! Met 1 van de drie in mijn flight ging het iets minder, daar leverde het eerste Pietje al niets op. P..v..drie!  Met al die mist was het toch ook nog even lastig de eerste 9 holes, maar goed achter de speler staan om te zien waar de bal heen ging. Na 9 holes even opwarmen bij een lekker bakkie koffie en snoepen van de pepernoten. Inmiddels was de zon aan het doorkomen en loste de mist beetje bij beetje op. Dat was een stuk prettiger spelen. Bij de 2e ronde de Pietjes en de Klaasjes maar weer op dezelfde holes ingezet met weer een goed resultaat. Oke, mooie score uiteindelijk behaald. Wel een ander heugelijk bericht nog vandaag: de tas van Birgit is te water gegaan op hole 8. Zonder gekheid, vervelend natuurlijk, maar zeggen we bij het verder lopen dan gniffelend tegen elkaar: tsja, moet je de rem er maar opzetten!  (Overigens Birgit, gaan alle tassen wel een keer te water vroeger of later.) Wel jammer van je boterhammen natuurlijk.

En dat de prijsuitreiking! Alweer p..v..drie, want heb ik weer eens prijs gaat het om een chocoladelettertje en ik heb toch heel hard een paar nieuwe ballen om in te leveren nodig, maar de intentie was goed natuurlijk! Ik heb mijn lettertje maar gesponsord voor de volgende (kerst)wedstrijd.

Nog even uitgelegd hoe je moet handelen bij een aangepaalde boom. Gelukkig hadden de dames dat goed gedaan. Het is ook zo simpel om de regels toe te passen :-)

De uitslag dan:

       Dames A   (goed gespeeld, chocoladelettertje)          Score
  1. Sjan van Kaathoven         52
  2. Maike van Hengel 50
  3. Toos Vermeulen 48
  4. Nelly Direks 47
  5. Nellie Bakermans 47
  Dames B  
  1. Ans Kin 57
  2. Birgit van Erp 56
  3. Mariëtte van Gestel 48
  4. Woutje Kusters 45
  5. Josee van Dongen 42
  Dames A (minste punten, maar wel ballen)  
  1. Caroline Schaminee 24
  2. Birgitte Tijssen 37
  3. Hanny Voigt 39
  4. Marianne Vermeulen 39
  5. Jennie van Bruggen 40
  Dames B  
  1. Nel Rooney 26
  2. Riet Leduc 28
  3. Marian Dirkse 29
  4. Irene Mutsaerts 32
  5. Ineke Ros 35
  Aanmoediging: Gerrie Lucas, Tineke Kool  
  en Christa Weertman  
  Neary voor Sjan van kaathoven  
  Greeny A Nellie Bakermans  

Na de uitslag nog lekker aan de bitterballen, een goede afsluiting van deze sinterklaaswedstrijd. 

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag gemengde dag van dinsdag 26 november 2019 : zie onder gemengde dag

 

Uitslag damesdag van dinsdag 19 november 2019

Het heerlijk avondje komt er aan en een paar mooie nieuwe golfballen zou leuk zijn, maar helaas dat zat er vandaag weer niet in! Gelukkig wel voor een paar hele lucky dames: Jennie van Bruggen met 26 punten in groep A en Mia Moelands met 23 punten in groep B. Mooi gedaan dames. Het leuke van deze eclectic met die 75% handicapverrekening is, is dat je met 14 punten ook nog een graai in het bakje met de ballen mag doen. En een bal is een bal, dus geen geknies! Vaak is het zo dat je op 1 van de 18 holes alles verprutst (let op: ik zeg niet dat dat altijd zo is, maar vaak is het wel zo) en zo ook vandaag. Hoe mooi zou het zijn als je het alle drie tegelijk op dezelfde hole zou doen. Ik heb het dan over een slechte afslag, in de rough terecht komen, ook nog 2 slagen nodig hebben om de bunker uit te komen en vervolgens 4 slagen doen op de green om in dat verd....d kleine gaatje je bal te laten vallen. Het allemaal op dezelfde hole doen is mijn flight niet gelukt, maar we hadden wel alle drie zo'n hole. Check de tien op onze kaarten. En dan ga je een beetje melig worden: vroeger kreeg je op school een sticker als je het goed gedaan hadden, gevolg dat we het bij iedere 10 slagen over stickers hadden. Tsja, je moet wat. Gelachen hebben we en dat is toch een beetje waar het om gaat bij golfen. Niet sikkeneurig worden als het even niet gaat en je verheugen op de volgende hole of de volgende keer dat je weer kan gaan golfen. Zo denk ik er althans over.

Wat betreft de eclectic zijn er altijd dames die druk bezig zijn met de vraag of ze iets verbeterd hebben, dat doen we allemaal misschien wel, daarom is het ook zo leuk als eindelijk (kan dat misschien wat eerder??) de uitslag via de mail binnenkomt. Zelf zie ik deze maanden vooral als oefenwedstrijden, en dan vooral de kans om eens wat vaker een ander stokje te pakken, het beter omgaan met een natte baan enz. enz.

Er waren geen bijzonderheden waarover gediscussieerd hoefde te worden en geen vragen die beantwoord hoefde te worden (over golfen dan hé). Jammer, ik vind het altijd leuk om het zelf uit te zoeken en kan ik geen antwoord vinden dan bel ik de hulplijn, oftewel 1 van de heren van de HenR commissie (jammer dat daar nou geen dame bij zit :-) en dat antwoord komt altijd heel snel.

Over het weer hoeven we het niet te hebben, we zijn allemaal droog binnengekomen ondanks dat er regen verwacht werd.

Nare berichten vandaag over Peutje van Buul (ziekenhuis), Ineke Ros (hersenbloeding Ben) en Sjan van Kaathoven (overlijden broer). We wensen hen veel sterkte en beterschap.

De uitslag dan nog.

       Dames A                                  HCP    Score    
  1. Jennie van Bruggen 22.8 26
  2. Hanny Voigt 22.5 22
  3. Caroline Schaminee 23.9 22
  4. Els Faes 22.7 21
  5. Nellie Bakermans 23.2 21
  Dames B    
  1. Mia Moelands 30.8 23
  2. Jolanda Willems 35.1 21
  3. Mariëtte v. Gestel 26.9 20
  4. Woutje Kusters 29.5 19
  Neary voor Hanny Voight    
  Greeny voor Tineke Kool    
  Birdie voor Jennie van Bruggen op hole 3    
  Aanmoedigingsprijs voor Josee v. Dongen    

Het was een mooi goldagje

Maike 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 12 november 2019

De uitslag van de 2e ronde van de 1e eclecticserie en oh boy wat is het moeilijk om een beetje punten bij elkaar te verzamelen met die 75% handicapverrekening. Je hoeft je eigenlijk nergens druk om te maken natuurlijk, want iedereen zit daar mee en we zullen het er gewoon mee moeten doen. Er is wel iets beter gescoord dan de vorige keer. Ook nu was het Sjan van Kaathoven die 1e werd bij de Dames A met een score van 24 punten. Mooi gedaan Sjan. Ondanks alle regen die er gisteren en vannacht gevallen is, valt het aantal plassen op de baan reuze mee. Op hole 5 en op hole 8 zijn inmiddels touwen gespannen bij de natste plekken en daar mag je met je kar tussendoor lopen, hoewel het beter is van niet om de baan daar te sparen. Handiger is het je golfkar weg te zetten aan het eind van het touw op hole 5 en rechts bij de afslag van 2 op hole 8, simpel! En dan teruglopen om je bal te spelen. Ligt je bal in het nat dan drop je die volgens de gebruikelijk regel voor tijdelijk water (je weet wel niet dichter naar de hole etc.). Ook geldt de plaatselijke regel wat betreft de beluchtingsgaten in het Algemeen Gebied nog: belemmering ontwijken volgens regel 16-1b (en droppen NIET plaatsen). Het is maar weer even ter herinnering!

Terug in het clubhuis werd er door Woutje, Hanny, Els en Mia getrakteerd op die overheerlijke Bourgondische bitterballen vanwege de diverse verjaardagen. Dat smaakte wel na zo'n middagje buiten in de zon en de soms koud aanvoelende wind. Iedereen zat wel zo'n beetje met rode wangen aan de tafel. 

Kort werd nog even gesproken over de vraag of je met de vlaggenstok je bal uit de hole mag halen, dat mag niet en is ter voorkoming dat de rand van de hole beschadigt.

De uitslag nog:

      Dames A                                           HCP    Score
  1. Sjan van Kaathoven 16.9 24
  2. Nellie Bakermans 23.2 21
  3. Hanny Voigt 22.5 20
  4. Els Faes 22.7 20
  5. Adri v. Velsen 24.8 20
  Dames B    
  1. Riet Leduc 28.0 21
  2. Woutje Kusters 29.5 18
  3. Mia Moelands 30.8 17
  4. Mariëtte van Gestel 26.9 15
  5. Nel Rooney 27.3 14
  Neary: Elly v.d. Broek    
  Greeny: Riet Leduc    
  Birdies: Sjan van Kaathoven en Riet Leduc    
  beiden op hole 18    
  Aanmoedigingsprijs:Marianne Witlox    

Al met al een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 5 november 2019

 Vandaag was de 1e dag van de 1e eclecticronde. Omdat het een niet-qualifying competitie is, betekent dit ook dat er iets in de spelvorm moet zijn die aangeeft dat je niet qualifying kan spelen. In dit geval is gekozen voor een handicapverrekening van 75%. Met andere woorden, niet het gebruikelijke aantal slagen dat je normaal meekrijgt, maar 75% daarvan. Dat is eerst even slikken, want in de herfst/winter is het al moeilijk genoeg om je buffer te halen. En mede door de regen tijdens de 1e 9 holes waren de scores dan ook laag. Uiteraard wel een paar uitschieters: Gerrie Lucas en Sjan van Kaathoven kwamen beide met 20 punten van de baan. Mooi dames!  Ach, voor deze 1e ronde is het toch zaak dat je wel een score neerzet waar veel aan te verbeteren valt, dat maakt iedere ronde verder in deze eclectic gewoon leuker. En dames, sowieso valt hole 9 en hole 18 te verbeteren, waar daar moesten we bij voorbaat al 10 slagen noteren omdat daar door de greenkeepers geprikt werd. Binnen mijn flight vallen er gelukkig nog meer holes met 10 slagen te verbeteren :-)

Vanwege de vele regen van de afgelopen dagen was de baan wel hier en daar wat nat en was het soms lastig om een droog plekje in de buurt te vinden, maar al met al ligt de baan er nog altijd mooi bij. Door de regen was het ook feest vandaag voor de regenwormen die met velen tegelijk op de greens te vinden waren (sommigen al platgetrapt natuurlijk). Grappig om te zien hoe die beestjes kronkelend hun weg vinden en mooie figuurtjes vormen. 

Enfin al met al toch wel een lekker golfdagje. De uitslag nog.

 

        Dames A                                             HCP    Score
  1. Sjan van Kaathoven  16.9 20
  2. Gerrie Lucas 19.2 20
  3. Jennie van Bruggen 22.8 17
  4. Nelly Direks 22.6 17
  5. Hanny Voigt 22.5 16
  Dames B    
  1. Marin Witlox 38.0 17
  2. Woutje Kusters 29.5 16
  3. Jolanda Willems 35.1 14
  4. Mariëtte v.d Gestel 26.9 13
  5. Mia Moelands 30.8 13
  Greeny en Neary: voor Gerrie Lucas    
  Birdies: geen    
  Aanmoedigingsprijs: Marian Dirkx    

 Maike

 

Uitslag Damesdag van dinsdag 29 oktober 2019

Ja, het wordt zeker moeilijk om nu nog je handicap te verlagen, maar sommigen kunnen toch nog aardig wat punten bij elkaar spelen. Sjan van Kaathoven heeft met 33 punten toch een zeer mooie score neergezet. Net niet genoeg voor de buffer, want voor Sjan geldt een buffer van 33 punten. Misschien dat het CBA nog iets doet, waardoor Sjan alsnog in haar buffer gespeeld heeft (nog even gecheckt, maar Sjan's buffer is toch echt 33 en niet 34 zoals vanmiddag werd gezegd). Maar goed, dit was de laatste qualifying wedstrijd, want volgende week beginnen we met de eclectic wedstrijden en die zijn niet qualifying. Mocht je echter toch zo goed spelen dat je meer dan 36 punten hebt, dan kun je je kaart alsnog invoeren natuurlijk. Nu de baan wat vochtiger wordt is het even wennen aan het feit dat je soms andere stokken zal moeten gebruiken om even ver te kunnen slaan, dus een 6 i.p.v. een 7 bijvoorbeeld. Overigens rolden de ballen op de green verrassend goed. Ondanks dat het dus een schitterende golfdag was, was dit niet aan de scores te merken. Het zij zo.  Noemenswaardig vandaag was de slag van Nelly Direks op hole 7: met een grote knal tegen de oranje teebox. Ze zijn niet meer van staal, dat is duidelijk.

Toevoeging n.a.v. het CBA: het CBA (computed buffer adjustment) was vandaag -2, dat betekent dat ieders buffer met 2 punten omlaag wordt bijgesteld voor vandaag (of anders gezegd ieder krijgt er 2 slagen bij). Voor de meeste speelsters is de buffer normaal 32 en vandaag dus 30. 

De buffer wordt aangepast als er bijvoorbeeld bij extreem slecht weer gespeeld wordt of wanneer de omstandigheden tijdens een wedstrijd enorm afwijken van de normale omstandigheden en dan leidt dit tot correctie van de scores, vandaag dus met -2

De uitslag van vandaag:

        Dames A                           HCP     Score  
  1. Sjan van Kaathoven 16.9 33
  2. Hanny Voight 22.5 29
  3. Toos Vermeulen 21.5 28
  4. Irene Mutsaerts 22.6 28
  5. Nellie Bakermans 23.2 25
  Dames B    
  1. Mia Moelands 30.8 29
  2. Ineke Ros 28.3 28
  3. Woutje Kusters 29.5 27
  4. Nel Rooney 27.3 24
  Dames C    
  Marian Witlox 40.0 24
  Greeny B: Ineke Ros    
  Neary: Nelly Direks    
  Birdie op 12: Mia Moelands       
  Aanmoedigingsprijs: Brigitte Tijssen      

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag 22 oktober 2019

Het wordt toch steeds moeilijker om je handicap te verlagen of om zelfs in je buffer te spelen. De reden is mij niet bekend,want de weersomstandigheden zijn prima en de baan ligt er goed bij. Het is wel nat, waardoor de ballen niet rollen en er wordt gesproken over zware lucht waardoor ze niet ver gaan !!!! Enfin, hoe dan ook het was geen superdag wat de scores betreft. Wel gezellig en daar gaat het om. We mochten weer een nieuw lid verwelkomen nl. Bernadette van Esch. Welkom en we hopen je vaker te zien.
Vorige week ben ik vergeten te vermelden dat er na afloop getrakteerd werd op bitterballen door Caroline Schaminee, Adri van Velsen en Marian Dirkse. Allen nog proficiat. Vandaag was Marian Witlox jarig en ook zij trakteerde op bitterballen. Heerlijk en bedankt daarvoor.

De uitslag.

 

Dames A

Hcp

Score

 

1. Gerrie Lucas

19.2

28

 

2. Nellie Bakermans

23.1

28

 

3. Toos Vermeulen

21.5

27

 

4. Hanny Voigt

22.4

26

 

5. Marianne Vermeulen

25.8

26

 

Dames B

 

 

 

1. Mia Moelands

30.8

30

 

2. Woutje Kusters

29.5

28

 

3. Ineke Ros

28.7

22

 

4. Nel Rooney

27.2

21

 

5. Peutje van Buul

30.4

21

 

Dames C

 

 

 

1. Marian Witlox

40.0

21

 Neary: Gerrie Lucas
Greeny: Nellie Bakermans
Birdies: Geen
Aanmoedigingsprijs: Brigitte Tijssen
Volgende week woensdag 30 oktober gemengde dag en dinsdag 7 november starten we met de eclectic

Nel Rooney

 

Uitslag damesdag 15 oktober 2019

Het was een dag die voor de nodigde frustraties zorgde. Je komt vol goede moed naar de baan en hoopt een goede bal te gaan slaan. Helaas viel deze droom voor de meesten in duigen. Alleen Nellie Bakermans speelde in haar buffer en dat komt nog omdat het CBA een extra punt gaf. Je ziet aan de uitslag wel dat de scores erg laag waren. Enfin, het is nu eenmaal een spel met ups en downs en maar hopen dat het de volgende keer beter gaat.
Er waren vandaag drie dames die maar 9 holes konden spelen waaronder ikzelf. Het is mij daarom niet bekend of er in de tweede ronde nog spectaculaire dingen gebeurd zijn.

De uitslag.

 

 

Dames A

HCP

Score

 

1.

Nellie Bakermans

23.1

31

 

2.

Marianne Vermeulen

25.7

29

 

3.

Toos Vermeulen

21.4

28

 

4.

Adri van Velsen

24.6

28

 

5.

Irene Mutsaers

22.4

27

 

 

Dames B

 

 

 

1.

Riet Leduc

27.9

29

 

2.

Mia Moelands

30.7

29

 

3.

Peutje van Buul

30.3

25

 

4.

Ineke Ros

28.6

24

 

5.

Birgit van Erp

29.5

18

 

Neary: Marianne Vermeulen
Greeney B: niet geslagen
Birdies: geen

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 8 oktober 2019

Inderdaad Nel, je kan er geen peil op trekken met al die weer-apps en ook de journaals hebben het niet altijd bij het juiste eind. Ook voor vandaag was regen gemeld, eerst heel veel, toen wat minder en uiteindelijk is het vandaag gewoon een geweldig golfdagje geworden. Zowel mijn flightgenoot Jennie van Bruggen als ikzelf hebben in onze trui gespeeld, zelfs het beetje wind op hole 3/4 kon ons niet deren. Ondanks het feit dat Jennie en ik met z'n tweeën liepen tussen 2 3-flights, hoefden we slechts 1 x te wachten op de flight voor ons en dat is toch een unicum. Mooi aangesloten dus. Uiteraard was de baan een beetje nat, maar dat kan ook niet anders na al die regenval van de laatste dagen, goed voor de tuin en voor de boeren, maar ook goed voor de baan. Nu mag het echter wel weer een poosje droog worden. Tot mijn verbazing zijn er ook weer zwanen te vinden. Dit tweetal vloog op 2 meter afstand op ooghoogte langs mij heen naar het einde van hole 4, maar 1 van de 2 wilde toch liever aan het begin van de vijver het water in en maakte een mooi bochtje om zachtjes op het water te landen. De ander bleef min of meer verbaasd achter en strekte de nek om te kijken waar ie bleef.  Het zijn imposante beesten en Jennie hield toch wat in toen ze haar bal niet al te ver van 1 van de 2 moest slaan. De slag ging niet zoals ze wilde. De gans op hole 3 blijft gewoon staan als je op een meter afstand langs 'm loopt. Zou die de winter overleven? Leuk al die beesten op de baan. Op het pad naar hole 1 kwam we een prachtige, geelgekleurde rups tegen (wilde ook een balletje slaan natuurlijk). Gauw opgezocht wat het er voor 1 was: het bont schaapje. Prachtige rups, maar wordt uiteindelijk een grijze, lelijke nachtvlinder. Zo genoeg over het dierenrijk op de baan.

 Vandaag was het Pink Ribbon dag. Pink Ribbon staat symbool voor borstkanker en op deze dag, die op veel golfbanen gespeeld wordt, wordt geld opgehaald voor de Stichting. Zoals ieder jaar doet ook onze damesdag aan deze dag mee, alle speelsters dragen 10 euro af, dit gaat in zijn geheel naar de stichting. Ondanks dat niet alle dames er waren is er toch het mooie bedrag van € 240,00 ingebracht. Goed gedaan dames, eens kijken of we dit volgend jaar kunnen overschrijden!!!  Veel dames hadden iets rosekleurigs aan, een trui, een polo, een shawltje. Het clubhuis kleurde voor 1 dagje rose.

De uitslag.

Drie dames vandaag die in hun buffer gespeeld hebben: Els met 33 punten, Mariëtte met 33 punten en Riet met 32 punten. Mooi dames!!

        Dames A                             HCP     Score
  1. Els Faes 22.7 33
  2. Hanny Voigt 22.3 28
  3. Adri v. Velsen 24.5 28
  4. Sjan van Kaathoven 16.2 25
  5. Maike van Hengel 20.0 25
  Dames B    
  1. Mariëtte van Gestel 26.9 33
  2. Riet Leduc 27.9 32
  3. Woutje Kusters 29.4 26
  4. Birgit van Erp 29.5 25
  5. Peutje van Buul 30.2 25
  Neary voor Woutje Kusters    
  Greeny voor Sjan van Kaathoven    
  Birdie voor Maike van Hengel op hole 3 en
  voor Riet Leduc op hole 16.
  Aanmoedigingsprijs voor Nel Rooney

Het was een mooi golfdagje.

Maike 

 

Verslag damesdag van dinsdag 1 oktober 2019

Ik weet dat er dames zijn die naar het verslag en de uitslag van de damesdag uitkijken. Voor hen dit verhaaltje.
Ik waren slechts 14 inschrijvingen. Een aantal dames waren in Duitsland en anderen hadden de weersvoorspelling afgewacht en op het laatste moment maar besloten niet te komen. Uiteindelijk bleven we met zessen over en konden we om 10.15 uur de baan op. Het was droog en dat is het ook gebleven. Ideaal golfweer !!!! Je weet eigenlijk nooit waar je in Nederland aan toe bent, want de buienradar én buienalarm gaven veel regen aan. Kijk dus niet te veel op je telefoon, want zij kunnen het ook fout hebben.
We hebben géén wedstrijd gespeeld maar zijn gezellig met drie flights de baan ingegaan, die helemaal voor ons alleen was.

Volgende week hebben we de Pink Ribbon wedstrijd en is het inschrijfgeld € 10,-. Dit gaat in zijn geheel naar het goede doel.

Nel Rooney

Uitslag damesdag dinsdag 17 september 2019

Bij binnenkomst kregen we van de greenkeeper Peter te horen dat hij op de greens bezig was met werkzaamheden. Dat betekende dat de wedstrijd niet qualifying was omdat sommige flights te maken zouden krijgen met twee winterholes en andere een of misschien helemaal geen. Volgens Sjan zou het geen probleem moeten zijn om toch qualifying te spelen. Er is daar een regel voor maar die is bij Sjan,Tineke en mij niet bekend. We zoeken het uit. Voor de meesten was het achteraf geen probleem want twee dames speelden maar boven de 36.0 de rest in hun buffer of ver eronder.

De uitslag:

Dames A

Score

Handicap

1.Sjan van Kaathoven

39

16.6

2.Els Faes

37

23.1

3.Nellie Bakermans

34

23.0

4.Elly van den Broek

31

20.8

5.Marianne Vermeulen

31

25.6

Dames B

 

 

1.Peutje van Buul

34

30.2

2.Mia Moelands

32

30.7

3.Mariëtte van Gestel

31

27.9

4.Woutje Kusters

31

29.3

5.Riet Leduc

29

27.8

Greeny B: Woutje Kusters
Neary: Nellie Bakermans
Birdies:Els Faes en Sjan van Kaathoven
Aanmoedigingsprijs: Tonny van de Wouw
Volgende week dinsdag gemengde dag.

Nel Rooney

Uitslag damesdag 10 september 2019

Het was weer een prachtige dag met veel zon en weinig wind. Ideaal om te golfen maar desondanks waren er maar 18 dames. Het was vandaag niet de dag van Nellie Bakermans. Ze verloor 5 ballen maar won wel de neary en had de aanmoedigingsprijs. Dit leverde haar 4 ballen op. Dus een opbrengst van -1 en daar is mee te leven toch !!
Sjan spande de kroon en eindigde met 37 punten. Ik was daar getuige van, want samen reden we in de handicart. Heel goed en het werkte op mij ook positief.
De uitslag:

Dames A

Score

Handicap

1.Sjan van Kaathoven

37

16.9

2.Marianne Vermeulen

32

25.6

3.Hanny Voigt

29

23.0

4.Nelly Direks

28

23.3

5.Gerrie Lucas

26

19.0

Dames B

 

 

1.Mariëtte van Gestel

34

27.9

2.Nel Rooney

31

26.9

3.Ineke Ros

31

28.5

4.Tonny v.d.Wouw

30

33.7

5.Ans Kin

28

34.1


Greeny A: Nelly Direks
Neary: Nellie Bakermans
Birdie: Nellie Direks op 18
Aanmoedigingsprijs: Nellie Bakermans

Nel Rooney

Bijzondere damesdag op 3 september 2019

Maar liefst 39 dames deden afgelopen dinsdag mee aan de funwedstrijd op het Golfcentrum in Dongen.  Op uitnodiging van de wedstrijdleiding waren 14 dames van golfvereniging De Stok uit Roosendaal afgereisd naar Dongen om samen met onze dames deel te nemen aan de Regenboogwedstrijd.
Wat is dat nu weer zullen velen denken. Welnu, op onze kaarten was vooraf aangegeven vanaf welke afslagplaats we moesten afslaan. De gele, rode of oranje teebox. Best een uitdaging als je gewend bent om altijd van rood af te slaan.
In elke flight was een speelster uit Roosendaal ingedeeld in de A,B of C-groep. Na de eerste ronde werd door John, Margareth en Camille een heerlijke lunch geserveerd en konden we met opgeladen accu’s de tweede ronde starten.  Elke groep had 3 winnaars, die uit het bekende mandje met ingelegde nieuwe golfballetjes een bepaald aantal balletjes mocht trekken tijdens de gezellige prijsuitreiking op het terras vol met dames.
Ondertussen kennen we de goede gever Karel. Hij liet op hole 9 twee zakjes tees achter. Bij de prijsuitreiking hebben we twee kaarten getrokken en twee dames uit Roosendaal waren de gelukkigen. Namens hen bedankt, Karel!
Dank aan Nel Rooney en Tineke Kool voor de organisatie van deze geslaagde golfdag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

De uitslag:

Dames A

Score

Handicap

1.Nellie Bakermans

69

22.9

2.Els Faes

70

23.1

3.Hanny Voigt

72

23.0

4.Marianne Vermeulen

72

25.6

5.Sjan van Kaathoven

73

16.9

Dames B

 

 

1.Tonny v.d.Wouw

73

33.7

2.Nannie Wemeling

74

33.2

3.Riet Leduc

75

27.8

4.Ineke Ros

76

28.5

5.Woutje Kusters

76

31.2

Dames C

 

 

1.Ineke van Veen

78

38.0

2.Ans Kin

79

34.1

3.Ria Caljé

81

35.0

4.Ineke Koenen

81

36.0

5.Laurien Mies

82

36.0

Aanmoedigingsprijs

 

 

A:Irene Mutsaers

 

 

B:Annemieke Büller

 

 

C:Jacquline Reijnders

 

 

Longest A: Els Faes

 

 

Neary: Els Faes

 

 

Greeny B: Mariëtte v.Gestel

 

 

Greeny C:Ria Caljé

 

 

Birdie: Sjan van Kaathoven

 

 

Hanny Voigt

Uitslag damesdag dinsdag 27 augustus 2019

Voordat ik met het verslag van vandaag begin, moet ik eerst iets rechtzetten van vorige week. Er was namelijk iets gebeurd wat de moeite van een vermelding waard is. Op hole 9 had een “mystery guest” drie nieuwe balletjes in het busje gedaan. Na lang en intensief speurwerk kwam de weldoener boven water. Bedankt Karel en de dames hebben het erg opprijs gesteld.
Nu over naar de orde van de dag. Weer een tropische dag en dus was het lopen van 9 holes meer dan genoeg. Iedereen kwam moe en bezweet binnen en er was ook geen animo om nog eens 9 holes te lopen. Marianne spande de kroon met 20 punten en gaat met haar handicap weer omlaag. Ineke Koenen was de enige die in de C categorie viel en mocht vandaag met de “grote meisjes” meedoen.
Marian Dirkse was na maanden afwezig te zijn geweest vanwege een blessure ook weer aanwezig. Gezellig Marian en we hopen je weer vaker te zien.
Er waren drie jarigen, die op een ijsje trakteerden nl. Nelly, Ineke K. en Brigitte. Bedankt dames en met dit warme weer smaakte het erg goed.

De uitslag:

Dames A

Score

Handicap

1.Marianne Vermeulen

20

26.4

2.Hanny Voigt

16

23.0

3.Maike van Hengel

15

20.2

4.Sjan van Kaathoven

14

16.8

5.Adri van Velsen

14

24.4

Dames B

 

 

1.Will Smits

17

33.7

2.Nel Rooney

16

26.9

3.Mia Moelands

16

31.1

4.Riet Leduc

14

27.8

5.Tonny v.d.Wouw

14

33.7

Greeny B : Birgit van Erp
Neary: Elly van den Broek
Birdies: Adri van Velsen en Hanny Voigt op hole 9 en Nellie Bakermans op hole 1

Aanmoedigingprijs A: Nelly Direks
                              B: Birgit van Erp

Volgende week dinsdag komen in het kader van een uitwisseling de dames van “De Stok” uit Roosendaal bij ons spelen. We hebben dan tussendoor een lunch en daar zal een kleine vergoeding voor gevraagd worden. We zijn nog aan het onderhandelen. Zodra alles duidelijk is, stuur ik jullie een berichtje.

Nel Rooney

Uitslag damesdag dinsdag 20 augustus 2019

Ondanks het mooie weer hebben maar 4 dames in hun buffer gespeeld en heeft niemand haar handicap verbeterd. Ik kon vandaag maar 9 holes lopen en hierover is niets te melden. In de tweede negen holes zijn misschien spectaculaire dingen gebeurd maar die zijn mij niet bekend dus….. het is een kort verslagje deze keer. Marianne en Josee zijn gepromoveerd van de B naar de A en moeten duidelijk nog wennen. Will Smits sponsorde een doosje balletjes, waardoor we op hole 7 voor de categorie B/C een greeny konden neerzetten. Bedankt Will. Op hole 9 stond de greeny voor de A.

De uitslag:

Dames A

Score

Handicap

1. Toos Vermeulen

32

21.2

2. Sjan van Kaathoven

30

16.6

3. Elly van den Broek

27

21.4

4. Nellie Bakermans

27

22.7

5. Josee van Dongen

26

26.3

Dames B

 

 

1. Mia Moelands

35

31.1

2. Mariëtte van Gestel

33

27.9

3. Riet Leduc

30

27.7

Dames C

 

 

1. Woutje Kusters

34

34.6

2. Tonny van de Wouw

26

33.6

9 holes

 

 

1. Will Smits

19

34.2

 

Neary: Caroline Schaminee
Greeny B/C: Woutje Kusters
Greeny A : Jennie van Bruggen
Birdies: Elly van den Broek en Jennie van Bruggen beiden op hole 18
Sponsor: Will Smits

Volgende week woensdag gemengde dag.

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 13 augustus 2019

Om maar met de deur in huis te vallen: de wedstrijd is wegens onweer afgebroken. De eerste flight wilde op hole 13 afslaan toen Tineke kwam vertellen dat ze naar binnen moesten. Jammer, maar een goede beslissing, want even later kwam de regen ook nog met bakken uit de hemel. De uitslag ging over de eerste negen holes en daar scoorde Brigitte Tijssen met 19 punten het hoogst. In overleg met Tineke gaan we weer drie categorieën invoeren. Het is belangrijk dat ook de dames met een speelhandicap rond de  36 in de prijzen kunnen vallen. Ditmer Weertman had bij de heren een overzicht gemaakt van wie er dit jaar allemaal in de prijzen vielen v.w.b. de bijzondere verrichtingen. De uitkomst was duidelijk, want bij de B groep kon niemand de greeny op hole 9 halen. Toen ik dit hoorde, ben ik ook bij de dames n.a.v. de wekelijkse verslagen gaan turven en de uitkomst was hetzelfde. Ook bij ons worden de meeste doosjes balletjes op hole 9 (greeny) door de A dames gehaald. De uitkomst van de neary was ongeveer gelijk. Dit betekent dat we voortaan de neary op hole drie houden, maar dat we voor de categorie A en B/C steeds iets anders zullen doen. Vandaag was de longest voor de A op 6 en voor de B op 9. Wel zijn we van plan om maar twee doosjes per wedstrijd in te zetten. Als iemand sponsort zijn het er drie.
Volgende week dinsdag is het een gewone damesdag en woensdag gaan we naar de Pettelaer. De prijs zal lager zijn dan in eerste instantie afgesproken was. Wij krijgen net als de heren een gereduceerd tarief voor de greenfee van € 28.50 inclusief een Bossche Bol en koffie bij binnenkomst. De lunch van € 11,50 is hier niet bij inbegrepen.  Inschrijven via OGS kan niet meer, maar wil  je bij nader inzien toch meedoen, laat het mij dan weten. Er is nog plaats.

De uitslag:

Dames A

Score

HCP

1.Irene Mutsaers

18

23.7

2.Hanny Voigt

17

22.9

3.Sjan van Kaathoven

16

16.7

4.Elly van den Broek

16

21.4

5.Nelly Direks

16

23.2

Dames B

 

 

1.Brigitte Tijssen

19

26.6

2.Nel Rooney

12

26.9

3.Peutje van Buul

12

29.9

Dames C

 

 

1.Marie-Louise Haers

18

38.0

2.Mia Moelands

16

31.1

3.Woutje Kusters

16

35.1

Neary; Nelly Direks
Longest A: Hannie Voigt
Longest B/C Mia Moelands
Birdie: Nel Rooney op hole 3

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 6 augustus 2019

Iedere eerste dinsdag van de maand is er traditiegetrouw een funwedstrijd. Het is altijd weer spannend wat dat zal zijn. Deze keer moesten de dames bij binnenkomst vier speelkaarten trekken uit een stapeltje kaarten. Deze waren gesorteerd van 1 tot 9 met daarbij twee jokers. Trok je bijvoorbeeld 3,6,8,9 dan mocht je op die holes de score verdubbelen. Dit zowel voor de eerste als de tweede ronde. Had je een joker dan mocht je zelf een hole kiezen. De stableford punten werden na afloop ook geteld én ingevoerd. Elly van den Broek zat als enige boven de  36 punten. Zij kwam met 38 punten van de baan en haar funscore was 57. Prima Elly. Tussendoor trakteerde Nel op beschuit met muisjes, klaargemaakt door Margareth. Zij was oma geworden van Sofia.

De uitslag:

Dames A

Score

HCP

1. Elly van den Broek

57

22.2

2. Jennie van Bruggen

45

22.0

3. Tineke Kool

44

18.9

4. Toos Vermeulen

43

21.2

5. Adri van Velzen

35

24.3

Dames B

 

 

1. Marianne Vermeulen

56

26.8

2. Mia Moelands

52

31.1

3. Karin van der Heijden

51

33.7

4. Ineke Ros

46

28.7

5. Woutje Kusters

44

25.0

 

Neary: Marianne Vermeulen
Greeny: Irene Mutsaers
Birdie: Tineke Kool op hole 12
Aanmoedigingsprijs A: Caroline Schaminee
Aanmoedigingsprijs B: Peutje van Buul

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 23 juli 2019 

Het was weer een superhete dag en dat betekende dat we maar 9 holes gelopen hebben. Voor alle 24 dames ook een goed besluit, want iedereen kwam bezweet en uitgeput binnen. Op het terras zat Marleen die gezellig een glaasje kwam drinken. Ze kon ons niet missen !!!Leuk Marleen en sterkte met alles.
De scores liepen vandaag uiteen van 20 tot 8 stableford punten. De uitblinkers waren Gerrie en Elly met 20 punten.
Er was enige hilariteit toen ik bekend maakte dat het doosje balletjes voor de greeny weer naar Nellie ging. Je moet je hier niets van aantrekken hoor, want wij zijn gewoon jaloers. Je doet het prima en verdient het.

Volgende week gemengde dag. 

De uitslag:

Dames A

Stablefordpunten

HCP

 

1. Gerrie Lucas

20

21.0

 

2. Elly v.d. Broek

20

22.9

 

3. Jennie v.d. Bruggen

19

22.4

 

4. Nelleke Trommelen

18

22.9

 

5. Nellie Bakermans

17

22.5

 

Dames B

 

 

 

1. Brigitte Tijssen

19

28.0

 

2. Mariëtte van Gestel

19

28.4

 

3. Annette Verschuren

16

26.5

 

4. Marianne Vermeulen

14

26.7

 

5. Ineke Ros

14

28.5

 

Dames C

 

 

 

1. Christa Weertman

17

43.0

 

2. Woutje Kusters

15

35.1

 

3. Peutje van Buul

14

28.6

 

4. Tonny v.d. Wouw

14

33.4

 

5. Ineke Koenen

14

36.0

 

 Neary:   Woutje Kusters
Greeny: Nellie Bakermans
Birdies: Nellie Bakermans, Hanny Voigt en Brigitte Tijssen, allen op hole 9

 Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 16 juli 2019

Vandaag hebben we het zonder Nel moeten doen, omdat zij haar kleinzoons te logeren heeft. Met 24 deelneemsters was het een leuke opkomst en de weersomstandigheden waren goed. Iedereen had er zin in en ook op het terras was het goed toeven. Er was enige verwarring bij de prijsuitreiking, maar nadat dit was opgelost heeft toch iedereen het goede aantal balletjes gekregen.

We mochten vandaag een nieuwe golfster welkom heten en wel Marie-Louise Haers. We hopen je nog vaak te zien.

De uitslag:

Dames A

Stablefordpunten

HCP

1. Tineke Kool

37

19.5

2. Nellie Bakermans

35

22.5

3. Maike van Hengel

33

19.9

4. Elly van den Broek

31

22.8

5. Sjan van Kaathoven

30

16.6

Dames B

 

 

1. Marianne Vermeulen

35

26.7

2. Ineke Ros

30

28.4

3. Mariëtte van Gestel

28

28.3

4. Peutje van Buul

28

30.4

5. Brigitte Tijssen

27

27.9

Neary: Birgit van Erp

Greeny: Ineke Ros

Birdies: Birgit op hole 3 en Sjan en Tineke op hole 18

Aanmoedigingsprijs: Dames A Nelly Direks en Dames B Riet Leduc

Tineke

Uitslag damesdag van dinsdag 2 juli 2019

Het was weer de eerste dinsdag van de maand en dat betekende dat we een funwedstrijd hadden. Voor de prijsuitreiking ging het om het aantal puts dat gemaakt werd. Had  je buiten de green een superbal die in de hol ging dan had je 0 puts en een super score neergezet. Bij een aantal dames was dat gelukt. Verder was het belangrijk om tactisch te spelen want de bal kan in veel situaties beter net niet op de green liggen, zodat de eerste put niet te ver is. Enfin.. het was dus nadenken en dat had even tijd nodig alvorens het balletje letterlijk en figuurlijk in de hole viel. Na afloop heerlijk op het terras gezeten en genoten van de traktatie van Nellie Bakermans op bitterballen.  Dank je Nellie en weer een jaartje ouder ! Tineke kreeg vooraf nog een telefoontje van André van Velsen dat er een plaatselijke regel in het leven was geroepen. We mochten de twee eikenbomen waar de eikenprocessierupsen hun nesten hebben ontwijken. Of het effect had weet ik niet want alle dames zaten toch al onder de bultjes. Allerlei adviezen tegen de jeuk werden tijdens de koffie uitgewisseld. Deppen met azijn, jezelf wassen met groene zeep, scrubben, zalfjes en pilletjes etc. etc.

De uitslag:
                  Dames A                       Hcp            puts

1.

Nelly Direks

22.9

29

2.

Toos Vermeulen

21.2

33

3.

Gerrie Lucas

22.2

33

4.

Elly v.d. Broek

22.8

35

5.

Tineke Kool

21.9

36

Dames B

1.

Brigitte Tijssen

27.8

32

2.

Nel Rooney

26.7

34

3.

Tonny v.d.Wouw

33.3

34

4.

Riet Leduc

27.1

35

5.

Peutje van Buul

30.3

35

Neary: Will Smits, gesponsord door Josee van Dongen
Greeny: Nellie Direks
Birdie: Gerrie Lucas op hole 16

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 25 juni 2019

Vooraf hadden Tineke en ik besloten dat we gezien de tropische hitte die voorspeld was maar 9 holes zouden lopen. Het was een goed besluit, want niemand had na die eerste ronde nog puf om door te gaan. Er zijn altijd dames die in extreme weersomstandigheden een prima resultaat neerzetten. Zo ook vandaag. Toos en Elly:19 stableford punten en Tineke, Gerrie en Hanny 18. Prima gedaan dames. In groep B was Woutje de beste met 17 punten. De aanmoedigingsprijs ging naar Karin. Zij had kennelijk de meeste last van de warmte. Volgende keer beter ! Op het terras was het met een gele peter, badkuip en extra karaffen water van Camiel goed uit te houden.

De uitslag:

DamesA                                              HCP  Score

1.

Toos Vermeulen

21.2

19

2.

Elly v.d.Broek

22.8

19

3.

Tineke Kool

21.8

18

4.

Gerrie Lucas

22.2

18

5.

Hanny Voigt

23.9

18

Dames B

1.

Woutje Kusters

35.1

17

2.

Riet Leduc

27.1

16

3.

Marianne Vermeulen

26.7

14

4.

Brigitte Tijssen

27.6

14

5.

Carla v.Glabbeek

46.0

14

Aanmoedigingsprijs: Karin van der Heijden
Neary: Hanny Voigt
Greeny: Tineke. Zij lag twee centimeter dichterbij dan Hanny. Vanaf het terras werd gadegeslagen hoe Birgit aan het meten was  en dat deed ze prima !! Jammer voor Hanny en fijn voor Tineke.
Birdies: Toos en Hanny beiden op hole 9
Sponsor: Brigitte. Dank daarvoor en altijd fijn als iemand een doosje  balletjes beschikbaar stelt.

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 18 juni 2019

Maar Nel, plassen in de bunker?? Dat kan echt niet hoor, daar hebben we 2 mooie toiletten voor dankzij Sjan. Goed, vandaag mag ik het weer een keer doen, en daarna zal jij het weer een paar weken moeten doen Nel, want ik ga weer op vakantie. Jazeker, weer!!  IK hoor het iedereen zeggen.....

Goed vandaag wel een heerlijk weertje, soms een beetje te warm, handdoekje bij de hand om het zweet weg te vegen en voldoende water in de tas. Volgende keer niet vergeten Marianne.  Je droogt uit voor je het in de gaten hebt. Wat mij betreft prima golfweertje, maar toch blij als hole 18 in zicht is en daarmee ook het terras.

Ook ik heb geen bijzonderheden te melden, want het was een rustige flight zonder vragen, opmerkingen of bijzondere verrichtingen. Uitschieter vandaag met 40 punten was Ans Kin. Deze keer geen fun en moet de score ingevoerd worden en daarmee eindelijk eens onder de 36 hcp Ans. Proficiat. Tot verrassing kwam Corrie Vingerhoets een kijkje nemen op de golfclub. Leuk om je weer eens te zien. Kaarten werden getekend voor Jennie en Marleen: beterschap dames, we missen jullie.

De uitslag dan nog.

        Dames A                                                HCP     Score
  1. Tineke Kool 22.6 35
  2. Nelly Direks 22.8 33
  3. Hanny Voight 23.9 32
  4. Maike van Hengel 19.7 31
  5. Els Faes 22.9 31
  Dames B    
  1. Ans Kin 36.0 40
  2.  Mia Moelands 32.6 33
  3. Woutje Kusters 35.1 33
  4. Peutje van Buul 30.3 32
  5. Ineke Ros 28.2 30
  Aanmoedigingsprijs: Will Smits    
  Neary voor Ans Kin
  Greeny voor Nellie Bakermans
  Birdie voor Ans Kin op hole 3 en voor Caroline Schaminee op hole 12
  Sponsor: WKK van Jolande Willems.

Het was een mooi golfdagje.

Maike 

 

 

Uitslag Damesdag van dinsdag 11 juni 2019

Vandaag mag ik weer het verslagje schrijven. Maike zit op haar vakantieadres en ik ben ervan overtuigd dat zij stilletjes op haar hotelkamer kijkt, hoe de dames vandaag gespeeld hebben. Ik moet je teleurstellen Maike, want er is slecht gelopen en bovendien is er niets gebeurd waar ik over kan schrijven.
Niemand in het water gevallen, een bal tegen haar hoofd gekregen,een birdie geslagen of haar handicap verbeterd. Wel veel ballen kwijt. Mijn flightgenote maar liefst vijf. Over het weer is ook niets te vermelden. Geen regen, donder, hagel, wind of sneeuw. Wel plassen in de bunker !!!
Daarom maar de uitslag:

Dames A                          HCP      Score

1.

Adri van Velsen

25.0

30

2.

Tineke Kool

22.5

29

3.

Nellie Bakermans

22.3

26

4.

Hannie Voigt

23.8

26

5.

Caroline Schaminee

24.9

19

Dames B

1.

Ans Kin

36.0

34

2.

Mia Moelands

32.6

33

3.

Tonny v.d.Wouw

33.3

32

4.

Brigitte Tijssen

28.0

31

5.

Woutje Kusters

35.0

28

Aanmoedigingsprijs: Will Smits
Neary: Tineke Kool
Greeny: Adri van Velsen
Birdies: geen
Sponsor: Will Smits

NR

Uitslag Damesdag van 4 juni 2019 

 

Tsja, 'het' doet niet altijd wat ik wil, maar ik kan weer in het mapje wedstrijden. Hierbij van het verslag van vandaag. Enkele dames uit de omgeving van Tilburg hadden het Spaans benauwd vanmorgen. Het was namelijk een beetje chaos rondom Tilburg, vele files en dat is erg lastig als je al in de eerste flight moet starten en je volkomen vaststaat. Echter de dames van de damesdagorganisatie draaien hun hand niet om voor het aanpassen van de startlijst, hier wat naar voren, daar wat naar achter en iedereen blij. Echter 1 dame was iets minder blij en dat had niets met de verkeerschaos rondom Tilburg te maken, maar alles met het zien van een lege kofferbak, waar normaal een volle golftas hoort te liggen. Gelukkig was ook daar een oplossing voor handen: spelen met de clubs van de 2 flightgenoten. Gelukkig was het vandaag een fundag, want in een echte wedstrijd is het natuurlijk verboden met de clubs van een ander te spelen. Maar daar had het golfcentrum ook vast wel een oplossing voor gevonden. Clubs genoeg daar in het hokske bij de deur!!

De fun bestond vandaag uit het van te voren vastleggen van wie de score van die hole genoteerd werd op de teamscorekaart. Van iedere speelster moesten op 6 holes de score genoteerd worden. Een echte teamwedstrijd dus, maar je kon ook gewoon voor je eigen score meespelen en je kaart invoeren. Een aantal dames heeft dermate goed gespeeld dat hun handicap met behoorlijk wat punten gezakt zijn: uitschieter was Marianne Vermeulen met 42 stablefordpunten.  Een leuke verrassende funwedstrijd.

Helaas gebeurde het vandaag ook weer dat spelers achter de laatste flight kennelijk vonden dat er niet snel genoeg doorgelopen werd en een dusdanige bal sloegen dat deze bal voor 1 van de wedstrijdspeelsters uitrolde, zonder dat daarbij FORE geroepen werd. Onbegrijpelijk dat spelers dit doen. Aangezien deze spelers altijd achter de dames aanlopen is het zaak hier goed op te letten voor er ongelukken gebeuren. De flight is erop aangesproken, maar dit werd niet in dank ontvangen.

De uitslag dan nog:

1- Team Christa Weertman, Hanny Voight en Ans Kin 39 punten

2 - Team Ineke Koenen, Will Smits en Caroline Schaminee 38 punten

3 - Team Adri v. Velsen, Marianne Vermeulen en Nel Rooney 37 punten

4 - Team Ineke Ros, Gerda Ackermans en Tineke Kool 36 punten

5 - Team Nellie Bakermans, Tonny v.d. Wouw en Elly v.d. Broek 36 punten

Greeny voor Nellie Bakermans - Neary voor Adri van Velsen

Birdies voor Riet Leduc op hole 7, Marianne Vermeulen op hole 13 en voor Nellie Bakermans op hole 9 en 18.

Sponsor: Will Smits

Het was een mooi, droog golfdagje.

Maike 

 

 

 

Uitslag damesdag van 21 mei 2019

 

Oeps, wat was het koud tijdens de 1e 9 holes, daar had ik helemaal niet op gerekend en meerdere met mij. Net even een te dun jasje aan, maar met de bodywarmer er over weer net te warm. Het wil maar niet zomer worden. Gelukkig geen regen en tijdens de 2e 9 holes begon de zon een beetje te schijnen met als gevolg dat we zwetend binnen kwamen :-)  Ook niet goed!!!

Nu ik niet meer van de wedstrijdcommissie ben zou ik me niet meer moeten ergeren aan spelers die de ecozone inlopen om hun bal te halen, maar dat doe ik natuurlijk wel omdat ik zorg voor de baan heb. Daarom is het zo jammer dat je iemand uit de flight voor je, tijdens een wedstrijd, toch die ecozone in ziet lopen om de bal op te halen. We hebben er vorig jaar al voor gezorgd dat je wel je bal eruit mag hengelen, maar erin lopen gaat toch echt te ver. Sorry, moest dit even kwijt.

Goed, dit terzijde, was het verder weer lastig met de wind. Ondanks dat waren er gelukkig een 4-tal dames - Elly v.d. Broek, Sjan van Kaathoven, Mia Moelands en Marianne Vermeulen- die wel de buffer hebben gehaald. Helaas gaf het CBA 0 aan, dus geen mazzel voor de 31'ers en 30'ers.

Ik heb vorige week vergeten de sponsors te vermelden, dus deze keer wat extra aandacht hieraan. Jolanda Willems sponsort uit naam van WKK (staat voor Ward, Karel en Karel als ik het goed heb onthouden) al jaren regelmatig de damesdag met doosjes ballen en daar zijn de dames erg blij mee. Daarnaast zijn er enkele dames die af en toe een doosje ballen sponsoren en vandaag was dat Will Smits.  Dank, dank dank dames.

De uitslag van vandaag:

       Dames A                                                     HCP    Score      
  1. Elly v.d. Broek 23.9 34
  2. Sjan van Kaathoven 16.4 33
  3. Hanny Voight 24.0 31
  4. Toos Vermeulen 21.0 30
  5. Els Faes 22.7 30
  Dames B    
  1. Mia Moelands 32.6 34
  2. Marianne Vermeulen 28.9 32
  3. Ineke Ros 27.9 31
  4. Tonny v.d. Wouw 33.2 29
  5. Ans Kin 36.0 29
  Aanmoedigingsprijs voor Marianne Witlox en Tineke Kool
  Greeny voor Adri van Velsen
  Neary voor Marianne Vermeulen
  Birdies: geen
  Sponsors: WKK van Jolanda Willems en Will Smits

Het was een mooi golfdagje

Maike 

 

Uitslag damesdag van 14 mei 2019

Wederom een prachtig golfdagje, want wat is er fijner dan golfen met een lekker zonnetje in je gezicht en de wind door je haren. Dat laatste iets minder bij mij, want net gekortwiekt bij de kapper.  Ik mocht vandaag met de andere jarige job in een flight lopen en wat hebben we een lol gehad. Flightgenote nr 3 zal weleens gedacht hebben: waar gaat het allemaal over!!!! Gewoon gezellig. Er waren in onze flight geen bijzonderheden en ook op het terras heb ik niets gehoord over onduidelijkheden van de regels. Beetje jammer, want ik vind het best leuk om iets op te moeten zoeken in het grote boek. Wie weet volgende keer weer. Misschien wel leuk om te melden dat we op hole 4 een kievit tegen kwamen en tussen hole 3 en 4 de zwaluwen ons om de oren vlogen. En dan de baan, die ligt er echt top bij. Het gras in de rough begint al weer aardig hoog te worden, maar de bal is nog goed te zien als je er in komt te liggen. De greens lijken mij steeds sneller te worden en dat is af en toe wel frustrerend omdat de bal te vaak voorbij de hole sjeest. Het valt me overigens wel op dat steeds meer dames de vlaggenstok in de hole laten staan. Normaal meld ik ook altijd wie er het best gescoord heeft, maar vind het toch wel vreemd om dit over mezelf te doen. Zie de uitslag! 

Er waren vandaag bitterballen van Mia en mijzelf vanwege onze verjaardagen (Mia op 9 mei en ikzelf op 11 mei). En ja hoor we werden toegezongen :-)

De uitslag dan maar:

       Dames A                                        HCP    Score
  1. Maike van Hengel 19.8 35
  2. Elly v.d. Broek 23.9 32
  3. Nellie Bakermans   31
  4. Hanny Voigt 23.9 31
  5. Sjan van Kaathoven 16.3 28
  Dames B    
  1. Ineke Koenen 42.0 32
  2. Ineke Ros 27.8 30
  3. Annette Verschuren 28.2 28
  4. Ans Kin 36.0 28
  5. Gerda Ackermans   27
  Neary voor Gerda Ackermans
  Greeny voor Hanny Voigt
  Birdies voor Gerrie Lucas op hole 9 en voor
  Maike van Hengel op hole 18
  Aanmoediging voor Marian Dirks

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

 

 

 

Uitslag damesfundag van 7 mei 2019

Vorige keer op de fundag werd er een regenboogwedstrijd gespeeld, deze keer werd het Texas Scramble: allebei afslaan, de beste bal kiezen en 2e bal erbij leggen en slaan, vervolgens weer de beste bal kiezen enz. enz. Daarnaast moest ook van eenieder 9 afslagen gekozen worden. Je speelt dit als team in een 4-flights (2 teams van 2) en hoewel je gewoon speelt voor de punten, is het toch ook leuk om een beetje strijd binnen je flight te hebben.  En dat maakte het reuze gezellig vandaag omdat wij in onze flight bijna gelijk op gingen, vooral mede dankzij Ineke Koenen, die fantastisch kon chippen en regelmatig haar bal bij de vlag neerlegde. Wij eindigden dan ook 35 - 37.  Niet slecht toch, maar niet genoeg, want team Elly v.d. Broek en Christa Weertman kwamen met 43 punten terug op het honk.  Helaas liep het de 1e 9 qua tijd een beetje uit en werd besloten de 2e 9 holes greensome te spelen: allemaal afslaan, beste bal kiezen en vervolgens met die ene bal om en om spelen. Hierdoor verliep de wedstrijd een heel stuk vlotter. Persoonlijk vind ik greensome een leukere vorm dan Texas Scramble (hebben we ook al erg vaak gespeeld) en niet alleen omdat je minder vaak hoeft te bukken om je bal te markeren als jouw bal wordt gekozen. Overigens hoeft de verste bal niet altijd de beste bal te zijn.

Woutje Kusters werd welkom geheten na enige weken afwezigheid i.v.m. haar knieoperatie en ze had er weer zin in (en meteen ook prijs.......).

De uitslag:

1e plaats: Elly v.d. Broek en Christa Weertman met 43 punten

2e plaats: Nellie Bakermans en Ans Kin met 42 punten

3e plaats: Nelly Direks en Marianne Vermeulen met 40 punten

4e plaats: Woutje Kusters en Mariëtte van Gestel met 38 punten

5e plaats: Els Faes en Peutje van Buul met 37 punten.

Aanmoedigingsprijs voor Josee van Dongen en Caroline Schaminee

Er werden geen birdies, greeny of neary uitgereikt.

De volgende gemengde dag is op dinsdag 28 mei en de volgende fundag is op dinsdag 4 juni

Het was mede dankzij het uitblijven van regen, hagel en onweer, een prachtig golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van 30 april 2019

 

Niet aanwezig zijn en toch de uitslag mogen vermelden (verkoos vandaag het gezelschap van mijn kleinkinderen boven de damesdag). Marian Witlox werd welkom geheten, ze deed voor de eerste keer mee vandaag. 

En de uitslag zag er als volgt uit:

       Dames A                   HCP    Score
  1. Adri van Velsen 25.7 34
  2. Jennie van Bruggen     22.1 32
  3. Sjan van Kaathoven             16.2 31
  4. Tineke Kool 22.7    31
  5. Hanny Voight 23.8 31
  Dames B    
  1. Jolanda Willems 34.9 35
  2. Marianne Vermeulen 28.9 32
  3. Will Smits 25.3 30
  4. Riet Leduc 26.6 28
  5. Nel Rooney 26.6 25
  Greeny voor Ari van Velsen    
  Neary voor Marianne Vermeulen      
  Sponsor: Jolanda Willems voor WKK    

Namens Nel

 

 

Uitslag damesdag van 23 april 2019

 

Prachtig golfdagje vandaag, hoewel wind niet mijn favoriete weertype is en het zoals altijd leek of het in de middag nog harder ging waaien. Wel konden in de middag de vesten uit. Gelukkig voor Adri gaf het CBA aan het einde van de wedstrijd -2 aan oftewel de buffer zakte met 2 hele punten.

Zoals altijd aan tafel wordt er gesproken over wat er zoal in de baan in de diverse flights gebeurd is. En is het niet duidelijk dan halen we het grote boek erbij om het probleem op te zoeken en wat de juiste oplossing zou zijn geweest. In dit geval ging het over een afslag op de teebox, die niet verder kwam dan een meter en binnen de teebox bleef liggen. Wat te doen in dit geval. In mijn flight waar dit toevallig ook vandaag gebeurde is de bal, die voor het rode potje bleef liggen, opgepakt en met strafslag opnieuw opgeteed en afgeslagen, ten onrechte bleek. In het andere geval is goed gehandeld: je mag de bal opnieuw opteeen om af te slaan zonder straf, zolang die bal dus binnen de 2 stoklengten ligt  Andere opmerking was als de bal je schoen raakt: dit mag gewoon en levert geen strafslagen op.  En zo leren we iedere keer weer bij ook al heeft Sidney goede uitleg over de nieuwe regels gegeven, maar ja leeftijd speelt ook bij mij een rol om het allemaal in 1 keer te kunnen onthouden :-)

Helaas constateerden we dat het zwanenpaar niet meer op het nest zit bij hole 3. Er liggen geen eieren meer  in het nest (zou de paashaas langs geweest zijn?).

Onder het genot van bitterballen van Mariëtte van Gestel (verjaardag en van harte) werd de uitslag van vandaag gegeven.

       Dames A                                           HCP    Score   
  1. Adri van Velsen 25.7 30
  2. Maike van Hengel 19.7 29
  3. Hanny Voigt 23.7 29
  4. Nellie Bakermans 21.8 26
  5. Tineke Kool 22.6 25
  Dames B    
  1. Jolanda Willems 34.9 33
  2. Ineke Ros 27.7 29
  3. Peutje van Buul 30.0 28
  4. Marianne Vermeulen 29.8 27
  5. Tonny v.d. Wouw 32.8 26
  Dames 9 holes    
  1. Nel Rooney 26.6 16
  2. Toos Vermeulen 20.9 15
  Neary voor Nel Rooney    
  Greeny voor Maike van Hengel    
  Biridie op hole 12 voor Tineke Kool    

 

Het was een mooi golfdagje.

Maike

Uitslag van de damespaashaasfunwedstrijd van 16 april 2019 :-)

Tsja, dan krijg je een mailtje met het verzoek in plaats van een balletje een hardgekookt ei mee te nemen en deze moet dan ook nog mooi versierd zijn. Nou ben ik helemaal niet creatief als het MOET, maar heb er toch nog iets van kunnen maken: een tekstei. Helaas voor Jenne, (de hond) die krijgt nu met Pasen een lekker eitje minder. Die krijgt hij niet zo vaak en is een echte traktatie voor 'm.  Er zaten hele mooie creatieve eieren tussen. Ik persoonlijk vond het mozaïek ei van Els er wel bovenuit steken. Dat moet een flinke klus geweest zijn. Zie voor de andere eieren de foto's van Nel hieronder. Zie nu op de foto ook het zwanenei erbij liggen.  De zwaan zat er mooi bij vandaag en wat is het nest al hoog geworden. Helaas is de foto van Mariëtte te onduidelijk om hierbij te plaatsten. Zelf zag ik vorige week 2 eieren in het nest liggen, nu misschien nog maar 1 dan.

             

Goed dan over de wedstrijd van vandaag: een regenboogwedstrijd, oftewel 3 x van geel, 3 x van rood en 3 x van oranje en dat 2 keer. Anders dan anders mocht je nu beide ronden hetzelfde spelen. Gelukkig kregen we van te voren bericht en konden we al bedenken op welke hole we van welke afslag zouden spelen. Het werd een strokeplaywedstrijd tot maximaal 10 slagen per hole. Die heb ik gelukkig niet nodig gehad!!  Het weer was prima, beetje veel wind af en toe, en een heerlijk zonnetje. Nu nog iets warmer worden.  Toos Vermeulen was voor 9 holes ook weer van de partij. Leuk Toos, het heeft lang genoeg geduurd!!

De uitslag van vandaag:

       Dames A                     hcp           bruto/netto
  1. Maike van Hengel 19.7 90/69
  2. Sjan van Kaathoven            16.1 94/77
  3. Elly v.. Broek 23.6 103/78
  4. Els Faes 22.6 104/80
  5. Hanny Voigt 24.5 106/80
  Dames B    
  1. Mariëtte van Gestel 27.6 97/68
  2. Mia Moelands 32.4 108/74
  3. Ineke Ros 27.7 104/75
  4. Nel Rooney 26.6 106/78
  5. Marianne Vermeulen 29.8 112/82

Geen neary, treeny en greeny vandaag. En ook birdies (voor zover ik weet alleen Mariëtte) werden niet uitgereikt.

LET OP!  Volgende week is het gemengde dag op de woensdag.

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 9 april 2019

 

Even kort i.v.m. tijdgebrek alleen de globale uitslagen van vandaag. Als eerste de uitslag van de 2e eclectic ronde met uiteindelijk 32 deelneemsters in deze serie, hoewel natuurlijk niet iedereen alle speeldagen heeft kunnen spelen. Dat is echter het leuke van eclectic: je kunt ook als je maar bijvoorbeeld 2 x kan spelen toch een prachtige score neerzetten. In categorie B werd met 84 punten Adri van Velsen eerste en Marianne Vermeulen met slechts 1 punt verschil met 85 punten tweede. Dames proficiat.  In categorie A werd met 72 punten Sjan van Kaathoven eerste en met 77 punten werd Gerie Lucas tweede.  Ook deze dames proficiat. Ik moest van Nel ook de nummers 3 vermelden, maar die kunnen zelf zien op de mail vanavond en hadden niet prijs :-)   :-). Hanny werd bedankt met een grote bos bloemen voor haar bijdrage aan de uitslag (of Peter werd er in mijn omgeving gemompeld).

En dan nog de uitslag van vandaag, vanwege een aantal vakantiegangers niet veel dames, maar het was er niet minder gezellig om. Ondanks dat het mooi weer was, weliswaar behoorlijk fris op hole 3 en 4, is er toch niet super hoog gescoord. Ik meen dat ik Nel hoorde zeggen dat de buffer met 1 punt zakte, dus mooi voor dame Adri die  daardoor in haar buffer gespeeld heeft (ondanks haar gemopper af en toe hahaha).  Nel zelf met 32 punten zat al aan de veilige kant. De rest stijgt allemaal een puntje en nu maar hopen op opnieuw zo'n mooie zomer om die puntjes er weer af te spelen.

De uitslag:

           Dames A                                        HCP      Score
  1. Adri van Velsen 25.7 31
  2. Els Faes 22.5 29
  3. Maike van Hengel 19.6 28
  4. Elly v.d. Broek 23.5 28
  5. Caroline Schaminee 24.6 28
  Dames B    
  1. Nel Rooney 26.6 32
  2. Mia Moelands 32.3 27
  3. Peutje van Buul 29.9 26
  4. Josee van dongen 26.5 24
  5. Ineke Ros 27.6 24
  Aanmoedigingsprijs voor Brigitte  Tijssen
  Greeny voor Elly v.d. Broek
  Neary voor Nelly Direks

 

Het was een mooi golfdagje. Volgende week de paasfunwedstrijd, de fun horen we dan pas.

Maike 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 2 april 2019

 Het was weer een mooi golfdagje vandaag, beetje regen en een beetje meer wind in de middag, maar niet genoeg om kletsnat te worden. Dat de baan steeds beter wordt (droger e.d.) merk je dan ook weer aan de scores, die beduidend hoger zijn dan de afgelopen maanden. In ieder geval die van mij :-)

Vandaag viel me weer extra op hoe we met de nieuwe regel wat de vlag aangaat omgaan. Mag je nou wel vragen wat de speler wil of moet je maar afwachten of er iets gevraagd wordt, zoals de vlag bewaken of de vlag eruit halen. Ik heb in het "grote" boek al veel dingen over de vlag gelezen, te veel om in 1 keer te onthouden, dus ik ga het nog een keer opzoeken.  Ergens vind ik het logisch dat je niet hoeft te vragen wat de speler wil omdat de vlag er nu gewoon in mag blijven, het is echter zo'n gewoonte om het te vragen. Ik merk wel dat er steeds meer zijn die de vlag in de hole laten staan, vooral als deze gunstig staat. En het droppen van kniehoogte krijgen we ook steeds meer onder de knie.  Ik geef altijd een proficiat als er dames zijn met mooie scores, maar dat is toch een beetje raar om dat voor jezelf te doen, maar blij was ik er wel mee. En natuurlijk tof dat mijn beide flightgenoten ook prijs hadden met hun 28 punten.

Wel een proficiat voor Marian Dirkse met haar 50-jarig huwelijk en voor Ans Kin voor haar verjaardag. De bitterballen smaakten als vanouds.

Op de uitslag van de eclectic moeten we nog een weekje wachten, want die wordt deze keer om het spannend te houden niet rondgestuurd.

De uitslag van vandaag dan maar:

 

       Dames A                                   HCP     Score
  1. Maike van Hengel 19.6 36
  2. Tineke Kool 22.5 29
  3. Sjan van Kaathoven 16.1 28
  4. Nellie Bakermans 21.7 28
  5. Jennie van Bruggen 21.8 28
  Dames B    
  1. Mia Moelands 32.3 33
  2. Marian Dirkse 27.2 31
  3. Ans Kin 36.0 30
  4. Ineke Ros 27.6 28
  5. Birgit van Erp 28.6 28
  Greeny voor Mia Moelands    
  Neary voor Jennie van Bruggen    
  Birdie voor Mia Moelands op hole 9    
  Birdie voor Riet Leduc op hole 15    

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 19 maart 2019

Zo, na een heerlijke vakantie en drie dinsdagen afwezigheid mag ik het schrijversstokje weer van Nel overnemen. Goed gedaan hoor Nel, maar ik ga je toch eens leren hoe je een mooie tabel kan maken, een tabel die niet zoveel ruimte inneemt :-)  Ik viel mooi met m'n neus in de boter: het weer was na 1,5 week ook opeens weer een stuk beter hier in Nederland, wel even wennen natuurlijk van 27 gr naar 13 gr. maar alles went tenslotte. Het was zowaar best warm vandaag, ondanks dat de wind toch weer wat aantrok in de middag. Het spelen was echter wel een wat waardeloos, zowel de 1e ronde als de 2e ronde, maar dan nog kan je zomaar met 2 ballen winst naar huis. Nu de mail van Hanny afwachten of er nog iets verbeterd is.

Ondanks de vele regen van de afgelopen tijd vond ik de natte plekken in de baan wel meevallen, ook de nieuwe stukken gras lijken goed gegroeid. Dat beloofd heel wat voor de zomer. Nog maar 2  eclectic en dan gaan we weer qualifying spelen, geheel volgens de nieuwe regels natuurlijk.

Vandaag waren er heerlijke hapjes vanwege 4 verjaardagen: Gerrie, Ineke, Jennie en Nel, die dit jaar 75 jaar werd. Alle vier proficiat, de hapjes waren lekker.

De uitslag van vandaag:

       Dames A                        HCP     Score
  1. Riet Leduc 26.4 32
  2. Els Faes 22.5 31
  3. Sjan van Kaathoven 16.1 28
  4. Maike van Hengel 19.6 23
  5. Gerrie Lucas 22.3 23
  Dames B    
  1. Mia Moelans 32.3 29
  2. Jolanda willems 34.9 29
  3. Ineke Ros 27.6 22
  4. Marianne Vermeulen 29.8 22
  5. Nel Rooney 26.6 21
  Greeny voor Elly v.d. Broek    
  Neary voor Tineke Kool    
  Birdie voor Els Faes op hole 7    
  Sponsor: Jolanda Willems    

Het was een mooi golfddagje.

Maike 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 12 maart 2019

 De weersvooruitzichten waren uitermate slecht, dus de dames waren voorbereid op mogelijk een 9 holes wedstrijd. De wind was stevig maar er viel geen regen dus van de twintig inschrijvingen liepen 12 dames toch nog 18 holes. Er waren vooraf twee afmeldingen en 6 dames hielden het na 9 holes voor gezien. De eerste 9 holes liep iedereen redelijk, maar daarna ging het mis en kwamen er dames met 1 of drie punten binnen. Het was mooi om te zien dat er toch nog gelachen werd en niemand zich druk maakte over de eindscores. De stevige wind was de boosdoener en daar kon niemand iets aan doen !!!!

 De uitslag:  

       Dames A                                HCP     Score   
  1.Gerrie Lucas 22.3 25
  2. Els Faes 22.5 24
  3. Sjan van Kaathoven 16.1 23
  4.Nellie Bakermans 21.7 14
  Dames B    
  1. Ineke Koenen 42.0 25
  2. Adri van Velsen 25.7 23
  3. Nel Rooney 26.6 23
  4. Mia Moelands 32.3 21
  5. Marian Dirkse 27.2 20
  Greeny voor Sjan van Kaathoven    
  Neary voor Gerrie Lucas    
  Geen biridies    
  Sponsor Jolanda Willems    

Nel Rooney 

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 5 maart 2019

 Na de regen van de afgelopen twee dagen hadden we vandaag goed golfweer. Het was wel koud en winderig, dus een extra jas was geen overbodige luxe. Het aantal dames was minimaal ( 19 ) maar dat komt door de carnaval, vakantie en oppassen. Van Sjan ging een mooie foto rond in carnavals kostuum en Ans zagen we de helling afglijden. Irene had in haar huis 7 kleinkinderen, maar liet het oppassen mooi aan haar man over. Och, je moet keuzes maken en golfen is wel erg leuk !!

De topper van vandaag was Adri. Zij had haar handicap afgelopen zaterdag met 1 punt verbeterd en viel daarom nu in de A en was meteen weer de beste. Super Adri.

Na afloop hadden we vanwege de carnaval bitterballen en die smaakten weer goed.

 

De uitslag:

 

Dames A

                

Handicap

Score

       1

Adri van Velzen

25.7

32

       2

Tineke Kool

22.5

29

       3

Gerrie Lucas

22.3

28

       4

Caroline Schaminee

24.6

28

       5

Nellie Bakermans

21.7

23

Dames B

 

 

 

       1

Nel Rooney

26.6

30

       2

Marianne Vermeulen

29.8

30

       3

Jolanda Willems

34.9

25

       4

Ineke Koenen

42.0

22

       5

Mariëtte van Gestel

27.6

21

 

Greeny voor Hanny Voigt

Neary voor Adri van Velzen

Sponsor: Jolanda Willems

 

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 26 februari 2019

We konden voor de eerste keer op de damesdag heerlijk buiten zitten. De baan ligt er prima bij en hole 2 is helemaal opgeknapt. Met dank aan de greenkeepers en nu maar hopen dat de kraaien er niet meer aankomen.  Er waren vandaag een paar uitschieters. Birgit spande de kroon met 38 punten. Toppie hoor !!!! Gerrie en Tineke volgden met 35 punten en ook voor hen een compliment. Elly, Birgit en Will trakteerden, omdat ze deze maand jarig zijn geweest of nog worden. Voor Will een mijlpaal want die is 80 geworden. Fantastisch Will en wij hopen allemaal ook op die leeftijd nog 18 holes te kunnen lopen en zo’n goede bal te kunnen slaan !!

 

De uitslag:

 

Dames A                                     HCP         Score

1

Gerrie Lucas

22.3

35

2

Tineke Kool

22.5

35

3

Sjan van Kaathoven

16.1

32

4

Elly v.d. Broek

23.5

30

5

HannyVoigt

24.5

30

Dames B

1

Birgit van Erp

30.1

38

2

Adri van Velzen

26.6

32

3

Jolanda Willems

34.9

31

4

Josee van Dongen

26.5

30

5

Nel Rooney

26.6

30

Greeny voor Caroline Schaminee

Neary voor Jolanda Willems

Birdie op hole 1 voor Sjan van Kaathoven

Sponsor: Jolanda Willems

 

Nel

Uitslag damesdag van dinsdag 19 februari 2019

Zo, dat ging even heel erg soepeltjes de 1e ronde, en ik heb zo'n vermoeden dat bij meerdere dames het geval was. Er is in ieder geval door een aantal ladies geweldig gescoord: Marianne Vermeulen met 41 punten, Mia Moelands met 40 punten en Sjan met 38 punten. Mooi dames. Zo jammer dat de baan juist vandaag niet qualifying was. Terecht natuurlijk vanwege de werkzaamheden op hole 2, daar worden nieuwe grasplaggen neergelegd na alle ellende met de kraaien. De afslag was daarom verplaatst naar een plekje achter de werkzaamheden en de afslag stond dusdanig dat we met gemak met 2 slagen op de green konden liggen. Er zijn daar dan ook vele birdies geslagen die helaas niet werden uitgegeven :-) en al die punten zijn wel goed voor de eclectic scores.

De 2e ronde ging zowel bij mij als mijn flightgenoot ietwat minder, mede door de wind die behoorlijk aangewakkerd was. En ik heb al zo'n hekel aan wind, maar.....we hebben het wel droog gehouden en daar is ook veel voor te zeggen.

De uitslag:

       Dames A                                            HCP     Score
  1. Sjaan van Kaathoven 16.1 38
  2. Tineke Kool 22.5 35
  3. Nellie Bakermans 21.7 34
  4. Gerrie Lucas 22.3 31
  5. Elly v.d. Broek 13.5 31
  Dames B    
  1. Marianne Vermeulen 29.8 41
  2. Mia Moelands 32.3 40
  3. Ans Kin 36.0 35
  4. Adri van Velsen 26.6 34
  5. Mariëtte van Gestel 27.6 31
  Greeny voor Jennie van Bruggen    
  Neary voor Gerrie Lucas    
  Birdies op hole 7 voor Elly v.d. Broek, op hole 9 voor 
  Marian Dirks en Jennie v. Bruggen, 
  op hole 16 voor Jolanda Willems en op hole 18 voor Tineke Kool
  Sponsor: Jolanda Willems 

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 12 februari 2019

Om iedereen de tijd te geven naar huis te gaan om zich eventueel om te kleden voor het afscheid vanmiddag van Mieke van Ginniken, zijn er vanochtend maar 9 holes gespeeld. Een handvol dames, die Mieke niet kenden, speelden er nog 9. Het afscheid van Mieke, die jarenlang lid is geweest van onze golfvereniging en op 5 februari jl. op 58-jarige leeftijd overleed, werd bijgewoond door een groot aantal dames van de vereniging. Mieke was bij iedereen geliefd en een ieder die haar kende leefde gedurende de 2,5 jaar van haar ziekte mee met de hoop dat het goed zou komen. Dit mocht niet zo zijn. We zullen haar missen, het nog een glaasje nemen, de vele bitterballen die we iedere dinsdag met elkaar deelden en alle lief en leed met haar werk in de bloemenwinkel. Mieke, het was altijd lachen met je en het was fijn je gekend te hebben.

De uitslag van vandaag:

       Dames A                                        HCP    Score   
  1. Sjan van Kaathoven 16.1 18
  2. Riet Leduc 26.4 14
  3. Gerrie Lucas 22.3 13
  4. Nelly Direks 22.3 12
  5. Els Faes 22.5 11
  Dames B    
  1. Marianne Vermeulen 29.8 18
  2. Ineke Ros 27.6 17
  3. Mariëtte van Gestel 27.6 15
  4. Tonny v.d. Wouw 32.8 14
  5. Peutje van Buul 29.9 13
  Neary voor Sjan van Kaathoven    
  Greeny voor Riet Leduc    
  Birdie  Sjan van Kaathoven op hole 3    
  Sponsor:  Jolanda Willems     

Het was een mooie dag.

Maike

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 5 februari 2019 en de uitslag van de 1e ronde van de eclectic.

Om met het weer te beginnen: het was ontzettend goed golfweer. Op hole 1 zeiden we tegen elkaar dat het wel "zwaar"weer zou zijn en de ballen niet al te ver zouden gaan. Nou nee dus., ze gingen heel goed en ook mooi ver: niks zwaar weer!!  Het was weer ouderwets druk met 28 dames en wonder boven wonder liep het redelijk door en hoefden we als 1 van de laatste flights weinig te wachten. We weten allemaal dat veel wachten het spel beïnvloed en dat het gemopper dan niet van de lucht is, maar niets van dat alles. Hoewel de baan niet supernat was, was dat niet aan de scores te merken. We wachten allen op mooi weer en een droge baan (en niet teveel kleren aan om warm te blijven). 

We zijn nog niet allemaal aan de nieuwe regels gewend, vooral het bepalen van het referentiepunt en hoe dan verder zit er nog niet helemaal in. Zelf kwam ik in de problemen in de bunker op hole 3. Wat was daar ook al weer mee als je bal ingebed in de rand lag? Ik twijfelde enorm, geprobeerd eruit te slaan, lukte natuurlijk niet meteen, maar kwam er toch nog genadig af met 6 slagen. Uiteraard thuis even opgezocht wat ik het beste had kunnen doen: onbespeelbaar verklaren en met 1 slag in de bunker droppen, of met 2 strafslagen terug naar de plek vanwaar het laatst is geslagen. Oke, dat zit erin!!!!

We maakten alledrie mooie slagen, minder mooie slagen, hele mooie slagen en vooral waardeloze slagen. Toch niet ontevreden met de uitslag :-).

Na de bitterballen van Tineke en Marianne (van harte gefeliciteerd), werd begonnen van de uitslag van de 1e eclectic ronde en die was als volgt:

Dames A: 1e Sjan van Kaathoven met 77 punten, 2e Toos Vermeulen met 82 punten en 3e Gerrie Lucas ook met 82 punten. 

Dames B: 1e Mariëtte van Gestel met 90 punten, 2e Mia Moelands ook met 90 punten en 3e Nel Rooney met 91 punten.

Alle dames werden verblijd met een mooi bosje voorjaarstulpen.

Al een paar keer was opgemerkt dat we de uitslag van Nelly Direks voor de electic misten. Aan de uitslag in OGS kon je niet zoveel aflezen, zoals parren, birdies, eagles of hole-in-ones. Vanaf vorige week gaat Hanny Voight dit bijhouden en kunnen we weer een overzicht van van alles en nog wat tegemoet zien. Ik kijk er naar uit.

De uitslag van vandaag:

       Dames A                                                         HCP    Score
  1. Maike van Hengel 19.6 32
  2. Sjan van Kaathoven 16.1 31
  3. Gerrie Lucas 22.3 29
  4. Elly v.d. Broek 23.5 27
  5. Riet Leduc 26.4 25
  Dames B    
  1. Nel Rooney 26.6 27
  2. Marian Dirkse 27.2 26
  3. Marianne Vermeulen 29.8 25
  4. Will Smits 35.2 25
  5. Adri van Velsen   26.6 24
  Neary voor Gerrie Lucas    
  Greeny voor Elly v.d. Broek    

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 22 januari 2019

Ondanks de slechte weersvoorspelling waren er uiteindelijk nog 18 dames om 9 holes te lopen. Het zou flink gaan sneeuwen en als je dichtbij de golfbaan woont is dat wel te overkomen, maar verder weg is het toch een beetje link. Ondanks de sneeuw en het ijs op de baan en op de greens mogen we gewoon op de zomergreens spelen. Je zou denken dat dat fijner is dan de wintergreens, maar ik vind dat toch echt niet meevallen, want ook dan rolt de bal net even een beetje naar links of naar rechts i.p.v in de hole. Het was berekoud, zo koud dat de regenbroek en de regenjas extra aangetrokken werden en ook dat speelt niet optimaal (haha). Ondanks al deze "ellende" is er best goed gescoord door een aantal dames: Nellie Bakermans met 18 punten en Mia Moelands met 18 punten waren wel de top!!! En Mia had zelfs een birdie. Way to go girl.

      

Toch even wat impressie fotootjes gemaakt.

De uitslag:

      Dames A                        Hcp     Score    
  1. Nellie Bakermans                      21.7 18
  2. Tineke Kool (stond 32.8?) ? 16
  3. Riet Leduc 26.4 15
  4. Sjan v. Kaathoven 16.1 14
  5. Maike van Hengel 19.6 14
  Dames B    
  1. Mia Moelands 32.3 18
  2. Ineke Ros 27.6 17
  3. Nel Rooney 26.6 15
  4. Brigitte Tijssen 27.4 15
  5. Marianne Vermeulen 29.8 15
  Neary voor Josee van Dongen    
  Greeny voor Mia Moelands    
  Birdie voor Mia Moelands    
  Aanmoedigingsprijs voor Elly v.d. Broek    

Volgende week is het gemengde dag, hopelijk hebben we dan iets warmer weer.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 15 januari 2019

Het was in ieder geval beter weer deze dinsdag en dat zie je dan weer terug in de scores. Hoewel we nog steeds eclectic spelen leeft het zo hier een daar een stuk minder. Je verheugde je altijd op de verhaaltjes van Nelly en je kon goed zien wie wat verbeterd had en wie birdies, eagles e.d had gescoord. Natuurlijk handig hoor dat het in OGS mogelijk is, maar soms zit het genot in de de details en niet iedereen leest dit verslagje. Enfin volgende week is de laatste speeldag van de eerste serie en starten we de week daarop met de 2e eclecic.

Een aantal van ons heeft al de theorie en praktijk lessen over de nieuwe regels gevolgd (een absolute must voor iedereen die wedstrijden speelt) en dat is her en der duidelijk zichtbaar. Met name in mijn flight. Echt leuk om te zien, maar toch blijf je een paar dingen die eigenlijk niet meer hoeven wel doen. Zoals bijvoorbeeld aangeven dat je gaat kijken of je bal op een gaatje ligt. Je hoeft dit niet meer te zeggen tegen je marker, wel moet je je bal markeren. Dat laatste is niet gewijzigd. Het is alsof je toch liever hebt dat je marker meekijkt. Trouwens als je echt op een gaatje ligt, dan steek je je marker soepeltjes onder je bal en lig je er niet op dat krijg je je marker er niet makkelijk onder. Ook het bepalen van het referentiepunt hebben we verschillende keren (en wie niet) moeten doen. Zodra je dat onder de knie hebt, wordt ook het bepalen van de droppingzone makkelijker. In de loop der maanden zal ook blijken of er door de nieuwe regels sneller gespeeld kan worden.

Dingetje vind ik nog wel of je nou beter de vlag erin kan laten of toch maar eruit. Ik had ergens een mooie lange put met de vlag er nog in, maar door die vlag ging de bal er net naast omdat de vlag ietwat scheef stond. Goed opletten dus of de vlag recht staat. Over het algemeen vind ik die nieuwe regels wel tof.

Voordat Nel de uitslag gaf vertelde ze dat Marian Dirkse een mooie bos bloemen heeft afgeleverd bij Mieke van Ginneken. We wensen haar alle liefde en sterkte.

De uitslag dan:

      Dames A                                                         HCP     Score   
  1. Sjan van Kaathoven 16.1 33
  2. Jennie van Bruggen 21.8 30
  3. Nellie Bakermans 21.7 27
  4. Maike van Hengel 19.6 26
  5. Tineke Kool 22.5 26
  Dames B    
  1. Jolanda Willems 34.9 30
  2. Mia Moelands 32.3 29
  3. Nel Rooney 26.6 28
  4. Brigitte Tijssen 29.9 27
  5. Woutje Kusters 35.0 27
  Neary voor Sjan van Kaathoven
  Greeny voor Woutje Kusters
  Birdies voor Maike van Hengel op hole 7
  voor Ineke Ros op hole 12 en Woutje Kusters op hole 18

Al met al toch een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 8 januari 2019

 Ik zal het kort houden voor vandaag. Ondanks de weersverwachting hadden er toch 24 dames ingeschreven, zelf twijfelde ik erg omdat ik een hekel aan stormachtige wind heb en die stond er vandaag. Maar ja, inschrijven is meedoen en niet zeuren over het weer.  Ik mocht vandaag vroeg starten, samen me Mia Moeland. Het ging helaas voor geen meter, veel te veel kleren aan: broek, regenbroek, trui, jas, regenjas, muts, oorwarmers, warme handschoenen, warme mof aan het handvat. Moet te doen zijn, maar helaas, streep na streep, kletsnatte regenjas en handschoenen. Mia en ik wisselden dat met elkaar af, ik wat strepen, Mia wat punten, ik wat punten, Mia wat strepen, maar wat hebben we een lol gehad! Na de 1e 9 holes bleken er een flink aantal dames te zijn afgehaakt en waren we nog maar met 8 over. We kwamen terug in een leeg clubgebouw, Nelly Direks mocht de honneurs waarnemen en deelde de prijzen uit. Er waren net genoeg ballen over voor iedereen.

De uitslag was als volgt:

Groep A: 1- Sjan v. Kaathoven (16,1) 27 punten, 2 - Nelly Direks (22.3) 20 punten en 3 - ikzelf (19,6) met 14 punten.

Groep B: 1 - Ineke Ros (27,6) 25 pnt, 2 - Woutje Kusters (35) 25 pnt, 3 - Marianne Vermeulen (29,8) 22 pnt, 4 -Adri van Velsen (26,6) 19 pnt en 5 - Mia Moelands(32,3) met 17 punten.

De Neary was voor Mia Moeland en de Treeny voor Woutje Kusters. Geen birdies.

Al met al nog een gezellige middag gehad in het clubhuis.

Maike

 

Uitslag kerstmutsenwedstrijd van de damesdag van dinsdag 18 december 2018

Echt 1 van de leukere wedstrijden van de damesdagen: de kerstmutsenwedstrijd. Het woord mutsen is op velerlei wijze op te vatten natuurlijk. Het was een stuk beter weer dan afgelopen zaterdag, toen was het ijzig koud. Vandaag zagen we zelfs even het zonnetje. Goed, ik mocht/moest het kort houden van Nel, dus dan doen we dan maar.

Het is altijd leuk om de eerste mutsen in de wei te zien. Als laatste flight kwamen we de eerste flight tegen en werd ons toegeschreeuwd dat op hole acht de eerste vlag werd neergezet (door Nel). Leuk, maar aangezien wij op hole 2 stonden, duurde het nog wel even voor de eerste vlaggen te voorschijn kwamen. En na de eerste vlaggen begint het rekenen: waar zou je vlag terechtkomen. Toos en ik dachten allebei dat het wel hole 7 zou worden en dan werd het ook. Inmiddels waren er vele vlaggen te zien. De uitslag was uiteindelijke als volg:

Groep A: 1 - Elly v.d. Broek, 2 - Jennie van Bruggen, 3 - Tineke Kool, 4 - Riet Leduc en 5 Maike van Hengel

Groep B: 1 - Mariette van Gestel, 2 - Christa Weertman, 3 - Woutje Kusters, 4 - Will Smits en op 5 Nel Rooney.

Birdies voor Elly v.d.Broek op hole 9 en Nel Rooney op hole 18.

Neary voor Jennie van Bruggen, Greeny voor Nel Rooney en de Treeny voor Els Faes.

Nadat iedereen een cadeautje gepakt had, mochten de pakjes uitgepakt worden. Erg leuk om de variëteit aan geschenken te zien, van kaarsenhouders tot bodylotion e.d.

Els Faes bood daarna namens alle dames, Nel en Tineke een bloemetje aan als dank voor het organiseren van alle damesdagen en onder het genot van een drankje en bitterballen werd er nog lang nagepraat over deze kerstmutsenwedstrijd. En natuurlijk niet te vergeten het heerlijke pasteitje tussen de 1e en de 2e 9 holes.

 

     

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Damesdag van dinsdag 11 december 2018 

De opwarming van de aarde was vandaag goed merkbaar: 11 december en de jassen konden in de tweede ronde uit. Vanwege de dauw op de zomergreens moesten we de eerste vier holes  gebruik maken van de wintergreens. Voor de eclectic niet zo erg, want nu hadden we kans om de scores te verbeteren. Bij enkele dames lukte dat wel, maar het is toch moeilijker dan men denkt. Al snel brak de zon door en kwam Peter de vlaggen terugplaatsen naar de zomergreens.

Volgende week komen de kerstmutsen weer van de zolder en zullen we na afloop allemaal weer de mutsen in de baan zien staan. Altijd weer spannend waar we de eerste muts tegenkomen en dan stiekem kijken welke naam erop staat !!!

 

De uitslag:

 

Dames A

 

HCP

Score

1

Tineke Kool

22.5

35

2

Sjan van Kaathoven

16.1

33

3

Toos Vermeulen

20.9

29

4

Gerrie Lucas

22.3

29

5

Jennie van Bruggen

21.8

28

Dames B

 

 

 

1

Annette Verschuren

28.1

34

2

Brigitte Tijssen

29.9

32

3

Jolanda Willems

34.9

31

4

Birgit van Erp

30.1

30

5

Mia Moelands

32.3

30

 

De aanmoedigingsprijs van de A ging naar Els Faes en van de B naar Tonny van de Wouw. Beiden waren ondanks hun lage score blij met het balletje.

 

Neary:    Mariëtte van Gestel: Gesponsord door Jolanda

Treeny:   Toos Vermeulen    : Gesponsord door Tonny van de Wouw

Greeny:   Elly v.d. Broek     

Birdie  :  Toos Vermeulen op hole 12

                Els Faes een birdie op hole 1, de winterhole maar geen vogeltje.

 

Nel Rooney

Damesdag van dinsdag 4 december 2018 

Deze wedstrijd stond aangekondigd als een Sinterklaaswedstrijd en dat het een surprisewedstrijd was mocht duidelijk zijn toen iedereen na afloop in het paviljoen binnen kwam. Volop discussie over de inzet van de pietjes en klaasjes. Mochten we nu twee zwarte pietjes en twee sinterklaasjes inzetten of één sinterklaasje en twee zwarte pietjes. Van Nel mocht dit en van Tineke dat en dat gaf de nodige hilariteit. Gelukkig kon iedereen de humor er wel van inzien en was het erg gezellig. Tussen de middag een heerlijke traktatie in de vorm van een warm stuk banketstaaf. Op het einde van de eerste ronden werden we verrast door een stevige regenbui  met uitzondering van de eerste flight, want die was al binnen. Zo heeft een vroege start toch voordelen !!!! Tijdens de tweede ronde gingen de jassen uit en was het genieten met een zonnetje en in de verte een regenboog.

De prijsuitreiking was ook verrassend. De laatste drie van de A en B kregen een chocolade traktatie en een balletje en de rest van de balletjes werd onder de beste 5 van de A en B verdeeld. 

 

De uitslag:

 

 

   Dames A

   HCP

   Score

1

Nellie Bakermans

 21.7

  41

2

Sjan van Kaathoven

 16.1

  37

3

Elly v.d. Broek

 23.5

  36

4

Riet Leduc

 26.4

  36

5

Jennie van Bruggen

 21.8

  25

 

Dames B

 

 

1

Mia Moelands

 32.3

  48

2

Tonny v.d.Wouw

 32.8

  43

3

Birgit van Erp

 30.1

  38

4

Brigitte Tijssen

 29.9

  37

5

Marianne Vermeulen

 29.8

  36

 

Neary:      Ineke Ros

Treeny:    Tonny van de Wouw

Greeny:    Jennie van Bruggen

Sponsors: Will Smits en Tonny van de Wouw

Birdie :     Ineke Ros

 

Ik wil jullie er nogmaals op wijzen om de scores goed in te vullen. Nooit een streepje zetten want de eclectic kent die score niet. Ook vandaag zijn er weer dames geweest die hier niet aan gedacht hebben. Ik heb contact gehad met Cornel Edelbroek onze webmaster en die kan het niet aanpassen want de wedstrijd is afgesloten.

 

Nel Rooney

Damesdag van dinsdag 27 november 2018

 

Vandaag met 28 dames gespeeld en de hoogste score was van Marianne Vermeulen met 29 punten. De laagste score hadden Nellie Bakermans in de A en Brigitte Tijssen in de B. Beiden kwamen ze in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs en kregen ze een balletje. Grote hilariteit toen Nellie het balletje in ontvangst nam. Deze keer geen greeny, neary of treeny maar toch een balletje !! Riet trakteerde op bitterballen, omdat ze afgelopen week 50 jaar getrouwd was. Een hele prestatie en nog veel gelukkige jaren wensen wij je toe.

Op hole 4 werd er geprikt en moest iedereen voor de eclectic een score van 10 neerzetten. Dat zal de reden zijn waarom er zo slecht gespeeld is !!

 

De uitslag:

 

Dames A                              HCP   Score

 

1

Toos Vermeulen

20.9

28

2

Jennie van de Bruggen

21.8

28

3

Hanny Voigt

24.5

27

4

Gerrie Lucas

22.3

24

5

Tineke Kool

22.5

24

 

Dames B

 

1

Marianne Vermeulen

29.8

29

2

Adri van Velzen

26.7

26

3

Mariëtte van Gestel

27.6

25

4

Birgit van Erp

30.1

25

5

Ineke Koenen

42.0

24

 

9 holes: Will Smits      Score 12 punten.

 

Neary:   Hanny Voigt gesponsord door Jolanda Willems

Greeny: Nel Rooney gesponsord door Will Smits

Treeny: Jennie van Bruggen. Gesponsord door Tonny van de Wouw

Birdies: Hanny Voigt op 12 en Gerrie Lucas op 1

 

Volgende week spelen we de  sinterklaaswedstrijd en laat je verrassen !!!!

 

Nel Rooney

Damesdag 20 november 2018

 Deze keer geen verslagje want ik heb zelf niet gespeeld. Ik kreeg van Tineke wel te horen dat het erg koud was met daarbij veel wind. Toch waren er geen afmeldingen en waren er nog 21 dames die de kou trotseerden. Knap hoor !!!

 Uitslag damesdag van dinsdag 20 november 2018

 

Dames A                                       HCP    Score

1

Elly van den Broek

23.5

33

2

Sjan van Kaathoven

16.1

31

3

Toos Vermeulen

20.9

31

4

Tineke Kool

22.5

29

5

Gerrie Lucas

22.3

28

 

Dames B

1

Marian Dirkse

27.2

29

2

Ans Kin

36.0

27

3

Brigitte Tijssen

29.9

26

4

Mariëtte van Gestel

27.6

25

5

Marianne Vermeulen

29.8

25

 

Neary: Tonny van de Wouw

Greeny: Elly van den Broek

Treeny: Sjan van Kaathoven gesponsord door Tonny van de Wouw

Birdies: Jennie van Bruggen ( hole 4 ) en Tonny van de Wouw ( hole 12 )

 

Volgende week woensdag is het gemengde dag. Vergeet niet in te schrijven.

 

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 13 november 2018

 

Wat heerlijk dat we buienradar, buienalarm en weer on line op onze telefoons hebben, want er werd druk op gekeken. Om half tien regende het behoorlijk en de eerste flights hadden pech, want om 10.00 uur zou het droog zijn en dat klopte. We hebben verder een winderige dag gehad met veel zon. Het was de tweede wedstrijd voor de eclectic en ik hoop dat jullie de uitslag hebben kunnen oproepen. Ik vond het ook even spannend maar het lukte en werkt goed !!! We krijgen niet het mooie overzicht met daarbij een verslag van de dag van Nelly maar het is wel makkelijker. De volgende keer mogen jullie de kaarten mee naar huis nemen zodat je zelf kunt zien wat je verbeterd hebt.

 

De uitslag van vandaag.

 

Dames A                                HCP        Score

1

Toos Vermeulen

20.9

33

2

Nellie Bakermans

21.7

28

3

Elly van den Broek

23.5

28

4

Gerrie Lucas

22.3

26

5

Nelly Direks

22.3

25

 

Dames B

1

Brigitte Tijssen

29.9

32

2

Ineke Ros

27.6

27

3

Birgit van Erp

30.1

27

4

Mia Moelands

32.3

27

5

Ineke Koenen

42.0

27

 

Aanmoedigingsprijs

Josee van Dongen en Nel Rooney.

Neary, Greeny en Treeny waren voor Sjan van Kaarhoven.

Birdie voor Jennie van Bruggen.

Sponsors, Will Smits en Mariëtte van Gestel. Bedankt dames.

We hebben geen Cougar ballen meer en daarmee zou de  treeny op hole 8 eindigen. Gelukkig sponsort Tonny van de Wouw ons de komende vier weken en kunnen we er nog even mee doorgaan  Heel fijn Tonny en namens alle dames bedankt.

 

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 6 november 2018

 

En alweer jeempie wat een weertje vandaag, dat mooie weer kan echt niet op. Toch zijn we vandaag met de wintereclectic van start gegaan.  Vanaf nu dus non-qualifying strokeplaywedstrijden op de damesdag. Dit betekent ook dat je handicap hetzelfde blijft, tenzij je een superscore hebt die je toch graag wilt invullen. Omdat Nelly Direks na jaren van bijhouden van alle scores, waarvoor we nog steeds dankbaar zijn, het graag aan iemand anders wilde overdragen, heeft Nel gezocht naar een vervangster, doch niet meer nodig wat vanaf vandaag staat de eclecticuitslag gewoon in OGS. Ik zal zo uitleggen hoe je de scores bekijkt van vandaag en de komende weken. In ieder geval Hanny Voigt bedankt voor je aanbod om het over te nemen van Nelly.

Eerst even over vandaag. Ik mocht als 2e flight starten met flightgenoten Els Faes en Mia Moeland. Zo gezegd zo gedaan. Er ontstond algauw spontaan een afslagritueeltje: wie komt het verst en heeft de longest van de hole. Dat is gewoon leuk om te doen, een beetje rivaliteit in de flight. Nou, ik kan ver slaan, Els kan ver slaan, maar Mia slaat nog veeeeeel verder, met soms een verschil van wel 30 meter (uit de duim gezogen, maar je moet iets.....). Maar dan daarna de 2e slag hé dames......, daar zeggen we even niets over. In ieder geval een goede 1e ronde gespeeld, waarbij Els een prachtige chipbirdie maakte op hole 4. Ze stond achter de bunker met 1 been erin, chipte en hup in de hole. Wel nog even zelf de bal erin laten vallen, want vijandiggezinde flightgenoten kunnen zo'n birdie nog aardig verknallen door de vlaggenstok net even de verkeerde kant op te duwen en dan floept de bal er niet in maar uit!   Zou kunnen hé, ik zeg niet dat het zo was, en anders schrijf je maar een zeurmailtje van 7 kantjes toch!!!!

Er ging veel goed, en er ging veel fout. Als je op hole 2 hulp krijgt om je bal uit het water te vissen en je helpers lopen vervolgens weg zonder je uit de sloot te helpen, ja, wat kan je daar nou over zeggen: beetje dom!! Maar wat hebben we een hoop gelachen en dat lieve dames blijft het allerbelangrijkste!!

Overigens was de greenkeeper bezig met het klaarmaken van de winterholes, deze keer met witter cirkel er om heen. Dit betekent dat je daar niet met je kar doorheen mag lopen, maar ook niet binnen die cirkel mag chippen. Dat laatste weet ik niet zeker en ga ik nog even navragen bij onze H&R commissie.

Goed dan de uitleg hoe je de uitslagen van de competitie kan bekijken.

Inloggen bij OGS  - Kalender openen - Kies de laatste damesdag (nu dus de 6e nov) - Klik op competities - Klik aan de rechterkant op naam competitie (keuze uit damesdag of damesdag eclectic) - Klik dan helemaal rechts op resultaten en kies 0 - 26,4 of 26,5 - 54.0.  En voíla de uitslag. 

Bij de eclectic gaat het om de slagen, maar voor de dag zelf gaat het om de stablefordpunten. Die uitslag is als volgt:

        Dames A                                              HCP     Score
  1. Sjan van Kaathoven 16.1 32
  2. Els Faes 22.5 30
  3. Hanny Voigt 24.5 30
  4. Riet Leduc 26.4 30
  5. Toos Vermeulen 20.9 29
  Dames B    
  1. Tonny v.d. Wouw 32.8 36
  2. Christa Weertman 43.0 36
  3. Birgit van Erp 30.1 30
  4. Mia Moeland 32.3 30
  5. Mariette van Gestel 27.6 26
  9 holes    
  1. Helen Klijberg 28.2 15
  Neary voor Riet Leduc
  Greeny voor Toos Vermeulen
  Treeny voor Els Faes
  Birdies voor Els Faes op hole 4 en
  voor Toos Vermeulen op hole 9
  Sponsors: Gerrie Lucas en Hanny Voight

Het was een mooi golfdagje. Nel en Toos bedankt.

Maike 

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 23 oktober

 

Ondanks de slechte weersvoorspelling waren er toch nog 23 dames die de kou en wind trotseerden. De greenkeepers zijn druk bezig om hole twee te herstellen. De kraaien hebben daar goed huisgehouden en het zal nog even duren alvorens de fairway er weer goed bij ligt. Het is moeilijk om  je bal daar niet in te laten landen. Gelukkig mag je een vrije drop, maar een goede plek vinden valt ook niet mee. Hopelijk hebben de kraaien voldoende emelts gegeten om het stuk nu met rust te laten. We wachten af….

 

De uitslag van vandaag

 

Dames A                                             HCP     Score

1.

Jennie van Bruggen

21.7

32

2.

Gerrie Lucas

22.1

31

3.

Hanny Voigt

24.3

31

4.

Caroline Schaminee

24.5

31

5.

Nellie Bakermans

21.5

28

6.

Nelly Direks

22.2

28

Dames B

 

 

 

1.

Nel Rooney

27.1

33

2.

Marianne Vermeulen

29.8

32

3.

Tonny v.d. Wouw

32.8

32

4.

Marian Dirks

27.1

30

5.

Ans Kin

36.0

30

9 holes

 

 

 

1.

Riet Leduc

26.4

15

2.

Will Smits

35.2

12

Neary

Jennie van Bruggen

 

 

Greeny

Gerrie Lucas

 

 

Treeny

Marianne Vermeulen

 

 

Birdie

Jennie van Bruggen

Hole 3

 

Sponsors

Will Smits en Josee van Dongen

 

 

 

Volgende week dinsdag 30 oktober is het gemengde dag en een week later op dinsdag 6 november beginnen we met de eclectic.

 Nel Rooney

 

Uitslag damesdag van dinsdag 16 oktober

Jeempie, dat mooie weer kan echt niet op. Ik herinner me wel toen mijn kinderen klein waren dat het toch ook vaak mooi weer was in de herfstvakantie en je nog net een dagje naar het strand kon. Zelf vond ik het eigenlijk een beetje te warm vandaag en door het vochtige weer liep het zweet ook alle kanten op, maar we klagen niet, want zo mag het blijven tot voor de kerst. Met kerst moet er tenslotte sneeuw liggen, dus dan moet het afgelopen zijn. Bij ons in de wijk is er altijd 1 huis waar de tuin vol staat met kerstfiguren en vol hangt met kerstlampjes. Nou de opbouw is al begonnen en er is niets zo bizar als op een snikhete dag langs een tuin lopen waar al sneeuwmannen en kerstmannen staan/hangen/liggen. Ga er dan niet langs zou je zeggen, maar het ligt op het rondje met de hond :-)

Goed, terug naar vandaag! Ik mocht met Marian Dirkse en Riet Leduc spelen. Leuk, want dit was de eerste keer voor Riet dat ze weer ging golfen na haar implantaat operatie. En wat zullen we er van zeggen, we gingen geen van drieën erg tof, maar zoals altijd kan je de score aardig omhoog krikken in de laatste paar holes. Maar dan de 2e 9 holes nog. Die waren iets minder, maar Riet kon de treeny met zeker 5 cm verbeteren. Als je op hole 17 (8) met 2 op de green ligt, dan is het een uitdaging om met 3 zo dicht mogelijk (zoniet erin) bij de hole te komen en dat lukte.  Eraf met een par voor verdubbeling van de totale punten. Goed gedaan Riet.

Wie het ook goed gedaan heeft was Josee van Dongen, de hoogste score van vandaag: 37 punten. Die score was nog beter geweest als ze op de laatste 2 holes ook punten had gehaald. Dat is iets wat tussen de oren gaat zitten, hebben we vast allemaal wel eens last van.  Al met al een mooi golfdagje vandaag, want Nel kon verheugd mededelen dat Hanny Voigt de scores voor de eclectic van Nellie Direks gaat overnemen. Daarmee is de eclectic gered en kunnen we ons vast verheugen op november. Enne Nel....geen zorgen, ik blijf nog wel een poosje de scores op de website zetten hoor!!!!

De uitslag van vandaag.

        Dames A                                  HCP    Score
  1. Sjan van Kaathoven 15.9 31
  2. Toos Vermeulen 20.8 31
  3. Nellie Bakermans 21.5 31
  4. Hanny Voigt 24.3 31
  5. Maike van Hengel 19.9 30
  Dames B    
  1. Josee van Dongen 27.4 37
  2. Ineke Ros 27.4 34
  3. Jolanda Willems 34.9 33
  4. Annette Verschuren 27.9 32
  5. Ans Kin 36.0 31
  9 holes    
  1. Karinn v.d. Heijden 33.5 13
  2.  Will Smits 35.2 11
  Aanmoedigingsprijs    
  Gerrie Lucas (a) en Riet Leduc (b)    
  Neary: Gerrie Lucas    
  Greeny: Toos Vermeulen    
  Treeny: Riet Leduc    
  Birdie: Toos Vermeulen op hole 9    
  Sponsor: Will Smits    

 Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 9 oktober

Vorige week koud, regen en veel wind en dat was balen, want we hielden onze jaarlijkse Pink Ribbon wedstrijd en het paviljoen kleurde roze, maar de afmeldingen stroomden binnen. Vandaag het tegenovergestelde: een prachtige dag met veel zon en windstil. We hebben er met 28 dames erg van genoten. Ondanks de goede weersomstandigheden werd er slecht gescoord. Het CBA geeft ons wel een puntje erbij en daar profiteert Ineke van want zij had 37 punten en Nellie Bakermans die nu in haar buffer zit.

De uitslag

 

      Dames A                       HCP    Score  
  1. Nellie Bakermans       21.5 31
  2. Gerrie Lucas 21.9 30
  3. Els Faes 23.1 29
  4. Toos Vermeulen 20.7 28
  5. Jennie van Bruggen 21.6 27
  6. Tineke Kool 22.1 28
  Dames B    
  1. Ineke Ros 28.4 37
  2. Annette Verschuren 27.9 33
  3. Ans Kin 36.0 33
  4. Mia Moelands 32.2 32
  5. Woutje Kusters 36.0 31
  6. Gerda Ackermans 51.0 30
  9 holes                           
  1. Will Smits 35.2 17
  2.  Adri vanVelsen 26.5 16
  3. Irene Mutsaerts 26.4 10
  Neary: Josee van Dongen
  Greeny: Tineke Kool
  Treeny: Annette Verschuren
  Birdie: Annette Verschuren

 

 NR

Uitslag Pink Ribbon damesdag van dinsdag 2 oktober 2018

Hoe toepasselijk was het weer de eerste ronde op deze Pink Ribbon damesdag. Een druilerige dag met regen en wind. Bij aankomst was al duidelijk waar het om ging vandaag. De roze ballonnen en het roze tafelkleed spraken boekdelen. Op de kaarten lag het gebruikelijke roze lintje. Een aantal dames had zich ook in het roze gehuld, oftewel door een trui, een broek of een jas. Helaas waren al een aantal dames afgehaakt vanwege het weer en na de 1e 9 holes haakten er nog meer dames af, maar 10 dappere dames hebben ook de 2e 9 gespeeld, weliswaar in het begin met dezelfde druilerige regen (waar je overigens best behoorlijk nat van kan worden), maar later met een zonnetje. 

         

 

In totaal is er € 260 opgehaald, waarvan €180 door de aanwezige dames en € 80 door een aantal dames die er vandaag niet bij konden zijn, maar toch hun steentje bij wilden dragen. Namens Pink Ribbon iedereen ontzettend bedankt voor de bijdrage.  Verder kwamen Riet Leduc en Will Smits op de koffie. Will had de bedoeling te gaan spelen, maar nog verkouden was het verstandiger dit vandaag nog maar niet te doen. Riet kwam haar implantaat laten zien. Een en ander moet nog afgestemd gaan worden, we hopen het beste voor Riet.

De uitslag van vandaag zag er als volgt uit:

       Dames A                                          HCP     Score
  1. Sjan van Kaathoven      16.2 35
  2. Wilma Jadzi 19.3 27
  3. Nellie Bakermans 21.5 27
  Dames B    
  1. Woutje Kusters 36.0 28
  2. Nel Rooney 26.9 27
  3. Marian Dirkse 26.9 24
  4. Marianne Vermeulen 29.6 20
  9 holes    
  1. Toos Vermeulen 20.7 18
  2. Maike van Hengel 19.9 16
  3. Ineke Ros 28.4 11
  4. Tineke Kool 22.1 10
  Treeny voor Wilma Jadzi    
  Greeny voor Sjan van Kaathoven    
  Neary voor Nellie Bakermans    
  Er waren geen birdies.    

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 25 september 2018

 Een beetje later dan jullie gewend zijn, maar hier het verslag én de uitslag van de funwedstrijd. Het is altijd leuk om te zien hoe men reageert, als bekend gemaakt wordt hoe de wedstrijd van de dag eruit gaat zien. Deze keer speelden de A speelsters van geel en de B en C van oranje. Dit betekende ook, dat men meer of minder slagen meekreeg en toen werd er gerekend en werd het erg rumoerig. Op het einde van de dag zag men aan de resultaten dat het  voor iedereen een hele dobber was m.u.v. Mia Moelands, want zij kwam als enige met 40 punten van de baan. Verder speelde alleen Hanny Voigt in haar buffer. Het was de dag van Hanny want zij ging met maar liefst drie doosjes ballen naar huis.

Gezien het feit dat er nog maar weinig dames zijn die in de C spelen voegen we vanaf heden de B en C samen en hebben we voortaan een A en een B categorie.

Volgende week is de Pink Ribbon wedstrijd.

 

De uitslag:

 

Dames A                                     HCP             Score

 

1.

Hanny Voigt

24.3

32

2.

Gerrie Lucas

21.9

29

3.

Wilma Jadzi

19.2

26

4.

Toos Vermeulen

20.7

23

5.

Ellie van den Broek

23.2

19

 

Dames B en C

 

1.

Mia Moelands

34.2

40

2.

Christa Weertman

43.0

33

3.

Marianne Vermeulen

29.6

30

4.

Nel Rooney

28.6

28

5.

Josee van Dongen

27.3

27

 

Neary:     Hanny Voigt

Treeny:   Hanny Voigt

Longest dames A: Hanny Voigt

Greeny:   Marian Dirkse (gesponsord door Josee van Dongen).

Birdie:     Mia Moelands

 

NR

Uitslag Damesdag van dinsdag 18 september 2018

 

Het was een winderige dag met veel zon.  De scores waren niet al te hoog met uitzondering van Patricia van Breugel, die maar liefst met 41 punten de baan af kwam. Ook Jennie heeft haar handicap met 0.5 punten verbeterd. Jammer genoeg geeft het CBA deze keer geen extra bonus. Tonny heeft haar eerste birdie van dit jaar binnen. Goed gedaan dames en iedereen was jaloers op jullie. Er gaan stemmen op om ook de dames te belonen die met de meeste strepen binnenkomen, ook een hele prestatie en de commissie zal zich erover buigen !!

Volgende week hebben we de funwedstrijd en een dag later, 26 september, is de gemengde dag.

 

De uitslag:

 

Dames A                                HCP           Score

 

1.

Jennie van Bruggen

21.9

37

2.

Tineke Kool

21.9

30

3.

Gerrie Lucas

23.0

29

4.

Sjan van Kaathoven

16.1

28

5.

Toos Vermeulen

20.6

26

 

Dames B

 

1.

Patricia van Breugel

29.1

41

2.

Annette Verschuren

27.9

31

3.

Peutje van Buul

29.2

31

4.

Birgit van Erp

30.4

27

5.

Tonny v.d.Wouw

32.7

26

 

Dames C

 

1.

Ans Kin

34.1

32

2.

Jolanda Willems

34.7

30

3.

Mia Moelands

36.0

29

 

9 holes gelopen door:

1.

Karin v.d. Heijden

16

 

2.

Maike van Hengel

14

 

3.

Marleen de Vries

12

 

 

Neary:   Nellie Bakermans

Greeny: Tonny van de Wouw

Treeny: Jennie van Bruggen

Birdies: Mia Moelands, Tonny van de Wouw en Tineke Kool

Sponsor: Ria van Diessen

 

NR

Uitslag damesdag van dinsdag 11 september 2018

 

Na de fantastische feestweek hadden we vandaag weer een gewone qualifying wedstrijd. De temperatuur was prima, maar er stond een stevige wind waardoor niemand in de buffer liep. Gelukkig kregen we allemaal van het CBA er twee punten bij. Dit was een kadootje voor Sjan, Els, Marianne en mijzelf, want daardoor haalden wij wel onze buffer. Na afloop kwam Mieke nog binnenlopen en hebben we onder het genot van een drankje nog lang nagepraat.

 

De uitslag:

 

Dames A                                   HCP    Score                                

                  

1.

Sjan van Kaathoven

16.1

31

2.

Els Faes

23.0

30

3.

Elly van den Broek

22.9

29

4.

Toos Vermeulen

20.5

27

5.

Adri van Velzen

26.1

27

Dames B

1.

Nel Rooney

26.6

30

2.

Marianne Vermeulen

29.5

29

3.

Ineke Ros

28.1

27

4.

Annette Verschuren

27.8

26

5.

Birgit van Erp

30.3

24

Dames C

1.

Ans Kin

36.0

30

2.

Woutje Kusters

36.0

27

Neary voor Sjan van Kaathoven

Greeny voor Josee van Dongen

Treeny voor Sjan van Kaathoven

Birdie voor Josee van Dongen op hole 9

Sponsors: Josee van Dongen en Ria van Diessen

 

nel

Uitslag damesdag van dinsdag 21 augustus 2018

Zo, wat een benauwd en warm dagje vandaag. Bij mij liepen de straaltjes over de rug in ieder geval en deze keer had het best iets harder mogen waaien. Wat een genot is het om de baan weer groen te zien worden, alleen op hole 2 zijn de harde plekken wat hardnekkig. De kraaien hebben de weg ook weer gevonden en hebben her en der de plakjes weer omhoog gewerkt. Ook dat zal zich wel weer herstellen. Dat het gras weer groener wordt is ook te merken aan de scores, die worden weer van normale porties met 1 super uitschieter vandaag: Marian Dirkse met 40 punten. Proficiat Marian. Ik heb gelukkig in mijn buffer gelopen en dat was best een opgave. Iedereen is wel gezakt met zijn handicap deze afgelopen weken en als je dan een paar slagen kwijt bent, kost het weer tijd om aan die nieuwe handicap te wennen.  Mazzel dat we maar met 0,1 omhoog gaan tegenwoordig. Ik mocht vandaag met Riet Leduc en Nel Rooney in de flight. Altijd leuk en omdat Riet de 2e helft met Marleen in de handycart ging, konden Nel en ik tijdens het 2e rondje rustig aandoen (en even lekker roddelen haha, maar wie doet dat niet......) Nel had vandaag behoeft aan spelen in de bunker en op hole 17 zag ik haar verwoede pogingen doen om uit de bunker te komen. Ik herkende dat: je slaat tegen de rand, en nog een keer en nog een keer en uit frustratie blijf je slaan net zo lang tot de bal eruit is en dat is het dan, want punten vallen er dan niet meer te halen. Maar Nel, het was reuze gezellig, jammer dat het nu weer even duurt voor we weer samen mogen spelen. Ook Riet had haar dag niet helemaal en ondanks het omkopen van de jury met heerlijke perzikken uit haar eigen tuin, leverde dat geen bal op! Ze zijn echt heel lekker Riet!!

Omdat de damesdag nog over veel doosje Cougarballen beschikt, was er vandaag ook een greeny op hole 7 voor de C-dames en deze werd gewonnen door Woutje Kusters. Mooi gedaan Woutje, ik kon 'm niet afpakken, want ik ben A-dame (haha), maar ook de neary en die andere greeny had ik niet.

Goed de uitslag dan maar. Een opmerking: Birgit v. Erp had verkeerde punten opgeschreven, ze had er in het echt 28 en daarmee zou Mariëtte van Gestel niet in de prijzen zijn gevallen, maar ja........Mariëtte mag haar bal houden.

       Dames A              HCP    Score 
  1. Nellie Bakermans       21.3 35
  2. Sjan van Kaathoven       16.0 32
  3. Maike van Hengel 19.9 32
  4. Tineke Kool 21.8 32
  5. Adri van Velsen 26.1 32
  Dames B    
  1. Marian Dirkse 28.8 40
  2. Peutjevan Buul 29.2 32
  3. Marianne Vermeulen             29.4 30
  4. Tonny v.d. Wout 32.6 27
  5. Mariette van Gestel 27.9 24
  Dames C    
  1. Woutje Kusters 36.0 30
  2. Mia Moeland 34.0 29
  3. Gerda Ackermans 51.0 20
  Neary: Peutje van Buul    
  Greeny C: Woutje Kusters    
  Greeny: Sjan van Kaathoven    
  Treeny: Adri van Velsen    
  Birdies: Els Faes op hole 9, Peutje van Buul op hole 12
  Marian Dirkse op hole 16
  Sponsors: Jolanda Willems van WKK, Ria van Diessen

 

Het was een mooi golfdagje.

Maike 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 14 augustus 2018

Zo, wat een paar regenbuitjes al niet kunnen veranderen aan de kleur in de baan: het zag weer groen op veel plekken. En evengoed speelt het nog net zo lekker, wel even opletten bij de gaten. Lig je daarop dan mag je na gecheckt te hebben of je ook echt op een gaatje ligt (bal marken, bal wegnemen, gaatje constateren) je bal DROPPEN naast het gaatje niet dichter naar de hole. Lig je na 2 x droppen nog steeds op een gaatje, dan mag je plaatsen. En als je net als ik net niet op een gaatje ligt dan heb je pech en sla je mis haha. 

Vorige week donderdag hadden we op het golfcentrum een kleine discussie over hole 3: wat als je over de hole toch naar links in het water gaat. Hier was het grote boek voor nodig om eruit te komen. Gelukkig gaf blz. 417 met een prachtig plaatje van onze hole 3 (toevallig!!), uitkomst. Je mag droppen volgens de regels na de vijver (zeg maar voor de bunker). Vandaag geen discussies of noodzaak om de boekjes erbij te halen. Zelf begon ik vandaag al goed met een streep op hole 1 en we weten allemaal dat dat meestal de toon zet voor de rest van de holes. Ik kwam rechts in de rough terecht en bleef daar nog 3 x hangen, nou dan weet je het wel; dat wordt niks. zie uitslag voor resultaat haha.

En dan natuurlijk nog even over het weer: ondanks de wind heerlijk golfweer. Dit resulteerde voor Nelleke Trommelen en Hanny Voight in het verbeteren van hun hcp. Nelleke had 40 punten en Hanny 38. Bravo dames!!

De uitslag dan maar:

         Dames A                                            HCP    Score
  1. Hanny Voigt 24.7 38
  2. Maike van Hengel 20.7 35
  3. Nelly Direks 22.0 35
  4. Toos Vermeulen 20.8 31
  5. Nellie Bakermans 21.2 31
  Dames B    
  1. Nelleke Trommelen 31.1 40
  2. Annette Verschuren 28.7 32
  3. Peutje van Buul 28.9 29
  4. Tonny v.d. Wouw 32.5 28
  Dames C    
  1. Mia Moeland 34.0 33
  2. Jolanda Willems 34.5 30
  3. Woutje Kusters 36.0 26
  Neary voor Peutje van Buul
  Greeny voor Nelly Direks
  Treeny voor Hanny Voight
  Birdies: Elly v.d. Broek op hole 3, Nelly Direks op hole 9
  Maike van Hengel op hole 3 en 18
  Sponsor: Jolanda Willems en Ria van Diessen

            Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 7 augustus 2018

Na een super mooiweer vakantie in Zeeland - who needs Spain, Greece or Turkey? - weer terug op het honk in Dongen. Het was wel een beetje geler geworden en een beetje harder. Het zou vandaag een super warme dag worden en Nel adviseerde ons al om het maar bij 9 holes te houden en dat was dan ook meer dan genoeg. Heel af en toe een beetje wind, maar voor de rest veel puffen en vooral veel water drinken.

Na afloop kwam er allerlei lekkers op tafel vanwege een drietal jarige joppen: Jolanda, Brigitte en Nelly Direks. En van dat lekkers werd behoorlijk gesmuld: spekkoek, kaas en meloen. Super dames en van harte gefeliciteerd nogmaals.

Uitschieters vandaag: Jolanda Willems met 21 punten en Elly v.d. Broek met 19 punten. Mia Moeland had de treeny op hole 8 in de hole en dat leverde haar ook haar eerste birdie op. Mooi dames.

Aangezien het nog steeds warm is (23.35 uur) houd ik het kort en geef alleen nog de uitslag.

Dames A                                  HCP     Score
1. Ellyv.d. Broek 22.7 19
2. Sjan van Kaathoven 15.8 17
3. Maike van Hengel 20.6 17
4. Jennie van Bruggen 21.7 15
Dames B    
1. Tonny v.d. wouw 32.5 18
2. Brigitte tijssen 31.0 17
3. Mia Moeland 34.0 16
Dames C    
1. Jolanda Willems 36.0 21
2. Woutje Kusters 36.0 17
Greeny voor Elly v.d. Broek
Neary voor Nelly Direks
Treeny voor Mia Moeland
Birdies voor Nelly Direks op hole 3 en voor
Mia Moeland op hole 8
Sponsors: Jolanda Willems, Ria van Diessen 
en de cougar ballen van de damesdag zelf

Al met al een mooi golfdagje.

Maike 

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 31 juli 2018

 

Deze keer geen verslag, want ik heb zelf maar 9 holes gelopen en was vroeg weg. Ik weet dus niet wat er allemaal na 18 holes is gebeurd !

 De uitslag:

 Dames A                              HCP    Score

1

Tineke Kool

22.9

39

2

Nellie Bakermans

21.2

36

3

Nelly Direks

22.0

36

4

Elly van den Broek

22.7

32

5

Jennie van Bruggen

21.7

31


Dames B

1

Annette Verschuren

29.2

37

2

Riet Leduc

28.0

33

3

Adri van Velzen

27.6

32

4

Peutje van Buul

28.9

31

5

Tonny van de Wouw

32.5

31


Dames C

1

Ineke Koenen

45.0

17

2

Will Smits ( 9 holes)

35.2

11

 

Neary: Els Faes

Greeny: Elly van den Broek

Treeny; Nelly Direks

Birdie: Nellie Bakermans op hole 16

Sponsors: Ria van Diessen en Jolanda Willems

Nel Rooney

 

Verslag damesdag van dinsdag 24 juli 2018

 Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland en het levert ook altijd gespreksstof op. Deze keer was de voorspelling zeer warm en code oranje. Liefst binnen blijven, veel drinken en geen inspanning leveren. Als fanatieke golfsters hielden we ons niet aan dat advies en gingen we toch de baan op. We hadden democratisch besloten om de wedstrijd over 9 holes te laten plaatsvinden. Een enkeling liep nog door, maar dat telde niet meer mee voor de prijzen. Het was een funwedstrijd en niet qualifying. Als fun kreeg iedereen drie jokers mee en die mochten ingezet worden om je de stableford punten te verdubbelen. Wel moest je dit vóór de afslag aan je marker melden. Soms had je pech als je de hole verknalde maar soms ook geluk. Het leverde geen monsterscores op m.u.v. Nelly Direks.

 De uitslag:

 Dames A                              HCP    Score

1

Nelly Direks

21.4

31

2

Tineke Kool

22.7

25

3

Nellie Bakermans

21.2

22

4

Elly van den Broek

22.7

22

5

Caroline Schaminee

24.2

22

Dames B

1

Marian Dirkse

29.3

24

2

Birgit van Erp

30.2

21

3

Karin v.d.Heijden

32.4

21

4

Josee van Dongen

28.2

19

5

Ineke Ros

28.0

18

 

Nel Rooney

28.0

18

Dames C

1

Brigitte Tijssen

34.0

27

2

Jolanda Willems

36.0

22

3

Woutje Kusters

36.0

22

4

Mia Moelands

34.0

16

Neary: Nelly Direks

Greeny: Mia Moelands

Treeny: Nelly Direks

Longest A: Tineke Kool

Longest B: Adri van Velsen.

Sponsors: Ria van Diessen en Jolanda Willems

 Nel Rooney

 

Verslag damesdag van dinsdag 17 juli 2018

 

Tsja, wat zal ik nu weer eens over deze warme, warme dag schrijven. Kan natuurlijk wel melden dat Caroline Schaminee en Tonny van der Wouw geweldig gespeeld hebben: respectievelijk 39 punten en 37 punten. De andere dames ook hoor, maar met veeeeeel minder punten. Hoewel Sjan met haar 15.8 handicap toch weer in de buffer liep met 33 punten. Chapeau dames. Ik heb denk ik mijn kruit voor deze fantastische zomer wel verschoten, want maar 25 puntjes. Ik zat natuurlijk al met mijn hoofd de auto in te pakken voor de vakantie volgende week. Haha dan mag Nel weer een poging doen voor het verslagje.

Ik liep met Jolanda Willems voorop en zo met zijn tweetjes gaat het erg snel. De 3-flight voor ons liep redelijk snel door. Achter ons ontstond echter al snel een gat van 1,5 hole op het eind. Daardoor konden we iets langer op het terras bijkomen van de warme ochtendtour. Na de koffie kwam er gelukkig een lekker windje over de baan en werd het een stuk aangenamer. Je kon in de baan al merken dat er goed gesproeid werd. sommige stukken waren al veel minder geel. De greens waren nog steeds snel en regelmatig gingen onze ballen vlak langs de hole er ver vandoor.

Enfin een leuke nazit in ieder geval. De uitslag:

        Dames A                           HCP     Score   
  1. Caroline Schaminee 25.4 39
  2. Sjan v. Kaathoven 15.8 33
  3. Nellie Bakermans 21.2 32
  4. Jennie van Bruggen                21.6 30
  5. Nelly Direks 24.3 26
  Dames B    
  1. Tonny v.d. Wouw 33.0 37
  2. Annette Verschuren 29.2 34
  3. Riet Leduc 29.9 29
  4. Birgit van Erp 31.1 29
  5. Hanny Voigt 26.7 28
  Dames C    
  1. Jolanda Willems 36.0 31
  Neary voor Josee van Dongen
  Greeny voor Sjan van Kaathoven
  Treeny voor Sjan van Kaathoven
  Sponsors: Jolanda Willems en Ria van Diessen
  geen birdies.

Het was een mooi golfdagje. Volgende week dinsdag een funwedstrijd en woensdag de gemengde dag.

Maike

 

 

Verslag damesdag van dinsdag 10 juli 2018

En dan vandaag weer een gewone damesdag. Een gewone golfdag met gewone niet superhoge uitslagen zoals we die de de afgelopen tijd hebben gezien. Niettemin wel goed hoor!! Tonny v.d. Wouw kon eindelijk haar handicap weer eens verlagen na haar knie-operatie: 37 pnt. Goed hoor! Caroline Schaminee zat er dicht tegen aan met 36 punten, evenals Mariëtte van Gestel. Wat de bijzonderheden betreft kon ik revanche nemen op Woutje Kusters, die mij vorig week weerhield het doosje van de neary op hole 7 in ontvangst te nemen, dit door haar te verslaan met de greeny op hole 9 vandaag. Altijd leuk als je als laatste flight aankomt om te zien dat dat busje dan nog op dezelfde plaats staat. En dan nog een bijzonderheid: de treeny op hole 8 in de eerste ronde al stevig in de vlag gestopt door Tineke Kool, daarmee meteen de enige birdie binnenhalend. De neary op hole 3 kende niet veel namen, daar mocht Ineke Ros het doosje in ontvangst nemen. Bij de uitslag vermeldde Nel/Tineke dat zolang er doosje Cougar ballen zijn, deze worden gebruikt voor de treeny op hole 8.

Het was wel even wennen aan het weer vandaag, een stevig windje en af wat mini miezer, hoewel mijn flight op de laatste hole toch nog aardig wat nattigheid over zich heen kreeg. Wat zijn we verwend met die heerlijke warme dagen. Gelukkig komt er nog wat aan.

Bij binnenkomst een verrassing aan tafel: Anne v.d. Sande zat er, naast Will Smits en Christa Weertman. En halverwege het eind zag ik ook Marianne Vermeulen aan tafel zitten. Gezellig dames dat jullie er waren en goed om te zien dat het goed gaat met jullie. Nu Mieke nog!!

Verder niks te melden, geen vreemde dingen gebeurd of fouten gemaakt. Mijn flightgenoot in de 1e ronde meldde keurig voor de green haar slagen aan mij om af te stemmen of dat klopte en omgekeerd ook (was 2-flight). Dat is geen must, maar kan soms veel narigheid voorkomen. Het klopte steevast. Nu de uitslag nog.

       Dames A                                          HCP     Score   
  1. Caroline Schaminee 25.4 36
  2. Maike van Hengel 21.2 33
  3. Tineke Kool 22.7 33
  4. Nelly Direks 24.3 33
  5. Els Faes 23.1 31
  Dames B    
  1. Tonny v.d. Wouw 33.5 37
  2. Mariëtte v. Gestel 28.7 36
  3. Nel Rooney 27.9 35
  4. Riet Leduc 29.9 33
  5. Marian Dirkse 29.3 32
  Dames C    
  1. Jolanda Willems 36.0 32
  2. Woutje Kusters 36.0 31
  3. Ans Kin 36.0 28
  Neary voor Ineke Ros
  Greeny voor Maike van Hengel
  Treeny voor Tineke Kool
  Birdie (de enige) voor Tineke Kool op hole 8

Het was een mooi golfdagje. De bitterballen (2 p.p.) waren ook lekker. En Nel mooie score hoor met 4 slagen minder!!! :-)

Maike

 

Verslag vriendinnendag van dinsdag 3 juli 2018

Vandaag was het dan eindelijk zover: de vriendinnendag 2018. Ondanks de herhaalde oproepen van Nel, konden we het aantal van voorgaande jaren niet evenaren. Niet alleen de wedstrijden van de vereniging laten minder spelers zien, maar ook die van de damesdag. Daarom niet getreurd, want gelukkig waren er toch 11 dames die een vriendin hadden weten te charteren, zodat het aantal speelsters uiteindelijk op 36 uitkwam. Toos Vermeulen en ikzelf hadden besloten voor deze dag vriendinnen te zijn :-) en er het beste van te maken. We mochten vandaag als eerste starten met Ans Kin en haar vriendin Ria Vervoort. Natuurlijk eerst een beetje mauwen over het aantal slagen wat zij dan wel niet mogen aftrekken, maar uiteindelijk hebben we ons daar niets van aangetrokken en gewoon ons spel gespeeld.

Net als de afgelopen dagen was het ook nu super golfweer: lekker zonnetje en een lekker windje. Betekende wel goed smeren, want die combinatie leverde anders verbrandde delen op. De paraplu is toch wel een heel handig hulpmiddel tegen de zon en bijbehorende hitte. Helaas betekent al die zon ook een hele droge baan en gebeurde het mij een paar keer dat de club weggleed en de bal op plekken kwam die ik niet in gedachten had, maar...........dan is daar de reddende partner die haar bal dan keurig de goede richting slaat. We vulden elkaar goed aan mijn dagvriendin Toos en ik. Bij de uitslag van de winnaars bleek wel dat er meer elkaar aanvullende vriendinnen waren!!

Wij begonnen in ieder geval al goed met een birdie op hole 1. Natuurlijk is het altijd even aftasten of de vriendin van onze mede flightgenoot ook een aardig balletje kan slaan. Dat ging zo'n beetje op en neer en ook af en toe in het water, maar vreemd genoeg haalde ze meer ballen uit het water dan dat ze er ingeslagen heeft. We hebben het heel gezellig gehad met elkaar.

Op hole 7 zaten Rob v.d. Broek en Ed Kool met lekkere hapjes (wraps met kip en met zalm) op ons te wachten, die gingen er wel in. Overigens kregen we bij vertrek een lekker flesje gekoeld bruisend water mee. (Nel vergeet nooit meer dat een rode dop bruisend water is en een blauwe dop plat water betekent.) Na 9 holes was het tijd voor een kleine pauze met een kopje koffie en een lekker plakje cake, ook dat ging er goed in.

Tijd voor de 2e ronde van 9 holes. Daar begon bij de meeste flights het warme weer toch wel een beetje mee te spelen en werden de eindscores iets hoger die 2e ronde. Deze keer stond Ed Kool op hole 3 met lekkere hapjes. Uiteindelijk waren we na hole18 (9) blij dat we klaar waren en we onderuit konden zakken op het terras om "eerst maar even een badkuip weg te werken" tegen de dorst. Langzaamaan kwamen alle flights binnendruppelen en konden Nel en Tineke aan de slag voor de uitslag. Nadat de laatste flight binnen was kon er geluncht worden. Bij elkaar een hele maaltijd en ik denk niet dat er veel dames nog avondeten klaarmaken vanavond.

Zoals verwacht toch een leuke wending in de uitslag. Hoewel de uitslag geen al te grote verschillen liet zien, hadden Nel en Tineke bedacht dat 1 op de 3 een prijs had: de nrs. 1 - 4 - 7 - 10 - 13 - 16. Hieronder de totale uitslag. 

       Team                    Uitslag     Plaats  
  Nel Rooney en Henriëtte Peeters    53 1e
  Adri van Velsen en Irene Mutsaers     53  
  Birgit van Erp en Jannie Habraken 55  
  Sjan van Kaathoven en Nelly Direks 55 4e
  Janny v.d. Wal en Annemiek Mulder 55  
  Brigitte Tijssen en Mia Moelands 55  
  Toos Vermeulen en Maike van Hengel   56 7e
  Marian Dirkse en Arno Bevers 58  
  Ans Kin en Ria Vervoort 58  
  Ellie v.d. Broek en Sjannie Leijten 58 10e
  Woutje Kusters en Petra Speyer 59  
  Peutje van Buul en Nellie Bakermans 60  
  Josee van Dongen en Margreet Vossen   60 13e
  Riet Leduc en Gerrie Lucas 61  
  Marion Partouns en Yvonne de Wit 62  
  Tineke Kool enMarij Vlasveld 63 16e
  Ineke Ros en Jaquie Klein 64  
  Tonny v.d. Wouw en Lies Donselaar 65  
       
  Neary allen op hole 3 voor Janny v.d. Wal
  Longest gast voor Yvonne de Wit
  Longest lid voor Mia Moeland (ongelofelijk ver!!!!!)
  Neary allen op hole 7 voor Woutje Kusters (verdorie)
  Treeny team Janny v.d. Wal en Annemiek Mulder
  Greeny team Toos Vermeulen en Maike van Hengel

 

Uiteraard zijn er door de teams ook birdies geslagen, echter doordat dit een teamspel was, werden geen birdies uitgereikt, maar noem ik ze wel:

       Team Toos Vermeulen en Maike v. Hengel           op hole 1, 9 en 12
  Team Sjan v. Kaathoven en Nelly Direks op hole 4 en 18
  Team Adri v. Velsen en Irene Mutsaers op hole 9 en 16
  Team Marion Partouns en Yvonne de Wit op hole 9 en 16
  Team Peutje van Buul en Nellie Bakermans op hole 7
  Team Ineke Ros en Jaquie Klein op hole 9
  Team Marian Dirkse en Arno Bevers op hole 9
  Team Janny v.d. Wal en Annemiek Mulder op hole 3, 8 en 12

 

Het was een prachtige vriendinnendag, Nel en Tineke bedankt. Theo Faes bedankt voor het maken van het schema.

Maike

 

Verslag gemengde dag van dinsdag 26 juni 

Is natuurlijk te vinden onder de gemengde dag.

 

Verslag damesdag van dinsdag 19 juni 2018

 

En opnieuw een dagje met hoge scores. Brigitte Tijssen met 39 punten, Mariëtte v. Gestel met 38 punten en Hanny Voigt met 37 punten konden hiermee hun handicap verlagen. Mooi dames. Daarentegen was er ook een aantal dames die de puntenflow van afgelopen zaterdag tijdens de 18 holes maandbeker niet hebben kunnen vasthouden. Zo zie je maar dat golfen ook echt een spel van golven is: beetje down - beetje up- beetje down. Ik spreek niet alleen voor mezelf als ik zeg dat we het allemaal een te gekke sport vinden en keer op keer blijven terugkomen.

De 1e 9 holes waren ook voor mij aardig knudde, maar zowel Jennie als ik we hebben dat toch in de 2e ronde aardig kunnen opkrikken. Gerrie had behoorlijk wat last van hele vreemde afzwaaiers en hoe we ook hebben geprobeerd hier iets aan te doen, het heeft niet geholpen. Hopelijk helpt het lesje van donderdag Gerrie! Afgezien van al deze ellende hebben we heel erg veel plezier gehad op de baan en dat is wat ons drieën betreft toch het allerbelangrijkste, pas daarna komt het spel. Uiteraard speelt het weer een grote factor bij het spel en vandaag was het weer geen spelbreker!

Noemenswaardig is ook de birdie van Riet Leduc op hole 17 (hole 8) en daarmee ook de treeny hebbende. Het blijft een lastige hole met die 2 grote bunkers er pal voor en je moet op deze hole echt baanmanagement toepassen.

Helaas voelde Will Smits zich niet lekker na toch nog 9 holes te hebben gespeeld. Ze werd door 2 andere dames naar huis gebracht. Beterschap Will.

De uitslag:

         Dames A                                                           HCP     Score
  1. Sjan van Kaathoven            16.0 34
  2. Toos Vermeulen 22.6 34
  3, Nelly Direks 24.5 34
  4. Maike van Hengel 22.7 32
  5. Gerrie Lucs 25.0 30
  Dames B    
  1. Mariëtte van Gestel 29.7 38
  2. Hanny Voigt 28.6 37
  3. Riet Leduc 30.4 35
  4. Marian Dirkse 29.2 34
  5. Adri vn Velsen 28.3 30
  Dames C + 9 holes    
  1. Brigitte Tijssen 41.0 39
  2. Will Smits 35.2 18
  Neary:  voor Jennie van Bruggen
  Greeny: voor Maike van Hengel
  Treeny: voor Riet Leduc
  Birdies voor Jennie van Bruggen op hole 3 en voor Riet Leduc op hole 17
  Sponsors: Jolanda Willems en Ton Timmermans

Volgende week dinsdag is het gemengde dag en ontvangen Nel en Tineke de heren. Voor de vriendinnendag op 3 juli kunnen jullie ook nog inschrijven.

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Verslag damesdag van dinsdag 12 juni 2018

 

Nou zeg, wat een idiote dag was het vandaag, met idioot hoge scores (hier spreekt de jaloezie dus): Peutje van Buul 44 punten, Adri van Velsen 42 punten, Hanny Voigt en Mariëtte van Gestel beide met 38 punten en Nellie Bakermans met 37 punten. Bizar, vooral omdat er de afgelopen weken lang niet zo goed gelopen is (wel door een enkeling). In ieder geval proficiat dames, super gedaan en iedereen blij dat er weer eens gezakt wordt bij de diverse handicaps.

Ik mocht vandaag met kanjer Mia Moelands spelen en dat begon al goed. Op hole 2 kregen we te horen dat ze met haar driver terug moest, want die was niet goed. Nou Mia, daar moesten wij hartelijk om lachen natuurlijk. Gelukkig sloeg die driver regelmatig de longest van ons driëen en hoeft nu niet niet meer naar de golfdokter. En daar was Mia weer blij mee.  En dan natuurlijk ook nog Mariëtte die de sterren van de hemel sloeg en na de 1e 9 holes 23 punten op de scorekaart kon neerzetten. Ik was blij met mijn 16 puntjes op de eerste ronde. Gelukkig leverde de 2e ronde voor Mariëtte genoeg punten op om haar handicap te kunnen verlagen. Met Mia en mijzelf ging het iets minder.

Ondanks het feit dat al het hoge gras vorige week voor de Dongens Open allemaal weggemaaid was, is op sommige plekken toch nog wel gras te vinden waar de bal diep ingaat en daar kom je niet 1-2-3 uit. Soms is het dan verstandiger om een strafslag te nemen en de bal onspeelbaar te verklaren want voor je het weet ben je 4 slagen verder. Het deed me overigens wel genoegen dat er netjes gedropt werd bij de ecozone langs hole 2 (ondanks dat er een stapje ingedaan werd om de bal te pakken........) na eerst het point of relief bepaald te hebben enz.

We hebben geboft met het weer vandaag, want volgens het weerbericht van vorige week zou het vandaag nog flink regenen. Niets aan het handje, iedereen is droog gebleven en de wind was ook niet hinderlijk.

Nu die fantastische uitslag nog:

 

        Dames A                                                      HCP    Score
  1. Nellie Bakermans 21.3 37
  2. Toos Vermeulen 22.5 34
  3. Jennie van Bruggen 22.7 33
  4. Tineke Kool 23.9 33
  5. Nelly Direks 24.5 32
  Dames B    
  1.Peutje van Buul 33.0 44
  2. Adri van Velsen 33.3 42
  3. Hanny Voigt 29.6 38
  4. Mariëtte van Gestel 29.7 38
  5, Riet Leduc 30.4 35
  Dames C    
  1. Woutje Kusters   31
  2. Brigitte Tijssen   27
  9 holes    
  1. Will Smits 35.7 19
  2. Marleen de Vries 35.6 14
  Greeny voor Mariëtte v. Gestel
  Neary voor Nellie Bakermans
  Birdies voor Mariëtte v. Gestel op holes 9
  en voor Riet Leduc op hole 9
  Sponsors: Jolanda Willems en Mariëtte van Gestel

 

ATTENTIE: jullie kunnen nog inschrijven voor de vriendinnendag op 3 juli, ook als je geen vriendin hebt kun je mee doen. Nel en Tineke zullen er leuke teams van maken.

Het was weer een mooi golfdagje.

Maike 

 

Verslag damesdag van dinsdag 5 juni 2018

 

Soms kan golfen zo ontzettend leuk zijn en dat is met name als je met de "voorzitter"van de damesdag mee mag. Ik zeg met nadruk mee mag want zo voelt het, nee hoor Nel grapje, maar leuk was het wel. Nel mag dan wel eens klagen dat haar hcp steeds hoger wordt, maar ze kan wel heel erg mooie slagen maken en zeer stabiel en dat kan ik van mezelf niet zeggen. De 1e 9 holes leverden dan ook maar 11 punten op, om vervolgens de 2e 9 holes met 20 punten thuis te komen. Hoe bizar is dat spelletje toch. Het meest blij was ik vandaag echter met mijn birdie op hole 17 (8). Eerst wachten tot de greenkeeper uit de buurt was om vervolgens met slag 2 op de green te komen en wat een mazzel er was deze keer weer een treeny en die mocht ik dan ook voor de 1e keer ontvangen, want hoewel Elly v.d. Broek akelig dichtbij de vlag stond, ging mijn bal er voor birdie in. Ik koester deze birdie, want hole 8 (17) is zo niet mijn hole. Er ligt altijd wel een bunker in de weg, is het niet rechts dan is het wel links en als de bal er al uit gaat dan komt ie ver van de hole neer. Genoeg er over.

Er zijn weer fantastische scores gehaald vandaag. Petje af voor Elly van de Broek, die gaat als een speer, 37 punten. Mia Moelands alweer een goede score: 39 punten. Super hoor Mia!! Over het algemeen is er goed gescoord en dat betekent dat het CBA niet aangepast wordt. Jammer voor degene met net 31 punten. CBA staat voor buffer adjustment. Spelen we allemaal slecht dan gaat de buffer omlaag en spelen we allemaal super goed dan kan de buffer omhoog gaan. Vandaag bleef deze gelijk.

En dan natuurlijk nog even over het weer. Het was een beetje fris vanmorgen, maar in de loop van de middag werd het iets beter en toen we uiteindelijk op het terras zaten was de zon als vanouds behoorlijk aanwezig. Al met al een mooi golfweertje.

De uitslag dan maar:

 

       Dames A                                 HCP   Score
  1. Elly v.d. Broek                      23.8 37
  2. Caroline Schaminee 25.2 33
  3. Nellie Bakermans 21.3 32
  4. Els Faes 23.9 32
  5. Jennie van Bruggen 22.6 31
  Dames B    
  1. Riet Leduc 30.3 34
  2. Ineke Ros 28.4 32
  3. Mariëtte van Gestel 30.7 31
  4. Nel Rooney 30.2 30
  5. Adri van Velsen 33.2 30
  Dames C    
  1. Mia Moelands 35.5 39
  2. Ans KIn 36.0 33
  3. Brigitte Tijssen 41.0   32
  Greeny voor Sjan van Kaathoven
  Neary voor Mia Moelands
  Treeny voor Maike van Hengel
  Birdies voor Tineke Kool op hole 4
  voor Sjan v. Kaathoven op hole 9   en 
  voor Maike van Hengel op hole 17
  Sponsors: Jolanda Willems, Ria van Diessen en Adri van Velsen

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Verslag damesdag van dinsdag 29 mei 2018

 

Zo, het rommelt al een kwartiertje of wat boven ons huis, maar nog geen druppel gevallen. Leonie Caumo ik hoop dat je het droog houdt (kwam haar tegen toen ik naar huis ging). Oke, dan over de wedstrijd van vandaag. Het zou een funwedstrijd worden. Zo als altijd nieuwsgierig naar de fun, maar helaas de fun bestond slechts uit het meenemen van 3 stokken en een putter. Tenzij al die torretjes die rondom onze hoofden zoemden ook tot de fun behoorden. De keuze van stokken is al jaren hetzelfde: een houten drie voor de afslag en door de baan, ijzer 7 en 9 voor lang, halflang en chipslagen, maar ook voor uit het hoge gras of de bunker en dan natuurlijk de putter. Lang geen slechte keuze maar de holes werkten niet erg mee vandaag. Opteeën voor de afslag was na 2 slechte afslagen al niet meer te doen, dan maar niet opteeën en gewoon vanaf het gras afslaan. En die gingen soms wel en meestal ook niet. Helaas zaten mijn flightgenoot en ik achter een flight die vooral voor het werk op de greens de holes van voor, achter en opzij bekeken, waardoor we veel hebben moeten wachten, ook omdat wij maar met zijn tweetjes waren hoor! Hun heeft het wel geholpen want 2 van de drie vielen in de prijzen haha. Door drie dames in totaal is verschrikkelijk goed gespeeld: Elly v.d. Broek met 39 punten, Nelly Direks met 37 punten en Mia Moelands met 34 punten. dit alles na aftrek van de punten van hole 14, omdat daar op de green gewerkt werd. Ja, bij Ineke gingen er daardoor 3 punten af en bij mijzelf 2, wat een fun!!!!  :-), daarmee op resp. 18 en 20 punten uitkomend, dus zeker geen prijs.

Het rommelt steeds harder en het begint te druppen, tijd om diverse deuren te gaan sluiten, dus gauw de uitslag van vandaag.

 

       Dames A                                                HCP     Score
  1. Elly v.d. Broek 23.8 39
  2. Nelly Direks 24.4 37
  3. Tineke Kool 23.8 29
  4. Gerrie Lucas 24.9 28
  Dames B    
  1. Annette Verschuren 30.1 29
  2. Adri van Velsen 33.6 28
  3. Nel Rooney 30.2 26
  4. Birgit van Erp 30.9 26
  Dames C    
  1. Mia Moelands 39.0 34
  2. Will Smits 35.6 20
  3. Tonny v.d. Wouw (9 holes) 33.2 18
  Neary voor Elly v.d. Broek
  Greeny voor Adri van velsen
  Birdie voor Nellie Bakermans
  Sponsor Ria van Diessen
   

Al met al een mooi golfdagje.

Maike 

 

Verslag damesdag van dinsdag 22 mei 2018

En weer was het een prachtige golfdag vandaag. We boffen maar de laatste weken en nu maar hopen dat dit zo een poosje doorgaat. Net als vorig week echter was er maar weer een enkeling die de buffer gehaald heeft: Hannie Voigt met 35 punten en Marian Dirkse met 34 punten. Mooi dames, maar de overige dames deden het een beetje minder.  Er waren geen bijzonderheden vandaag, behalve dan dat zowel Ineke haar bal als mijn bal geheel per ongeluk richting de greenkeeper Peter gingen. Uiteraard was hij daar niet blij mee, maar het ging echt helemaal per ongeluk. Ze gingen ook zomaar opeens zo ver terwijl we alleen maar slechte ballen sloegen op hole 6. Ook de bal die zowat tussen Jennie haar benen door kwam was geheel onverwachts ver en het roepen van Fore van die afstand werd niet gehoord. Harder schreeuwen dan maar de volgende keer.  

Daar er niets te melden valt over regeltjes e.d. de uitslag van vandaag dan maar:  

        Dames A                            HCP    Score   
  1. Sjan van Kaathoven                   15.5 31
  2. Elly v.d. Broek 24.1 29
  3. Els Faes 23.8 28
  4. Gerrie Lucas 24.8 28
  5. Jennie v. Bruggen 22.4 27
  Dames B    
  1. Hannie Voigt 30.1 35
  2. Marian Dirkse 29.1 34
  3. Peutje van Buul 32.9 31
  4. Birgit van Erp 30.9 30
  5. Adri van Velsen 33.6 30
  Dames C + 9 holes dames    
  1. Tonny v.d. Wouw 33.2 16
  2. Jolanda Willems 36.0 16
  3. Marleen de Vries 33.5 14
  4. Brigitte Tijssen 41.0 13
  Neary voor Els Faes
  Greeny voor Birgit van Erp
  Sponsors: Ria van Diessen en Tonny v.d. Wouw
  Geen birdies vandaag.

 

Het was een mooi golfdagje. Volgende week op de damesdag een funwedstrijd en meteen de woensdag erna de gemengde dag. En nog de melding dat de inschrijving voor de vriendinnendag open staat. Je kunt tegelijk je vriendin inschrijven. Het kan zijn dat gevraagd wordt om te registreren, daar kun je ja op zeggen.

Maike

 

Verslag damesdag van dinsdag 15 mei 2018

Ik kan makkelijk dat beginzinnetje van vorige week herhalen: wat een prachtige dag was het vandaag! Want inderdaad, wat een super golfdag was het. Weer zo'n dag waarop mooie scores te halen waren, maar ook nu weer was dat slechts voor een enkeling weggelegd: Mia Moelands met 42 punten, super Mia. En wat dachten jullie van Sjan van Kaathoven? Handicap 16.1 en dan met 38 punten binnenkomen. Super super Sjan. Vraagje: ligt dat nou aan je medespelers of ging het gewoon lekker vandaag?  Ook Mariëtte van Gestel haar score mag er zijn, 34, gewoon lekker in de buffer.  Misschien moet ik volgende week maar eens de slechtste scores noemen, dan word ik in ieder geval weer genoemd haha. Mijn target per 9 holes zet ik altijd op 10 punten, haal ik dat dan ben ik al dik tevreden en mocht daar ook nog een birdie tussen zitten, dan kan de dag ondanks de superslechte score niet meer stuk. Vandaag was dat weer eens het geval. Na hole 8 stond de score op 9 punten en het was nog hard werken op hole 9 om er nog een puntje bij te sprokkelen. Gelukkig werden dat er 2 en kon voor de eerste 9 holes 11 punten genoteerd worden. Flightgenoten Riet Leduc deed het een stuk beter met 18 punten, maar die ging de 2e 9 een beetje de mist in. Zowel Nellie Direks als ikzelf kwamen uiteindelijk van de baan af met 23 punten, niet genoeg voor 1 balletje echter.  En voor het eerst in tijden ben ik tijdens allebei de rondes op hole 3 2 ballen in het water verloren, 4 in totaal dus. Zo kom je makkelijk van die Cougar ballen af........

De scores van vandaag:

       Dames A                     HCP    Score    
  1. Sjan van Kaathoven       16.1 38
  2. Tineke Kool 22.6 31
  3. Nellie Bakermans 21.1 27
  4. Toos Vermeulen 22.2 26
  5. Jennie van Bruggen 22.2 24
  Dames B    
  1. Mariëtte van Gestel                  30.7 34
  2. Hanny Voigt 30.0 30
  3. Josee van Dongen 30.8 28
  4. Riet Leduc 30.1 27
  5. Nel Rooney 30.0 20
  Dames C    
  1. Mia Moelands 45.0 42
  2. Ans Kin 36.0 27
  3. Brigitte Tijssen 41.0 26
  4. Ineke Koenen 50.0 23
  Greeny voor Mariëtte van Gestel
  Neary voor Sjan van Kaathoven
  Birdies voor Sjan v. Kaathoven op hole 1 en 3
  Sponsors: Ria van Diessen en Jolanda Willems

 

Het was een mooi dagje.

Maike 

 

 

Verslag damesdag van dinsdag 8 mei 2018

 

Wat een prachtige dag was het vandaag, een dag waarop hoge scores mogelijk zouden moeten zijn, maar helaas het mocht niet zo zijn, slechts 3 van de 18 dames speelden vandaag in hun buffer: Sjan v. Kaathoven, Tineke Kool en Mariëtte van Gestel. En niet te vergeten Elly v.d. Broek die slechts 9 holes kon spelen, maar wel 21 punten wist te scoren. Helaas Elly, betekent wel dat je een slag moet inleveren denk ik. Hier en daar gingen wel de paraplu's op, parasols voor de zon zeg ik maar, want in de loop van de wedstrijd werd het wel steeds warmer. Er is over vandaag weinig te melden, we konden goed doorlopen, weinig zoektochten in het steeds hoger wordende gras, alleen wilden de putjes niet altijd vallen. Behalve dan die ene van Hanny Voigt van zeker 20 meter afstand, plop zo in de hole. Op het moment dat je beseft dat je toch de buffer niet meer haalt, ga je (ik althans) eens een andere stok gebruiken om af te slaan of door de baan. Zo heb ik eindelijk weer eens met m'n 7tje op hole 3 afgeslagen en jullie weten dat ik daar toch vaak de driver pak (angsthazerij), maar tijdens de NGF op het Rijk van Margraten heb ik dat op hole 1 ook gedaan en die landde aardig in de buurt van de green en die hole kon ik dan ook op mijn naam schrijven. Reden om het maar weer eens te proberen en zo'n dag als vandaag is daar goed voor. Mocht alleen niet baten wat de totaal score betreft. Zit je in flight 1 dat is het geen straf om lang op het terras te zitten en de overige flights binnen te zien komen. Heerlijk genietend van een badkuip was het goed toeven daar. Ik ga de uitslag noteren.

       Dames A                                              HCP     Score
  1. Sjan van Kaathoven       16.1 33
  2. Tineke Kool 23.6 32
  3. Nellie Bakermans 21.0 26
  4. Nelly Direks 24.0 25
  5. Toos Vermeulen 22.1 23
  Dames B    
  1. Mariëtte van Gestel 30.7 34
  2. Nel Rooney 29.9 29
  3. Birgit van Erp 30.8 29
  4. Riet Leduc 30.0 24
  Dames C    
  1. Woutje Kusters 38.0 25
  2. Adri van Velsen 35.0 24
  Neary voor Sjan van Kaathoven
  Greeny voor Toos Vermeulen
  Birdie voor Sjan van Kaathoven op hole 3
  Sponsor: Ria van Diessen

 Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

     Verslag damesdag van dinsdag 1 mei 2018

      Het was een dag met veel wind en de baan was erg nat. De A-speelsters konden hier niet zo goed mee omgaan en scoorden laag. Bij de B en C groep waren er een paar uitschieters, o.a. Nelleke Trommelen en onze nieuwkomer Irene Mutsaers. Zij hadden beiden 38 punten. Verder speelde niemand m.u.v. Mia in de buffer. Men had gehoopt dat het CBA nog een paar punten extra zou geven maar helaas dat was niet zo.

 

De uitslag:

 

Dames A

                                            HCP     Score

1

Jennie van Bruggen

22.0

26

2

Nelly Direks

23.9

23

3

Toos Vermeulen

22.0

20

4

Tineke Kool

23.5

12

 

Dames B

1

Nelleke Trommelen

32.1

38

2

Birgit van Erp

30.7

30

3

Marianne Vermeulen

29.2

29

4

Riet Leduc

29.9

28

5

Ineke Ros

29.9

20

 

Dames C

1

Irene Mutsaers

48.0

38

2

Mia Moelands

45.0

33

3

Woutje Kusters

38.0

27

4

Adri van Velzen

34.9

22

5

Ans Kin

35.9

19

 

Neary: Ineke Ros

Greeny: Jennie van Bruggen

Sponsors: Jolanda Willems en Will Smits

 

Nel Rooney

Verslag damesdag van dinsdag 17 april 2018

Vanmorgen werd mij gevraagd of er geen uitslag was van vorige week, 10 april. Die was er wel, maar aangezien sommige flights 2 holes niet konden spelen, was de uitslag een beetje anders dan anders. Er werden kaarten getrokken en de gelukkigen kregen alsnog een balletje of wat. De reden: de holes werden gesneden.

Vandaag was dat wel te merken, want de greens waren snel. Niet iedereen had dat meteen door en vele ballen rolden langs de hole en bleven daarna weer een eind van de hole liggen. De uitslagen waren navenant met een slechts 1 grote uitschieter: Marianne Vermeulen scoorde 38 punten (Marianne, na controle van Cornel bleken het toch echt 38 punten te zijn) en alleen Adri van Velsen speelde in haar buffer, de rest zal er allemaal onder.

Maar geen geklaag, het was super golfweer, slechts de wind trok behoorlijk aan in de middag zoals zo vaak. We gaan deze week nog meer genieten van het mooie weer, zomaar een beetje zomer eind april. Hoe heerlijk was het om op het terras te zitten.

Ikzelf begon al met een streep op hole 1 en net als ieder ander is mijn gedachte dan meteen dat het wel niets zal worden vandaag. Scoren op hole 1 is een soort must, want je denkt dat je die 2 gemiste punten op die hole dan weer ergens anders moet inhalen. Soms gebeurt dat ook wel, meestal op de korte holes mits je daar par speelt en 3 of 4 punten kan noteren. Na een paar holes kan je die gedachte loslaten en denk je er niet meer aan, zo van oke, ik kan de buffer niet meer halen, gewoon lekker spelen dan maar en eens een ander stokje pakken. En dan........is het zo leuk om uiteindelijk toch nog behoorlijk te scoren en 3 ballen te mogen pakken. Ik moet eerlijk zeggen dat de training die we als NGF-team hebben gehad van Robbert me wel op sommige punten goed heeft gedaan. het putten gaat een stuk beter en ook het chippen lukt een stuk beter. Zo af en toe weer even de puntjes op de i met wat lesjes is geen slechte zaak.

De uitslag:

      Dames A                           HCP     Score    
  1. Maike van Hengel 22.7 31
  2. Nellie Bakermans 20.8 29
  3. Tineke Kool 23.3 26
  4. Toos Vermeulen 21.7 25
  5. Els Faes 23.6 24
  Dames B    
  1. Marianne Vermeulen 30.5 38
  2. Riet Leduc 29.8 31
  3. Birgit v. Erp 30.6 31
  4. Josee van Dongen 30.6 26
  5. Nel Rooney 29.6 24
  Dames C    
  1. Adri van Velsen 34.9 33
  2. Mia Moelands 46.0 31
  3. Ans Kin 358 28
  4. Brigitte Thijssen 41.0 27
  5. Ineke Koenen 50.0 25
  Neary: Peutje van Buul
  Greeny: Marianne Vermeulen
  Birdies: Peutje van Buul op hole 12
  Sponsors: Jolanda Willems en Will Smits

 

Het was een mooi golfdagje. Volgende week is het gemengde dag, ook altijd leuk.

Maike 

 

Verslag damesdag van dinsdag 3 april 2018

Het was de eerste keer dat we weer qualifying zouden spelen. De techniek liet ons in de steek en het lukte niet om de scores in te voeren. Voor niemand was het een probleem om deze wedstrijd nog als een oefenwedstrijd te zien. Ondanks het mooie weer bleven de scores laag en zat niemand boven de 36 punten. Het blijft toch moeilijk om dat te halen.

Christa kwam nog even op de koffie en we hadden daarbij een lekker plakje cake. Mariëtte gaat 18 april officieel met pensioen en we zullen haar vaker op dinsdag tegenkomen. Vandaag liet ze zien dat ze het nog niet verleerd had want nam de greeny, birdie en twee balletjes mee naar huis. Goed gedaan Mariëtte !!!

 De uitslag 

     Dames A                                             HCP      Score
     1. Els Faes 23.6 30
     2. Nelly Direks 23.7 26
     3. Elly v.d. Broek 25.0 26
     4. Tineke Kool 23.2 24
     5. Jennie van Bruggen 21.9 23
     Dames B    
     1. Adri van Velsen 34.9 32
     2. Nelleke Trommelen 32.1 32
     3. Mariette van Gestel 30.7 30
     4. Peutje van Buul 32.6 30
     5. Ineke Ros 27.8 28
     Dames C    
     1. Brigitte Tijssen  41.0 34
     2. Mia Moelands 49.0 31
     3. Woutje Kusters 38.0 25
     4. Ineke Koenen 50.0 25
     Neary: Nelly Direks
    Greeny: Mariette van Gestel
     Birdies: Mariette van Gestel en Brigitte Tijssen, beiden op hole 9
     Sponsors: Will Smits en Brigitte Tijssen

  

Nel Rooney

 

Verslag damesdag van dinsdag 20 Maart 2018

Vandaag hadden we meer geluk dan vorige week en scheen het zonnetje volop. De wind was deze keer wel de spelbreker en verschillende dames hadden daar last van, waardoor de scores laag bleven. Woutje was de enige die daar goed mee om kon gaan en een mooie score van 37 op de kaart kon noteren. Mooi gedaan en ik was getuige van haar prachtige verre slagen.
In het paviljoen hing nog een versiering voor Margaret die 17 maart 50 jaar geworden is en een bosje bloemen van de dames kreeg. Ze mocht veel kussen van de dames in ontvangst nemen evenals Nel die ook 17 maart jarig was, maar wel 24 jaar ouder werd !!!!! Er werd getrakteerd op kaasje, worstjes, uitjes, nootjes etc .door Gerrie, Jennie en Nel die alle drie in maart jarig zijn. Nel werd verrast met een prachtige bos rozen die ze kreeg voor haar inzet. Heel hartelijk dank daarvoor en ik hoop het nog een tijdje vol te houden. Graag wil ik ook Tineke bedanken, want samen zorgen we dat alles goed verloopt en willen we jullie een goede damesdag bezorgen. Bedankt Tineke.

Het was vandaag voor de laatste keer dat we voor de eclectic gelopen hebben. Volgende week is er op dinsdag een funwedstrijd en op woensdag gemengde dag.

Dinsdag 3 april gaan we weer qualifying lopen.

 

De uitslag

 

Dames A

HCP

Score

1.Elly van den Broek

24.6

35

2.Nellie Bakermans

21.9

30

3.Els Faes

24.0

30

4.Sjan van Kaathoven

16.4

28

5.Toos Vermeulen

21.3

24

Dames B

 

 

1.Marianne Vermeulen

29.2

25

2.Hanny Voigt

28.5

24

3.Nel Rooney

24.6

20

4.Peutje van Buul

33.7

20

5.Riet Leduc

29.4

17

Dames C

 

 

1.Woutje Kusters

38.0

37

2.Will Smits

35.7

25

3.Brigitte Thijssen

38.0

25

4.Adri van Velzen

35.5

24

5.Ans Kin

34.4

19

9 holes

 

 

1.Ineke Ros

28.3

14

2.Josee van Dongen

 

 

Neary voor Elly van den Broek

Greeny voor Els Faes

Birdies voor Els Faes en Elly van den Broek ( mogen ze volgende week in ontvangst nemen)

We hebben weer genoten. 

Nel Rooney

 

Uitslag damesdag van dinsdag 6 maart 2018

En dan toch maar weer eens over het weer: het was een super mooi dagje om te golfen, afgezien van dat enkele buitje. Na al die kou van de vorige 2 weken, was het nu puffen geblazen en was het flink twijfelen of we de jas uit konden doen. Mijn ene flighgenoot deed dat op de paar laatste holes wel en ze speelde die laatste holes dan ook supergoed, 3x achter elkaar 4 punten, dat tikt lekker aan. You go girl!! In verband met de privacywetgeving ga ik maar wat minder namen noemen, iedereen weet toch wel over wie het gaat. Zo kan ik zeker wel schrijven over de rivaliteit aan tafel na afloop van de wedstrijd, in sommige groepen isr er een mooie spanning of iemand nog haar score verbeterd heeft of niet. Leuk zo'n eclectic ronde!!!!

Ik wacht altijd maar af tot de uitslag binnenkomt om te zien of ik nog wat verbeterd heb of niet. Zo niet, jammer dan, zo ja, leuk!!

Jammer dat het zondag weer zo geregend heeft, wel is het al stukken droger op de baan, was natuurlijk even afwachten wat de vorst zou doen. De tees gingen in ieder geval weer makkelijk de bodem in en dat slaat toch beter af dan van die wintertees. Dankzij H.R, die een priem bij zich had om een gaatje te maken en die ik nu in de winter ook bij me heb, kan ik altijd van mijn eigen tee afslaan en dat is wel zo fijn. 

We hebben alle 18 holes op de wintergreens moeten spelen en dat leverde hier en daar weer hoge scores op, zeker 15 dames speelden in hun buffer, misschien wel meer, maar die vielen buiten de prijzen. Zie de uitslaglijst.

In het clubhuis werden we getrakteerd op bitterballen dankzij de verjaardagen van Elly en Peutje. Van harte dames.

De uitslag:

Dames  A HCP      Score
1. Gerrie Lucas  26.9 40
2. Elly v.d. Broek 25.8 39
3. Maike van Hengel 23.1 37
4. Els Faes 24.0 36
5. Tineke Kool 24.3 36
Dames B    
1. Hanny Voigt 30.5 40
2. Josee van Dongen 32.7 40
3. Marian Dirkse 29.5 39
4.Nel Rooney 28.6 38
5. Marianne Vermeulen 30.2 38
Dames C    
1. Mia Moelands 35.7 44
2. Ans Kin 34.9 43
3. Adri van Velsen 35.5 35
4. Leonie Caumo 37.0 34
5. Will Smits 35.7 33
Neary voor Mia Moelandt
Greeny voor Toos Vermeulen
Winterbirdies op hole 7 voor Els Faes, Hanny Voigt en Nel Rooney, op hole 8 voor Gerrie Lucas, op hole 12 voor Mia Moulandt, op hole 16 voor Hanny Voigt en op hole 17 voor Gerrie Lucas
Sponsors: Jolanda Willems

 

Het was een mooi golfdagje.

Maike

Uitslag van dinsdag 20 februari 2018

Steeds maar schrijven over dat mooie golfweer begint wel een beetje eentonig te worden, maar het is nu eenmaal niet anders. Vandaag was gewoon weer een super mooie golfdag en meteen ook de eerste dag dat er her en der jasjes uitgingen. Het mag dan even Siberisch koud gaan worden, maar dit hebben we in de pocket zogezegd. Je kon merken dat de baan weer beter bespeelbaar was, want er werden weer goede scores neergezet met een aantal dames die in de buffer speelden (mede dankzij de wintergreens misschien, maar toch!).

Ik hou het weer kort en laat de rest aan Nelly over  (er zullen vast wel hier en daar nog wat holes verbeterd zijn).

De uitslag:

Dames  A HCP      Score
1. Sjan van Kaathoven 16.4 36
2. Elly v.d. Broek 25.7 35
3. Nelly Direks 24.6 33
4. Toos Vermeulen 21.3 32
5. Maike van Hengel 23.0 25
Dames B    
1. Nelleke Trommelen 32.6 36
2. Josee v. Dongen 32.7 33
3. Birgit van erp 31.1 32
4. Nel Rooney 28.4 30
5. Marianne Vermeulen 30.1 30
Dames C    
1. Will Smits 35.7 32
2. Adri van Velsen 35.3 30
3. Woutje Kusters 38.0 28
4. Mia Moelandt 35.6 26
Neary voor Maike van Hengel
Greeny voor Nellie Bakermans
Winterbirdies voor Elly v.d. Broek en Maike van Hengel
Sponsors: Ton Timmermans

Het was echt een mooi golfdagje.

Maike 

Uitslag van dinsdag 13 februari 2018

Dat was weer een prachtige golfdag vandaag, weliswaar een pittig en koud windje, maar heerlijk die zon op je gezicht. De eerste 9 holes werd er op wintergreens gespeeld, daar beginnen we toch aardig bedreven in te worden. Helaas tellen de birdies dan alleen niet en dat was pech voor Riet Leduc die op hole 9 een winterbirdie maakte. Ongetwijfeld zijn er meer winterbirdies gevallen, maar ik weet niet van wie. De 2e 9 konden we op de gewone greens spelen en vreemd genoeg leverde dat niet hogere scores op. Waren we dat verleerd? Geen grote uitblinkers dus vandaag.

Dames  A HCP      Score
1. Nellie Direks 28.3 28
2. Nellie Bakermans 21.5 27
3. Elly v.d. Broek 25.6 26
4. Jennie van Bruggen 22.6 25
5. Maike van Hengel 22.9 25
Dames B    
1. Riet Leduc 29.8 32
2. Nelleke Trommelen 32.1 32
3. Marianne Vermeulen 30.1 31
4. Peutje van Buul 33.4 27
5. Josee van Dongen 32.6 25
Dames C    
1. Brigitte Tijssen 38.0 ?
2. Gerry Pieren 54.0 ?
 9 holes    
1. Woutje Kusters 38.0 14
Neary voor Riet Leduc
Greeny voor Nel Rooney
Birdies voor Nel Rooney en Gerrie Lucas op hole 18
Sponsors: Jennie v. Bruggen en Ton Timmermans

 Na de uitslag werden we getrakteerd op bitterballen, met dank aan Birgit van Erp, Tineke Kool en Marianne Vermeulen vanwege verjaardagen.

Maike

 

Uitslag van dinsdag 6 februari 2018

De uitslag van vorige week (12 dames aanwezig) kan ik niet meer vinden, maar die was ook niet zo interessant. Veel dames hadden zich afgemeld omdat we met wintertasjes moesten lopen. Dit bracht veel onvrede mee, vooral omdat overige spelers wel met trolleys de baan ingingen. Dat probleem hadden we vandaag niet, we mochten gewoon met de trolleys de baan in. Evenzogoed moeten we dan natuurlijk wel de local rules volgens en vooral de zorg voor de baan in het oog houden. Dankzij de H&R commissie en het bestuur hebben we allemaal een schrijven gehad met daarin gemeld waar je op welke hole op moet letten en waar je het beste met je kar kunt langsgaan. Zodra dat eenmaal in je hoofd zit dan loop je die route bijna gedachtenloos en merk je ook dat dat stukken zijn waar je niet wegzinkt in een laag modderwater.

Vandaag hadden we van dat modderwater een stuk minder last dankzij de vorst. De modder was bevroren en dat was dan weer merkbaar bij het spelen van de bal. Die ging soms alle kanten uit dankzij diezelfde bevroren grond. Wel bleek bij die heldere vriesweer dat de ballen sowieso een stuk verder gingen en dat was weer duidelijk te merken aan de scores. Toppunt was wel Mia Moelandt met 50 punten. Haar winterhandicap gaat daarmee14 punten omlaag. Ook Ineke Koenen (43) en Nel Rooney (40) scoorden goed. In groep A was Marion Partouns de hoogste met 39 punten (handicap 16.7). Mooi gedaan dames.

Nelly Direks zal ongetwijfeld een veel uitgebreider verslag doen bij de uitslag van de eclectic score, ik kijk er naar uit, want dankzij die wintergreens toch zeker 10 holes kunnen verbeteren.

De uitslag van vandaag:

 Dames A                                                  HCP             Score    
1. Marion Partouns 16.7     39
2. Maike van Hengel 23.3 37
3. Gerrie Lucas 26.7 36
4. Elly v.d. Broek 25.6 35
5. Sjan van Kaathoven 16.3 32
Dames B    
1. Nel Rooney 30.3 40
2. Mariette van Gestel 31.0 38
3. Marianne Vermeulen 31.1 38
4. Riet Leduc 30.3 37
Dames C    
1. Mia Moelandt 49.0 50
2. Ineke Koenen 50.0 43
3. Brigitte Tijssen 41.0 39
4, Adri van Velsen 35.2 33
Neary voor Hanny Voigt
Greeny voor Jennie v. Bruggen
Winterbirdies voor Nellie Bakermans op hole 16 en voor Riet Leduc op hole 17
Sponsors Jolanda Willems

Het was een fraai golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 23 januari 2018

Zolang de eclectic duurt, zal ik hier alleen de uitslagen van de wedstrijd neerzetten. Dit omdat ik gemerkt heb dat Nelly steeds meer over dezelfde dingen schrijft. Dat is een beetje dubbel dus.

De uitslag van vandaag.

Dames A                                                                           HCP     Score 
1. Elly v.d. Broek 25.4 26
2. Nelly Direks 24.3 25
3. Gerrie Lucas 26.6 22
4. Toos Vermeulen 20.9 21
Dames B    
1. Nelleke Trommelen 32.1 33
2. Riet Leduc 30.1 27
3. Josee v. Dongen 32.5 27
4. Hanny Voigt 30.1 26
Dames C    
1. Adri v. Velsen 35.0 25
2. Mia Moelandt 49.0 22
3. Gerrie Pieren 54.0 21
Birdies voor Adri v. Velsen op hole 9, Riet Leduc op hole 12  
Nelly Direks op hole 17 en Elly v.d. Broek op hole 18    
Sponsor Jolanda Willems    
Greeny  voor Adri van Velsen    
Neary voor Riet Leduc    

Maike

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 9 januari 2018

Na de gemengde dag van vorige week, vandaag dan de eerste damesdag van het nieuwe jaar. Aangezien ik na vorige week niet meer op de golfbaan geweest was, was ik zeer benieuwd naar de status van de baan. Die viel niet tegen zal ik heel eerlijk zeggen. Het was lang zo nat niet meer en het speelde dan ook een stuk fijner. Natuurlijk was er nog veel modder, maar ook nu weer verbaasde het mij hoe snel de baan zich hersteld na al die regen. Wel speelden we de eerste 9 op wintergreens, maar de 2e 9 waren de zomergreens alweer ijsvrij. Ondanks dat alles toch weer niet al te hoge scores en niemand heeft dan ook haar buffer gehaald. Mocht de pret niet drukken en zo kan je met 21 punten toch nog een bal binnenhalen. Enige onduidelijkheid binnen mijn fight was er over het feit dat het een strokeplaywestrijd was (volgens OGS). Het is toch echter zo dat als er geen verbetering van de hole meer in zit, je toch gewoon je bal kon oppakken?  De uitslag wordt n.l. in stablefordpunten gegeven en we hoeven geen scores in te voeren.

Voor vertrek naar hole1 eerst even de regels van de H&R-commissie doorgenomen. Ging voooral over waar je op welke hole het beste kan lopen en je kaar neerzetten om de baan zo min mogelijk te belasten nu het zo nat is op de baan. Daar geven we uiteraard gehoor aan, want we willen toch allemaal dat de baan zo optimaal mogelijk blijft.

Er waren geen specifieke bijzonderheden vandaag die nader onder de loep genomen mogen worden, anders dan dat de bal soms onverwachts naar links of naar rechts ging en vooral tijdens de eerste 9 bij het putten er vaak naast ging.

Riet Leduc trakteerde ons op bitterballen voor haar verjaardag op 1e kerstdag. Mooie leeftijd bereikt Riet en nog proficiat.

De uitslag dan maar:

Dames A                                                                           HCP     Score 
1. Sjan van Kaathoven 16.0 31
2. Tineke Kool 23.7 31
3. Toos Vermeulen 20.8 30
4. Maike van Hengel 23.0 25
Dames B    
1. Riet Leduc 30.1 29
2. Peutje van Buul 33.1 24
3. Hanny Voigt 29.9 23
4. Marianne Vermeulen 30.8 23
5. Marian Dirkse 29.3 21
Dames C    
1. Woutje Kusters 38.0 30
2. Mia Moelandt 49.0 27
3. Ineke Koenen 50.0 26
Neary voor Jennie van Bruggen    
Greeny voor Nellie Bakermans    
Birdie voor Nellie Bakermans op hole 18    
Sjan van Kaathoven een winterbirdie op hole 8    
Sponsor Jolanda Willems    

Het was een mooi golfdagje. 

Maike

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 28 november 2017

Vorig week dinsdag was het bridgeochtend vanwege de alsmaar niet ophoudende regenval. Een aantal dames is toch gaan golfen, maar kwamen als "bijna" verzopen katjes na 9 holes terug, want halverwege begon het opeens nog harder te regenen. Vandaag dus nieuwe kansen om eindelijk een eclectic-score neer te zetten na m'n vakantie. Je moet dan die score voor de eerste keer een beetje hoog houden, zodat je in de volgende wedstrijden je scores kan verbeteren (anders is er toch niets aan?????). Haha, maar dat is me wel gelukt, er zitten wel een aantal hoge scores bij (9, 10 enz.). Leuk, verheug me al weer op de volgende mogelijkheid om die te verbeteren. Zal moeilijk worden omdat er al op winterholes is gespeeld, maar we gaan er voor.

Ik mocht vandaag met Gerrie Pieren en Nelleke Trommelen spelen. Daar verheugden we ons alledrie op en leuk was het. We hebben plezier gehad om een heleboel dingen, maar ook verbazing vanwege de prachtige afslagen en slagen van Nelleke, verbazing over de put van Gerry van buiten de green op hole 5 die er zomaar inging. Veel lol over het gelijk krijgen van de afstand tussen de ballen, terwijl die op het oog vlak bij elkaar lagen, maar waar na meting toch 14 meter tussen zat, terwijl de dames zeker wisten dat het hooguit 2 meter was. En....daarnaast was het genieten van het heerlijke weer. De baan was wel nat hier en daar en daardoor bleven de ballen soms ineens stilliggen, terwijl ze bij een droge baan beslist flink door waren gerold. Enfin een top dagje om te golfen, nu nog afwachten hoe de eclectic er na vandaag uitziet.

De uitslag nog:

Dames A                                                          HCP       Score     
1. Marion Partouns                  16.6 30
2. Nellie Bakermans 20.9 30
3. Sjan van Kaathoven 15.8 25
4. Tineke Kool 23.4 25
5. Elly v.d. Broek 25.1 25
Dames B    
1. Nelleke Trommelen 32.1 34
2. Josee van dongen 30.6 22
3. Birgit van Erp   21
4. Peutje van Buul 32.8 19
5. Ineke Ros 28.0 17
Dames C    
1. Mia Moelandt 49.0 28
2. Will Smits 35.4 27
3. Jolanda Willems 36.0 26
4. Woutje Kusters 38.0 24
5. Gerrie Pieren 54.0 22
Greeny voor Toos Vermeulen
Neary voor Jolanda Willems
Birdie voor Sjan van Kaathoven op hole 16
Sponsors Jolanda Willems en Nellie Bakermans

Dames bedankt, het was een mooi golfdagje. Van Nel al een mailtje gekregen overr de komende weken, vooral die van 5 december is interessant :-)

Maike

  

Uitslag damesdag van dinsdag 14 november 2017

Het was de tweede dag van de eclectic en Nelly heeft weer een mooi verslag hiervan gemaakt. De dames die op de lijst staan, en dat zijn er inmiddels 38, krijgen de uitslag mét het verslag per mail toegestuurd. Het was weer de dag van Nellie Bakermans. Deze keer niet de greeny maar de neary. Hoe dan ook Nellie je speelt goed en verdient het. We zijn allemaal jaloers op je. Deze keer gaf je het welverdiende doosje balletjes terug om daar volgende week iemand gelukkig mee te maken. Een sympathiek gebaar van je maar was niet nodig hoor !!!

Hier de uitslag van vandaag:

Dames A                             HCP          Score

1

Gerrie Lucas

26.3

      34

2

Elly van den Broek

25.0

      30

3

Nellie Bakermans

20.8

      28

4

Els Faes

23.6

      28

5

Tineke Kool

23.3

      27

 

  Dames B

   

1

Hanny Voigt

29.6

      29

2

Nel Rooney

29.7

      29

3

Josee van Dongen

32.2

      23

4

Peutje van Buul

32.7

      23

5

Ineke Ros

27.9

      22

 

Dames C

   

1

Nelleke Trommelen

34.6

      41

2

Brigitte Tijssen

41.0

      33

3

Lia Miksic

55.0

      27

4

Gerry Pieren

54.0

      26

5

Will Smits

35.3

      24

Neary voor Nellie Bakermans en de Greeny voor Riet Leduc gesponsord door Jolanda Willems

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 7 november 2017

Maike in Thailand, Nelly in de Efteling en ik met nog 24 dames op de golfbaan. Verschil moet er zijn !!!! Het was weer de eerste keer dat we eclectic speelden. De eerste ronde moesten we genoegen nemen met de wintergreens, want het had voor het eerst gevroren. In overleg met de greenkeeper werden de tweede negen holes de vlaggen weer op de normale plaats gezet. Voor de meesten van ons maakte het geen verschil, want de afstand is wel korter maar het putten moeilijker. Behalve voor Toos: die had haar dag met twee birdies en 26 punten in de eerste ronde. De tweede ronde ging wat moeizamer maar haar eindscore was nog 39. Dit was tevens de hoogste score van de dag. Goed gedaan, Toos ! Na de prijsuitreiking trakteerde Gerda Spinhoven op bitterballen. Zij heeft de respectabele leeftijd van 70 jaar bereikt. Proficiat en nog veel gezonde jaren. De uitslag van vandaag:

Dames A                                     HCP               Score

1

Toos Vermeulen

21.7

   39

2

Elly van den Broek

25.0

   36

3

Els Faes

23.6

   33

4

Nellie Bakermans

20.8

   32

5

Tineke Kool

23.2

   29

Dames B

1

Marianne Vermeulen

30.5

   32

2

Peutje van Buul

32.6

   30

3

Ans Kin

34.1

   30

4

Josee van Dongen

32.1

   26

5

Ineke Ros

27.8

   25

Dames C

1

Mia Moelands

49.0

   35

2

Adri van Velzen

34.9

   34

3

Brigitte Tijsen

41.0

   32

4

Lia Miksic

55.0

   32

5

Woutje Kusters

38.0

   28

Neary voor Els Faes gesponsord door Jolanda Willems Greeny voor Nellie Bakermans

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 24 oktober 2017

Al op weg naar de golfbaan was het duidelijk dat het een miezerig dagje zou worden vandaag. En dat was ook zo. Vooral tijdens de eerste ronde was er veel miezer en wel zoveel dat een aantal dames de golfstokken lieten voor wat het was en naar huis vertrokken. Je kunt van die miezer ook best heel nat worden. De die-hards gingen door en algauw bleef er van die miezer niet veel over, even leek het zelfs of het zonnetje doorbrak (maar niet heus). Een goede 2 ronde was dus mogelijk. En het leek er heel even op: op hole 10, 11 en 12 in totaal 9 punten gescoord, maar daarna ging het alweer ras slechter, uiteindelijk bleven er in de 2e ronde maar 13 punten over. Ook mijn flightgenoten deden het niet veel beter. Echter zoals altijd hebben we verschrikkelijk veel pret gehad. En je hoeft er niks achter te zoeken dat Toos met de uitslag hielp en we alledrie doosjes en ballen wonnen (haha).

Nel mocht vandaag weer een aantal doosjes ballen van Jolanda Willems ontvangen. De dames van de damesdag zijn blij met alle sponsoren.

Er waren geen bijzonderheden vandaag, ook geen bijzondere uitslagen. De dames met de hoogste scores waren Nel Rooney en Adri van Velsen, beide met 31 punten.

De totale uitslag dan maar: 

 

Dames A                                            HCP     Score
1. Maike van Hengel 22.5 27
2. Toos Vermeulen 21.6 26
3. Elly v.d. Broek 24.8 26
Dames B    
1. Nel Rooney 29.5 31
2. Ans Kin 33.9 22
Dames C    
1. Adri van Velsen 35.4 31
2. Brigitte Tijssen 41.0 28
3. Woutje Kusters 38.0 26
4. Janny v.d. Wal 40.0 25
5. Ineke Koenen 51.0 20
Neary voor Maike van Hengel    
Greeny voor Toos Vermeulen    
Birdie voor Riet Leduc op hole ?    
Sponsors: Hanny Diekema en Nel Rooney    

Volgende week dinsdag 31 oktober is het gemengde dag. Dan verwelkomen we weer de heren van de herendag. Dinsdag 7 november starten we met de eerste eclectic ronde. 

Het was al met al een heerlijk golfdagje. Dankje wel Nel.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 17 oktober 2017

Heerlijk, wat een super golfweertje nog vandaag. Helaas zorgde het Saharazand ervoor dat het zonnetje niet echt doorbrak, anders zou het beslist wat warmer geweest zijn. Evengoed zagen we in de loop van de dag steeds meer vestjes uitgaan. Het bleef wel lang vochtig op de baan, waardoor de ballen alsnog niet echt doorrolden, maar niet getreurd. Zelf genoot ik ook van het gemaaide gras en van de lucht van platgewalste paddenstoelen. Een echte herfstgeur. Ik mocht vandaag met Jolanda Willems en Leonie Caumo spelen. We hebben alvast een enkele keer het ready-golf toegepast: wie klaar is slaat af, ongeacht de eer. Uiteraard hebben we daar al de nodige strategiën bij bedacht voor als je per se niet als eerste wil afslaan. Enkele ideeën: langdurig je neus snuiten, de score van de vorige hole uitgummen en opnieuw opschrijven (en weer uitgummen en verbeteren), rommelen in je tas en zo nog een paar. Waarom? Soms is het handig (bij veel wind, regen, sneeuw) om te zien wat de ballen van je flightgenoten doen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling......

Een van de fl ightgenoten was helaas genoodzaakt een grote zak ballen aan te schaffen tijdens de koffiepauze. Ze had inmiddels aardig wat ballen laten zwemmen. Desondanks was er tijdens de 1e ronde 1 bal die geen afscheid wilde nemen: een gevonden bal met de letters HR erop. Tsja, raden maar van wie die bal is geweest. Verder waren er geen bijzonderheden waarover we het regelboekje moesten raadplegen. Wel nog weer even na de prijsuitreiking de lijn van de waterhindernis besproken. Hier blijkt toch nog vaak een misverstand over te bestaan. Gewoon rechtstreeks van paal naar paal en dan zou het weleens kunnen dat het lijkt alsof de bal in de hindernis ligt, maar niet zo is.

Verder ben ik gister bij Hanny Diekema geweest en vroeg me jullie haar groeten over te brengen. Bij deze. 

De uitslag van vandaag, waarbij opgemerkt mag worden dat er 2 dames vandaag waren die hun handicap hebben kunnen verlagen: Mia Moelands met 40 punten en Christa Weertman met 37 punten. Proficiat dames!!

Dames A                                                                            HCP     Score   
1. Nellie Bakermans 20.7 34
2. Maike van Hengel 22.5 33
3. Elly v.d. Broek 24.8 33
4. Toos Vermeulen 21.5 30
5. Els Faes 23.4 28
Dames B    
1. Tonny v.d wouw 33.1 34
2. Nel Roooney 29.5 31
3. Riet Leduc 29.7 31
4. Karin v.d. Heijden 33.2 31
5. Peutje van Buul 32.4 30
Dames C    
1. Mia Moelands 53.0 40
2. Christa Weertman 46.0 37
3. Brigitte Tijssen 41.0 29
4. Woutje Kusters 38.0 29
5. Leonie Caumo 37.0 26
Neary voor Woutje Kusters
Greeny voor Toos Vermeulen
Greeny C voor Woutje Kusters
2 Birdies voor Nellie Bakermans op hole 3 en hole 12
Sponsors: Hanny Diekema, Christa Weertman en Nel Rooney

 Het was een mooi dagje. Dank dames.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 10 oktober 2017

Tja, als je op vakantie gaat dan mis je wel een dinsdagje of 2 en zo ook de Pink Ribbonwedstrijd. En dan ook nog vergeten vooraf te melden dat ik natuurlijk zoals alle voorgaande jaren wel dat tientje meedoe. Jammer, volgend jaar dan maar wat extras. Mooi bedrag trouwens, weliswaar een druppel op de gloeiende plaat, maar toch......het komt uit een goed hart (harten).

Vanwege de vele regen de afgelopen dagen, weken, en daarmee de natte baan, hadden de dames besloten dat het vandaag non-qualifying zou zijn. Mocht je echter toch qualifying willen spelen dan kon dat natuurlijk. Daar heeft geloof ik maar 1 dame gebruik van gemaakt, maar of zij haar buffer heeft gehaald is mij niet bekend, omdat ik niet weet wie het is. De meeste dames zeiden volmondig nee tegen qualifying haha en dat was maar goed ook want slechts 3 dames hebben de buffer gehaald, waarvan NellelkeTrommelen (40 pnt) zelfs haar handicap had kunnen verlagen als ze qualifying zou hebben gespeeld.

Toch is het net of je anders speelt als het non-qualifying is, alsof de concentratie minder is. In ieder geval in mijn flight, daar ging het de eerste ronde helemaal niet zo goed, strepen, eentjes, het hield niet over, maar zoals altijd hebben we wel lol gehad, Daaarnaast was het weer eigenlijk best super golfweer die eerste ronde. Na 3 holes zeiden we tegen elkaar al 3 holes droog gespeeld, tenslotte was de weersverwachting niet al te best voor vandaag. Ik had de bridgespullen al meegenomen. Goed eerste ronde dus, target van 10 punten niet gehaald, maar......na de koffie met een heerlijk bonbonnetje van Els (nog voor haar verjaardag (6 okt) werd mijn dag goed gemaakt met een birdie (van buiten de baan) op hole 12 (3). Echt dan kan zo'n dag niet meer stuk.

Ook flightgenote Mariette speelde een stuk beter, wat Marianne is overkomen heeft iedereen wel begrepen bij de prijsuitreiking. Maar het was wel gezellig hé Marianne?

Voor nu de uitslag nog.

Dames A HCP Score
1. Sjan van Kaathoven               15.7     33
2. Nellie Bakermans 20.7 28
3, Nelly Direks 23.5 26
4. Elly v.d. Broek 24.8 26
5. Els Faes 23.4 25
Dames B    
1. Nelleke Trommelen 34.6 40
2. Mariette van Gestel 30.7 30
3. Ineke Ros 27.7 26
4. Nel Rooney 29.5 25
5, Ans Kin 33.8 25
Dames C    
1. Adri vanVelsen 35.4 31
2. Christa Weertman 46.0 30
3. Mia Moelands 53.0 30
4. Brigitte tijssen 41.0 23
5. Gerry Pieren 54.0 23
Neary voor Josee van Dongen
Greeny voor Elly v.d. Broek
Birdies voor Elly v.d. Broek op hole 9 en voor Maike van Hengel op hole 12
Sponsors: Hanny Diekema en Christa Weertman

 Het was een mooi golfdagje. Dames bedankt.

Maike

Verslag damesdag dinsdag 3 oktober 2017

Traditiegetrouw hielden we onze jaarlijkse Pink Ribbon wedstrijd. Het paviljoen was weer versierd met roze ballonnen en kleedjes die door Nel weer van de zolder gehaald waren. Bijna alle dames hadden wel iets van roze aan, waardoor het ook voor alle anderen die op de baan waren duidelijk was dat het een speciale dag was. We waren met 27 dames en de inleg was € 10,- die in het geheel naar de Stichting Pink Ribbon gaat voor onderzoek van borstkanker. Naast de € 270,- was er ook nog een bijdrage van Ineke Ros, Anne, Marleen, Jennie en Toine. Hierdoor konden we mooie bedrag van € 360 overmaken.

We liepen een funwedstrijd. Tineke en Nel hadden voorgelopen en hun scores waren bepalend voor de par van de hole. Hierdoor kreeg men gigantische uitslagen en had iedereen even het gevoel goed te kunnen golfen. Helaas… dames volgende week weer met beide benen op de grond en gewoon stableford. Wel gingen er geluiden op om na de wintereclectic vaker funwedstrijden te organiseren. Tineke en ik zullen erover gaan nadenken.

Na de wedstrijd zagen we ineens Anne zitten en was ook Jennie even terug. Fijn om jullie te zien en we hopen dat het herstel voorspoedig verloopt.

De uitslag van vandaag:

                       

Dames A

1.

Elly v.d. Broek

24.7

68

2.

Sjan van Kaathoven

15.7

67

3.

Nelly Direks

23.4

67

4.

Tineke Kool

23.0

62

5.

Els Faes

23.4

57

Dames B

1.

Mariëtte van Gestel

30.7

61

 

2.

Marianne Vermeulen

30.4

59

 

3.

Nel Rooney

29.4

58

 

4.

Josee van Dongen

32.0

58

 

5.

Ans Kin

33.8

55

 

Dames C

1.

Brigitte Tijssen

41.0

59

2.

Will Smits

35.2

57

3.

Mary Hoeckx

44.0

57

4.

Ineke Koenen

51.0

55

5.

Mia Moelands

53.0

55

9 Holes

Karin van der Heijden en Lia Miksic

Neary: Mia Moelands

Greeny: Nellie Bakermans

Sponsors: Hannie Diekema en Jolanda Willems

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 26 september 2017

 

Maike is met vakantie dus mag ik het verslag schrijven. De dag begon met dichte mist d.w.z. dat je de vlag vanaf de afslagplaats niet zag staan. Nu is dat voor ons geen probleem want we weten ondertussen wel waar de vlag staat en zover slaan we toch niet ! Na de middag brak de zon door en was het heerlijk  om met een drankje en hapje op het terras te zitten. Caroline en Marian waren jarig geweest en trakteerden op bitterballen. Van Jolanda en Nel kreeg iedereen een drankje aangeboden omdat Jolanda bijna en Nel vorige week oma was geworden. We brachten samen een toast uit op de nieuwe en bijna nieuwe wereldburgers.

Ook konden we vandaag weer twee nieuwe dames welkom heten. Het waren Janny van der Wal en Lia Miksic. Welkom dames en we hopen jullie nog vaak te zien. Marianne was na een ziekteperiode van 5 weken ook weer present. We hopen t.z.t. ook Mieke en Anne weer in ons midden te hebben.

De uitslag van vandaag:

Dames A                                                   HCP     Score

1.

Caroline Schaminee

25.9

32

 

2.

Nellie Bakermans

20.5

31

 

3.

Sjan van Kaathoven

15.5

28

 

4.

Tineke Kool

22.9

27

 

5.

Nelly Direks

23.3

27

 

Dames B

1.

Mariëtte van Gestel

30.7

35

 

2.

Nel Rooney

29.3

31

 

3.

Ineke Ros

27.5

29

 

4.

Hanny Voigt

29.5

29

 

5.

Nelleke Trommelen

34.5

29

 

Dames C

1.

Mia Moelands

53.0

35

 

2.

Brigitte Tijssen

43.0

32

 

3.

Ineke Koenen

51.0

32

 

4.

Will Smits

35.0

29

 

5.

Janny van der Wal

43

29

 

9 holes

1.

Marianne Vermeulen

30.4

16

 

2.

Karin van der Heijden

33.2

16

 

Neary: Sjan van Kaathoven

Greeny: Toos Vermeulen

Birdies: Toos op hole 18 en Elly op hole 12

Sponsors: Jolanda en Hannie Diekema

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 19 september 2017

Oke, hole 3 maar weer eens onder de loep nemen. De 1e ronde geen probleem, gewoon alle drie er mooi over. Prima scores. De 2e ronde (ik hoor meneer Kaktus) niemand er over, nog een keer proberen maar.... niemand erover. Eentje uit de flight doet nog een derde poging en wat denk je........niet erover. Kortom de vijver is weer 7 ballen rijker en wij drieëen een illusie armer. Gelukkig konden we er alledrie hartelijk om lachen, want we weten heus wel dat we er wel over kunnen. Voor de rest zeker de eerste ronde lekker gespeeld, maar zoals gebruikelijk na de koffie ingekakt en de ene streep na de andere streep verscheen op de scorekaarten. Uiteindelijk kwam ik er zelf nog met 30 punten vanaf + een birdie, en dat laatste maakt de hele wedstrijd goed. Een aantal dames, 1 in iedere categorie, heeft ontzettend goed gescoord: in cat. a was dat Nellie Bakermans met een "redelijke" 39 punten, dan in cat. B Gerrie Lucas met een ongelooflijke 42 punten en in cat C Nelleke met 43 punten. De overige dames kwamen amper in de buurt van deze scores. Dames proficiat. Ik ben er jaloers op. Het was overigens prima weer om goede scores neer te zetten, afgezien van het feit dat het tijdens de 1e 9 best nog wel nat was op de baan. Het weercijfer voor golfen was trouwens een 10 en wat een mazzel dus met het weer. Geen spatje regen gevoeld. Vandaag waren er 3 nieuwe dames: Mary Verhoekx, Nelleke     en Gerry Pieren. Aangezien ze bijna alledrie prijs hadden zien we ze vast en zeker nog wel een keertje terug.

De uitslag van vandaag:

Dames A                                                                                HCP Score
1. Nellie Bakermans                                 21.7 39
2. Toos Vermeulen 21.3 34
3. Caroline Schaminee 25.9 32
4. Maike van Hengel 22.4 30
5. Tineke Kool 22.8 29
Dames B    
1. Gerrie Lucas 28.8 42
2. Nel Rooney 29.3 33
3. Ineke Ros 27.4 29
4. Tonny v.d. Wouw 32.9 28
5. Birgit van Erp 30.4 26
Dames C    
1. Nelleke 40.0 43
2. Brigitte Tijssen 43.0 31
3. Gerry Pieren 54.0 27
Neary voor Nelleke
Greeny voor Sjan van Kaathoven
Birdies voor Maike v. Hengel op hole 9, Nelleke op hole 12 en voor
Nellie Bakermans op hole 16.
Sponsors: Jolanda Willems en Brigitte Thijssen.

Het was een super mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag Potverteerdag van de dames van 12 september 2017

Ik heb me ooit voorgenomen om niet meer met veel wind te spelen. Het kost me veel energie en ik heb gewoon een hekel aan wind gekregen. Normaal is het op de 17e hole genoeg geweest, maar bij zoveel wind als vandaag was dat al op de 14e hole. En dan moet je er nog 4.....De mazzel was wel dat we droog binnenkwamen en door diezelfde harde wind waren jassen, plu's en regenhoezen al mooi droog. De wind heeft ook invloed op de scores, slechts 3 dames die boven de 30 uitkwamen: Sjan v. Kaathoven, Gerrie Lucas en Riet Leduc. 

Vandaag was echter ook een bijzondere dag namelijk potverteerdag. Iedere jaar - 1x per jaar - gaan we de pot, waar we iedere week een euro inleggen, een beetje leeg maken. Niet helemaal natuurlijk. Er moet wel wat overblijven voor de vele beterschapskaarten die het gehele jaar door verstuurd worden. De afgelopen weken zijn dat er best veel geweest. Vandaag een kaart getekend voor Jennie van Bruggen, die zeker 2 maanden uit de roulatie zal zijn met een achillespeesblessure. Beterschap Jennie. 

Na de 1e 9 holes konden we genieten van een heerlijke lunch: een glaasje uitensoep, een stukje quiche, een broodje zalm op roomkaas en een broodje kip met wat paprikareepjes en stukje uitringen. Heerlijk gegeten!!! Met dank aan JP. Het kostte wel wat moeite om na zo'n vorstelijke lunch weer te gaan golfen. Thuis zou ik dan toch eerst even de voeten hoog doen, de broekriem op de vreethaak en even een tukkie doen. Mijn scores waren de eerste 9 sowieso al slecht, maar de 2e 9 nog slechter, hoewel..... Flightgenoot Nelly Direks ging echter als een speer de 2e 9 en kon zodoende nog een bal incasseren (plus een birdie op hole 7).

Voor de uitslag bekend gemaakt werd namen we afscheid van Hanny Diekema. Hanny kreeg een mooie bos bloemen en Hanny gaf daarop de dames van de damesdag - Nel Rooney, Anne v.d. Sande en Tineke Kool een verrassingspakket van Rituals. Ik kreeg als voorzitter van de wedstrijdcommissie ook zo'n heerlijk pakket (lekkere wijn en bijzondere Jasmine tea) als dank voor alle wedstrijden. Dankjewel Hanny, een leuke verrassing.  Vervolgens kregen Nel en Tineke nog een bos bloemen van alle dames.

De uitslag dan nog.

Dames A                                                                 HCP     Score
1. Sjan van Kaathoven 15.4 31
2. Toos Vermeulen 21.2 27
3. Tineke Kool 22.7 27
4. Nelly Direks 23.0 26
5. Elly v.d. Broek 24.4 25
Dames B    
1. Gerrie Lucas 28.8 32
2. Riet Leduc 29.5 32
3. Ineke Ros 27.4 30
4. Mariette van GEstel 30.6 28
5. Hanny Voigt 29.4 25
Dames C    
1. Brigitte Tijssen 43.0 30
2. Mia Moelandt 53.0 29
3. Woutje Kusters 38.0 26
4. Jolanda Willems 36.0 25
5. Adri van Velsen 35.2 24
Greeny voor Sjan van Kaathoven
Neary voor Gerrie Lucas
Longest A voor Tineke Kool
Longest B voor Gerrie Lucas
Longest C voor Jolanda Willems
Birdies voor Nelly Direks op hole 7 en voor Toos Vermeulen op hole 9
Sponsors: Hanny Diekema en Jolanda Willems

Ondanks de wind, toch een mooi golfdagje. Bedankt dames.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 5 september 2017

En opnieuw een prachtige golfdag, niet te warm, niet te koud....just right!! De scores vielen dan ook niet tegen vandaag (de mijn natuurlijk wel: 1e ronde goed, 2e ronde slecht...., maar dat zullen er meer denken). Gerrie Lucas had vandaag zeker haar dag: met 36 punten de hoogste score. In mijn flight ging Els Faes in de 2e 9 als een speer, maar helaas......toch nog wel 1 bal voor haar 30 punten. Brigitte Tijssen ging ook goed, maar haalde net niet de 37 punten die ze wilde om haar handicap te verlagen. Volgende keer lukt dat zeker wel. Voordat de uitslagbekend werd gemaakt werd Margaret naar voren gehaald en verblijd met een mooie bos bloemen voor haar 25-jarig huwelijk. Gefeliciteerd Margaret, er zijn er genoeg die dat niet meer halen. Neem je je man een keertje mee, want die willen we weleens zien.......!!!!  Ook een bos bloemen voor Mieke van Ginneken die vandaag op de golfclub langs kwam. Mieke heeft nog wel een weg te gaan en moet a.s. maandag weer onder het mes. Sterkte Mieke. Ook beterschap gewenst voor Marianne Vermeulen en Corrie Vingerhoets, we hopen allemaal dat jullie je weer snel beter voelen en als vanouds weer kunnen gaan golfen.

Helaas waren er niet genoeg dames die bleven bridgen. De volgende keer is op 3 oktober, na de Pink Ribbon damesdag.

De uitslag nog:

Dames A                                               HCP     Score
1. Sjan van Kaathoven 15.3 33
2. Elly v.d. Broek 24.3 33
3. Nellie Bakermans 21.6 32
4. Nelly Direks 23.1 32
5. Els Faes 23.0 30
Dames B    
1. Gerrie Lucas 28.7 36
2, Hanny Voigt 29.4 34
3. Mariëtte v. Gestel 30.6 34
4. Riet Leduc 29.5 33
Dames C    
1. Brigitte Tijssen 43.0 34
2. Adri van Velsen 35.1 32
3. Jolanda Willemsen 36.0 31
Neary voor Gerrie Lucas
Greeny voor Elly van de Broek
Birdies voor Sjan v. Kaathoven op hole 9, voor Els Faes op hole 10
voor Elly v.d. Broek op hole 18

Volgende week is het potverteerdag voor de dames (en niet voor de heer die per ongeluk ook had ingeschreven).

Het was weer een mooi golfdagje. Dames bedankt.

Maike

Margret

 Mieke

Uitslag damesdag van dinsdag 22 augustus 2017

Een hoop gepuf en gesteun op de baan vandaag, want het was behoorlijk warm en vochtig. Misschien gingen de ballen daarom voor geen meter? Geen idee, maar tijdens de uitslag vanmiddag bleken er slechts 2 uitzonderlijke scores te zijn: Peutje van Buul met 35 punten en Brigitte Tijssen met 36 punten. De enige speelsters die in hun buffer liepen. De overige dames allemaal scores onder de 30. En daarom kan je met 28 punten toch nog 1e worden in de A-groep of 2e met 27 punten in de B-groep. En daar waren er meer van. Kortom veel strepen te zien op de scorekaarten waarschijnlijk. Ik was in ieder geval drukker met m'n voorhoofd te ontdoen van zweet dan met golfen haha. Meestal zeggen we tijdens zo'n "slechte" dag, ach als we nou de greeny of de neary of een birdie halen, dan is het toch een mooie dag geweest. Niet dus, maar dankzij al die lage scores.........

Vandaag hebben we afscheid genomen van Joke Assmann. Joke en haar man Christ vertrekken begin september voorgoed naar Spanje. Joke trakteerde ons op bitterballen. Dankje wel Joke en het gaat jou en Christ goed in Spanje. We zullen jullie missen.

Verder houd ik het kort, dus  de uitslag dan maar.

 

Dames A                                                               HCP     Score  
1. Maike van Hengel     22.0 28
2. Nelly Direks 23.0 28
3. Tineke Kool 22.4 27
4. Sjan van Kaathoven 15.2 26
5. Toos Vermeulen 21.0 23
Dames B    
1. Peutje van Buul 32.1 35
2. Gerrie Lucas 28.6 27
3. Nel Rooney 29.0 27
4. Birgit vanErp 30.4 27
5. Adri vanVelsen 35.0 27
Dames C    
1. Brigitte Tijssen 46.0 36
2. Woutje Kusters 38 27
3. Jolanda Willems 36 21
4. Joke Assmann 44 20
9 holes    
Riet Leduc 29.3 13
Neary voor Peutje van Buul
Greeny voor Annette Verschuren
Geen birdies vandaag
Sponsor?

.Al met al een mooi golfdagje

Vergeet niet dat het volgende week gemengde dag is, gezellig met de mannen.....als er genoeg zijn.

Maike 

 

Uitje met een 19-tal dames naar Golfpark Kurenpolder in Hank

Vandaag stond het uitje naar de golfbaan in Hank op de agenda. In totaal 19 dames waren present op deze bijzonder mooie, zonnige en warme dag. Met alleen een rokje of kortebroek en een polo speelt het toch een stuk lekkerder dan met regenkleding of winterkleding aan. Ik geloof dat alle dames veel extra ballen mee hadden genomen, want het eerste dat je hoort als je verteld dat je naar Hank gaat is dat je dan maar veel extra ballen moet meenemen. In mijn geval klopte dat wel, want ik heb er zeker 6 aan het water toevertrouwd. Nu heb ik gelukkig altijd wel extra ballen in m'n tas, want ook in Dongen wil er nog weleens eentje in het water op hole 3 verdwijnen (daarom neem ik daar altijd een zo niet gewenste Cougar bal haha). Ik mocht vandaag met Nel Rooney en Leonie Caumo de baan in. De flights werden tijdens de koffie met lekkers door middel van een lootje samengesteld, altijd een verrassing dus. Alledrie de dames waren tevreden met deze uitkomst en wat hebben we een hoop lol gehad om onszelf gehad. Soms vlogen de ballen alle kanten uit en dat begon al op hole 1. Links was een out-of-bound afgrond en rechts was een waterachtige afgrond of hij kwam tussen de bomen. En dat 18 holes lang......, nee hoor het ging soms ook heel erg goed. Tijdens de 2e ronde gingen die ballen zowaar wel over het water heen. Geen dropping-zone nodig. En wat een binnenpret -want je durft natuurlijk niet hardop te lachten - als anderen ook de eerste bal in het water slaan.........en de tweede.........en..... Jullie weten wel, die hole waar je over dat meer heen moet slaan.

Na de eerste ronde was het tijd voor een heerlijke lunch: broodje kroket en een broodje ham/kaas met tomaatje en sla. Heerlijk, maar ik geloof wel een beetje erg zout want tjonge wat had ik een dorst tijdens de 2e ronde, maar altijd veel water bij me gelukkig. Schoon op dus. Na de 2e ronde gauw de spullen opgeruimd en naar het bier op het terras, want na zo'n warme dag heuveltje op heuveltje af gaat een lekker koud pilsje er wel in. Ook de schaaltjes met verschillende snacks gingen er nog goed in, meer omdat het zonde was dat ze koud werden, want iedereen zat nog wel een beetje vol van de lunch. Geweldig geregeld dames!!

En toen de prijsuitreiking. Hier en daar was al opgevangen dat er niet al te best gespeeld was. Het is ook een moeilijke baan en geen wonder dat we hier zoveel meer slagen meekregen dan in Dongen. Eerlijk gezegd had ik wel 20 slagen meer willen hebben om nog in de prijzen te kunnen  vallen. Ik hoopte nog op de poedelprijs maar die was er dit jaar niet, echter alle dames kregen een goed gevulde goodie bag met allerlei leuke hebbedingetjes en iets om wat te snoepen. Toch een beetje een troostprijs voor iedereen. De echte winnaars kregen tevens een fles wijn en degene die in hun goodiebag een aparte golfbal vonden kregen ook een fles wijn. De winnaars van de neary, greeny en longest konden zich verheugen op een doosje Cougar ballen (die niet meer mogen worden ingeleverd, maar nog prima mee te spelen zijn).

De winnaars waren: 1e plaats Sjan van Kaathoven met 35 pnt, 2e plaats Marianne Vermeulen met 34 pnt, 3e plaats Nelly Direks met 29 pnt.

De greeny was voor Nelly Direks, de neary voor Ineke Ros, de longest tot hcp 29.9 voor Nelly Direks en de longest voor hcp 30 - 55 voor Marianne Vermeulen.

Het was een supermooie golfdag. Nel en Tineke bedankt.

Maike

 

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 15 augustus is er niet. Omdat het nogal regende hebben we maar weer wat gebridged, Wel hebben Ineke Ros en Nellie Bakermans nog een rondje (in het zonnetje uiteindeijk) gelopen.

 

Uitslag damesdag van dinsdag 8 augustus 2017

De weersverwachting voorspelde niet veel goeds voor vandaag, er werd zelfs gesproken over code GEEL.Dus........veel gebabbel over het weer, maar code GEEL? Nee, dat is het niet geworden gedurende de eerste 9 holes. Wel begon het zachtjes te miezeren en uiteindelijk na raadpleging van buienradar werd besloten het bij dee 9 holes te laten. En natuurlijk bleek achteraf dat het best had gekund.....die 2e 9 holes spelen. Toos Vermeulen en Nelly Direks liepen hun matchplaywedstrijd vandaag en moesten dus wel door, maar zijn praktisch droog de2e 9 holes doorgekomen. Tsja, zulks kan gebeuren.

En ondanks dat het "zwaar" weer was hebben toch een paar dames bijzonder goed gespeeld: Sjan v. Kaathoven, Elly v.d. Broek, Riet Leduc en Adri van Velsen konden alle vier hun handicap verlagen. Proficiat dames, well done!!!! Daarbij spande Sjan de kroon door ook nog de neary, de greeny en een birdie te winnen.

En zoals bijna gebruikelijk inmiddels, bleven een 8-tal dames nog een paar potjes bridgen. Altijd leuk.

De uitslag nog van deze 9 holes:

Dames A                                                HCP     Score
1. Sjan van Kaathoven 15.5 19
2. Elly v.d. Broek 25.0 19
3. Maike van Hengel 21.7 16
Dames B    
1. Riet Leduc 31.2 21
2. Hanny Voigt 29.3 18
3. Mariëtte van Gestel 30.5 18
4. Will Smits 34.8 18
5. Nel Rooney 28.9 14
Dames C    
1. Adri van Velsen 37.0 21
2. Leonie Caumo 38.0 10
Neary en Greeny voor Sjan van Kaathoven    
Birdie op hole 3 voor Sjan van Kaathoven    
Sponsor: Jolanda Willems    

Ondanks de halve wedstrijd, toch een mooi golfdagje.

Maike 

 

En een heel belangrijk ding vergeten bij het verslag van 1 augustus......

Dankzij Hanny Diekema hoeven Nel en Tineke niet meer FORE te schreeuwen om de kwebbelende dames stil te krijgen voor de uitslag van de wedstrijd. Hanny heeft tijdens het bezoek van Nel en Tineke aan haar een belletje aan de damesdag cadeau gedaan en dat werkte gisteren prima. Hartstikke leuk Hanny, namens alle dames dankjewel. We hopen je gauw weer eens te zien op het golfcentrum voor een kopje koffie (en de potverteerdag misschien).

 

Uitslag damesdag van dinsdag 1 augustus 2017

Dan denk je dat je al een beetje kunt golfen, maar nee hoor, vandaag was weer zo'n halfslachtige dag. Prachtige slagen afgewisseld met prutslagen, maar .................... zeggen we dan......heerlijk golfweertje, wat maken die punten nou uit. Geen woord van gelogen, het was super golfweer, maar dan is dat weer niet in de scores terug te vinden, behalve dan de superscore van Sjan van Kaathoven, 37 punten, daarmee haar handicap verlaagd hebbende. Mooi hoor Sjan!!!  En ook nog eens een birdie op hole 4!!

Enige tijd terug werd er gevraagd of we niet konden bridgen na afloop van het golfen en dan na het bridgen met z'n allen bbq'en. Toen waren er genoeg liefhebbers om zeker 3-4 tafels te vullen (12 - 16 spelers), maar al de eerste avond lieten de meesten het afweten, ook degene die er het hardst om hebben geroepen en dat was vanavond ook weer het geval. Gelukkig bleven er een 8-tal dames wel achter om te bridgen en deze hadden het erg naar hun zin. Er wordt serieus gespeeld dat wel, maar er worden ook veel grappen gemaakt. Na afloop heerlijk buiten kunnen eten. De volgende keer is het op 5 september, dus bridgende dames zet dit vast in je agenda!!!! 

Er waren wat golfen betreft geen bijzonderheden vandaag. Wel werd op het terras gesproken over het vasthouden van de vlag op de green terwijl je nog net even dat laatste stukje put. Tijdens de vriendschappelijke competitie tussen Weilenseind en Brabant-golf werd erop gewezen dat als je de vlag vasthoudt, je deze niet op de green mag zetten. Doe je dat wel dan is dat 2 strafslagen. Er is wat verwarring hierover, we gaan de referee hierover maar eens raadplegen, want het gewone regelboekje is hierover niet geheel duidelijk. Hier zal het grote decisionboek aan te pas moeten komen denk ik.

Felicitaties voor Jolanda Willems, de bonbons en de bitterballen voor haar verjaardag smaakten prima!!

Rest nog de uitslag van vandaag:

Dames A HCP Score
1. Sjan van Kaathoven                                           15.8      37
2. Toos Vermeulen 21.4 35
3. Nelly Direks 22.9 35
4. Tineke Kool 22.3 32
5. Jennie van Bruggen 21.5 31
Dames B    
1. Marianne Vermeulen 31.4 33
2. Nel Rooney 28.9 31
3. Peutje van Buul 31.8 30
4. Hanny Voigt 29.2 27
5. Riet Ledcuc 31.0 27
Dames C    
1. Marianne Vromans 37.0 30
2. Adri van Velsen 37.0 28
3. Corrie Vingerhoets 36.0 21
Neary voor Josee van Dongen
Greeny C voor Ineke Koenen
Greeny voor Nelly Direks
Birdies voor Sjan van Kaathoven op hole 4 en voor Nelly Direks op hole 18
Sponsors: Jolanda Willems en Nel Rooney

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 24 juli 2017

De eerste 9 holes hebben we veel regen gehad en waren niet prettig om te spelen. De scores op een enkele uitzondering na waren dan ook laag. In de pauze werd er ook alleen maar over het weer en de slechte scores gepraat. Er gingen zelfs een paar dames naar huis die het niet meer zagen zitten. De tweede ronde was het weer beter maar de scores bleven laag. Lag het slechte spelen toch niet aan het weer !!!. Het CBA gaf ons allemaal één punt erbij. Mariëtte gaat daardoor naar een score van 38 en verlaagt haar handicap met een vol punt en Sjan houdt haar handicap. Heel knap gedaan dames !!

Dames A

HCP

Scores

1. Sjan van Kaathoven

15.7

32

2. Els Faes

22.8

28

3. Tineke Kool

22.1

25

4. Elly van den Broek

24.8

25

5. Jennie van Bruggen

21.4

25

Dames B

   

1. Mariëtte van Gestel

31.5

37

2. Birgit van Erp

30.3

29

3. Ineke Ros

26.8

28

4. Riet Leduc

30.8

27

5. Marianne Vermeulen

31.3

27

Dames C

   

1. Brigitte Tijssen

47.0

29

2. Adri van Velzen

37.0

17

Neary voor Ans Kin

Greeny voor Tineke Kool: sponsor Jolanda Willems

Volgende week is er na het golfen weer bridgen met de mogelijkheid om aan te schuiven bij de b.b.q.

Vergeet niet in te schrijven voor ons uitstapje naar Kurenpolder in Hank op woensdag 16 augustus

Nel Rooney

 

Uitslag damesdag van dinsdag 17 juli 2017

Waar lag het aan vandaag? Was het de warmte, was het de wind of was het soms een algehele vermoeidheid? Tijdens de koffiepauze na de eerste ronde hoorde je her en der dat het niet al te best ging, scores van 12, 13 en soms nog minder vlogen over de tafel heen. Dan zullen er waarschijnlijk maar weinig de buffer halen, dacht ik nog. Geldt natuurlijk niet voor iedereen, want Peutje van Buul speelde vandaag met 36 punten de sterren van de hemel. Ze had echter last van hetzelfde waar we allemaal weleens last van hebben: op hole 18 denken als ik nu drie punten haal dan zak ik met mijn handicap!!! Niet dus, want gegarandeerd kom je er dan maar met 2 of 1 of helemaal niets af. Riet Leduc had een bijna hole-in-one op hole 3, dat scheelde echt maar 25 cm of zo!!!. Het leverde Riet wel de neary op en een birdie. Proficiat natuurlijk. Nieuwkomer Brigitte Tijssen viel vandaag al meteen in de prijzen en mocht met 2 ballen naar huis (ik weet natuurlijk niet of ze misschien veel ballen kwijt is geraakt in water of rough).

Vandaag flightgenoot geleerd hoe ze point of relief moet bepalen als ze bij de ecozone ligt en erin zou moeten staan om te kunnen slaan. Je hebt dan een vrije drop en het is heel makkelijk om zomaar te droppen, maar dat is niet volgens de regels. Verder voor het eerst meegemaakt dat 2 ballen tegelijk werden geslagen en tegen elkaar aan kwamen doordat beide dames ieder aan een kant van de fairway stonden, de ene links en de andere rechts. Een beetje bizar moment.

De uitslag van vandaag was als volgt:

Dames A                                                          HCP     Scores
1.Caroline Schaminee 25.6 33
2. Elly v.d. Broek 24.7 30
3. Sjan van Kaathoven 15.6 30
4. Els Faes 22.7 29
Dames B    
1. Peutje van Buul 31.5 36
2. Riet Leduc 30.8 32
3. Birgit van Erp 30.3 31
4. Ineke Ros 26.7 29
5. Hanny Voigt 29.0 26
Dames C    
1. Woutje Kusters 38.0 28
2. Brigitte Tijssen 48.0 28
3. Jolanda Willems 36.0 28
4. Leonie Caumo 38.0 26
9 Holes    
Christa Weertman    
Neary voor Riet Leduc
Greeny voor Gerrie Lucas
Birdies voor Riet Leduc op hole 3 en Birgit van Erp op hole 12

 Dat was weer een mooi golfdagje. Bedankt Nel (en Elly voor de hulp).

Maike

 

Nog een toevoeging voor het verslag van de vriendinnendag.

Na afloop van de dag kregen we van Nel een envelop uitgereikt met daarin 2 foto's van de flight. 1 voor jezelf en 1 voor je vriendin. Dat was een leuke (en een nieuwe) verrassing.

Vriendinnendag dinsdag 11 juli 2017

Wauw, wat een gezellig dag was het vandaag op het golfcentrum. We moesten dan wel erg vroeg aanwezig zijn om om 9 uur op de holes te zijn voor de shotgun, maar dat kon de pret niet drukken. Kreeg even het idee toen we op hole 6 aankwamen, onze starthole, dat we er al een heleboel holes op hadden zitten, maar dat was niet zo. Nelly Direks en haar vriendin Marijke waren onze flightgenoten. Gelukkig konden we, ik en Mieke, oud-collega uit het ziekenhuis en al jaren een goede vriendin, en Nelly en Marijke na 4 holes alweer een pauze nemen op het terras met bij de koffie een heerlijk stukje taart. We kozen alle 4 voor de taart van Nel Rooney, die wel aangaf dat dkt.Oetker ook een vinger in de taart had gehad. No problem, hij was erg lekker die Oetkertaart. Ook de overige taarten op de taartentafel zagen er lekker uit. Tijdens de prijsuitreiking werden de dames Woutje Kusters, Nel Rooney, Tineke Kool, Nellie Bakermans, Mariëtte van Gestel, Mia Moelands en Marian Dirkse  dan ook uitbundig bedankt. Volgend jaar weer dames?

In onze flight stond gezelligheid voorop, en dit zal ongetwijfeld bij de andere flights ook zo zijn geweest, maar soms........kon je toch weleens een zucht horen als de bal net weer eens een cm. of 2 langs de hole ging. Grrrr. Alles kwam voorbij vandaag: mooie ballen, slechte ballen, waterballen, bunkerballen, roughballen, sliceballen en huppelballen die soms net de goede  richting opgingen gelukkig.

Op hole 3 en op hole 7 stonden de heren Theo Faes, Ed Kool en Rob v.d. Broek klaar om ons te helpen met het uitkiezen van enkele verrukkelijke versnaperingen. Vooral de oranje meloenstukjes gingen er bij onze flight goed in, evenals op de 2e ronde de wraphapjes en de haringen. Mede dankzij enkele sponsors konden al deze zaligheden gerealiseerd worden. Ook een woord van dank dus voor de sponsoren: Jolanda Willems, Helen Klijberg, Dingeman Koreman en de Golfvereniging.  Special: Dingeman heeft gezorgd voor o.a. de leuke flesjes (of tubes) zonnebrand. Heel erg handig voor in de golftas. Zowel de taartenbaksters als de sponsoren werden als dank verblijd met een kleinigheidje.

Ondanks dat gezelligheid voorop stond in onze flight, genoten we ook van elkaars spel. Onze teamgenoten hadden maar 2 slagen meer en dat gaf al de gelijkheid van de flight aan. Het zal dan ook niet verbazen dat de uitslag verrassend was, beide teams hadden netto 64 slagen. Helaas vielen we daar wel mee buiten de prijzen. Gelukkig hadden onze vriendinnen wel prijs. Mieke van Aalten had de neary op hole 3. Marijke Eijssens en Nelly Direks hadden de greeny op hole 9.

Verder had Helen Klijberg  de neary op hole 7 en hadden Sjan van Kaathoven en Andre Douw de treeny op hole 8. De longest voor leden was voor Caroline Schaminee en de longest voor de gasten was voor Yvonne de Wit.

En dan de gewone uitslag nog:

1. Els Faes en Gemma Zwerts met 60 punten

2. Elly v.d. Broek en Sjanie Leijten met 62 punten

3. Ans Kin en José Aarts met 63 punten.

en de poedelprijs voor Ineke Koenen en Helma Dingmans met 77 punten.

Het was een geweldig dag, bedankt Nel, Tineke en Els.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 4 juli 2017

En opnieuw een mooie golfdag vandaag met weer een paar hoge scores. Deze keer Jennie van Bruggen met 40 punten. Proficiat Jennie!!

Vandaag werden de nieuwe busjes (gemaakt door Wouter van Hengel) in gebruik genomen. Deze zijn wat kleiner, maar daardoor wel makkelijker mee te nemen voor degene die als eerste vertrekt en ze neer moet zetten en natuurlijk voor de laatste die ze weer mee terug moet nemen. We zijn er blij mee. 

Er deden zich vandaag geen bijzondere vraagstukken voor, althans niet in mijn flight, anders dan dat de ballen soms alle kanten uitgingen behalve de goed kant. Er werden gelukkig ook hele mooie en vooral hele verre slagen gemaakt en dan kijk jje die bal toch even met open mond na. Daarnaast ook een paar keer een airshot en - ik heb het al eens gezegd - dat kan je horen want dan klinkt er een hardgrondig........ Ik blijf dat grappig vinden, dat je een airshot bijna niet zonder geluid te laten horen kan maken. Medelijden met Josée die ondanks haar kiespijn toch is komen spelen. Ik heb inmiddels gehoord dat het probleem opgelost is: een nieuwe vulling.

Nadat Tineke de uitslag gaf, ging een aantal dames naar binnen om een potje bridge te spelen. Ook dit leverde hoog spel op. Het zou leuk zijn als er iets meer dames meedoen de volgende keer, maar evengoed was het erg gezellig. Na afloop van de bridge bleven enkele dames nog voor de bbq. Met dank aan Aat voor het lekker toetje.

De uitslag dan maar:

Dames A                                                               HCP       Score    
1. Jennie van Bruggen 22.9 40
2. Maike van Hengel 22.7 37
3. Nellly Direks 22.9 35
4. Nellie Bakermans 21.1 33
Dames B    
1. Ineke Ros 26.6 33
2. Tonny v,d. Wouw 32.1 33
3. Marianne Vermeulen 31.2 32
4. Peutje van Buul 31.3 31
Dames C    
1. Jolanda Willems 36.0 33
2. Mia Moelandt 55.0 32
3. Corrie Vingerhoets 36.0 30
4. Leonie Caumo 38.0 28
Neary voor Elly v.d. Broek
Greeny voor Nellie Bakermans
Birdie voor Maike van Hengel op hole 9
Sponsor: Jolanda Willems

Het was een mooi golfdagje. Tineke bedankt!

Maike

Uitslag damesdag van dinsdag 20 juni 2017 

Zo, tijdens de uitslag vanmiddag mocht er niets gezegd worden over het weer, maar dat doen we hier dan maar even. In eerste instantie leek het een hele warme dag te worden (zoiets als gisteren), maar dat viel reuze mee. Wel hadden bijna alle dames heel verstandig de paraplu opgezet en inderdaad was het daaronder heerlijk koel door de wind. En eerlijk is eerlijk wat later op de middag werd het wel erg warm. Als je dan klaar bent en je gaat je kar wegzetten, in de auto of in de locker, dan breekt het zweet je wel even uit. Niets zo lekker dan om een koud biertje te pakken op het terras.

Dit was weer zo'n dag met fantastische scores. In de groep Dames B zelfs alle winnaars boven de 35 punten: Ivonnen Sengers(41), Tonny v.d. Wouw (40) en Ineke Ros(38). En in de groep Dames A scoorde Tineke Kool het hoogst met 41 punten, ze zakt daarmee in haar handicap met 2 hele punten. In de groep Dames C was Jolanda Willems met 33 punten de beste.  Forse prestaties, proficiat dames!! Gelukkig viel ik zelf ook nog in de prijzen, maar met slechts 32 punten (en een aantal strepen). Wat het 'm deed was de put van buiten de green op hole 6, waardoor ik er daar met een par afkwam en flink wat puntjes scoorde. Dat vond ik zelf een hele prestatie haha. Maar ja, geen 41 natuurlijk.

Ik zag laatst een plaatje via facebook voorbij komen van een geel gekleurde golfbaan met als titel: Geel is het nieuwe groen. Afgekeken van de Netflixserie: Orange is the new black. Ook onze golfbaan kleurt snel geel en op sommige plekken moet de clubkeuze dan ook aangepast worden. Ballen schieten soms alle kanten op omdat de club wegglijdt. Een paar regenbuitjes zouden wonderen doen (ik klaag niet hè).

Ik ga de uitslag geven:

Dames A                                               HCP     Score   
1. Tineke Kool 24.0 41
2. Jennie van Bruggen 22.9 33
3. Maike van Hengel 24.2 32
Dames B    
1. Ivonne Sengers 31.4 41
2. Tonny v.d. Wouw 34.1 40
3. Ineke Ros 29.1 38
4. Marianne Vermeulen 31.2 33
Groep C    
1. Jolanda Willems 36.0 33
2. Mia Moelands 56.0 29
3. Corrie Vingerhoets 36.0 23
9 holes    
Marleen de Vries 33.4 18
Greeny voor Maike van Hengel
Neary voor Ineke Ros
Birdies voor Marleen de Vries op hole 3 en voor
Marianne Vermeulen op hole 13
Sponsor: Jolanda Willems

Misschien nog aardig om te melden dat het CBA (Computed Buffer Adjustment) op nul uitkwam vandaag en de scores niet aangepast worden zoals vorige week het geval was. Vorige week had ik 32 punten en dus in de buffer, maar het CBA  was min 1 en daarmee viel ik alsnog buiten de buffer en ging mijn handicap omhoog. 

Al met al een mooi golfdagje.

Maike

 

 

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 13 juni 2017 

 

Ik ben weer uit de lappenmand gelukkig, was even een heftig weekje en hoop het niet nog een keer mee te maken. Bedankt voor de belangstelling in ieder geval.  Lief al die appjes, mailtjes en kaartjes.

Vorige week dinsdag is er niet gespeeld vanwege de regen, dat was weer een bridge-ochtendje dus. Daaruit is wel voortgekomen dat er geprobeerd gaat worden 1 x per maand na de golf een bridgedrive te houden met gebruikmaking van de BBQ (en die was vorig jaar erg lekker, dus in ieder geval het proberen waard). Er hebben zich inmiddels een tiental dames aangemeld bij Nel, zou mooi zijn als daar nog wat dames (die er vandaag niet waren bijvoorbeeld) bij kwamen. Naast het bridgen kan er eventueel ook gerikt worden, daarvoor ook graag bij Nel opgeven. De eerste keer voor deze bridgedrive staat gepland voor DINSDAG 4 JULI.

Vandaag was het wat golfen betreft ook weer een uitzonderlijk goede dag, niet teveel zon, niet teveel wind, prima condities voor mooie scores en die waren er. Liefst 5 dames die boven de 36 punten uitkwamen: Caroline, Elly, Toos, Riet en Mariëtte (goed bezig Mariëtte). Proficiat dames. De computer werkte niet goed, maar Nel zorgt ervoor dat jullie scores alsnog verwerkt worden en jullie handicaps worden aangepast.

Vandaag ook weer een nieuwe dame aanwezig: Hanny Voigt. We kennen haar natuurlijk al wel van de maandbekers en andere wedstrijden, maar vanaf nu doet ze ook mee op de dinsdag. Gezellig.

Soms gebeurt er iets voor je ogen dat niet in de haak is en in strijd is met de golfregels. Dat kan niet, ook op de damesdag heb je je aan de golfregels te houden ook als het niet je dag is. 

Rest mij nog de uitslag van vandaag:

Dames Groep A                                   HCP       Score
1. Elly v.d. Broek 25.0 39
2. Caroline Schaminee 26.1 39
3. Toos Vermeulen 21.7 38
4. Jennie van Bruggen 22.9 33
5. Tineke Kool   33
Dames Groep B    
1. Riet Leduc 31.0 38
2. Mariëtte van Gestel 34.0 38
3. Marian Dirkse 30.2 32
4. Patricia van Breugel 35.2 32
5. Ineke Ros 29.0 31
Dames Groep C    
1. Will Smits 36.0 34
2. Adri van Velsen 39.0 33
3. Joke Assmann 44.0 31
Neary voor Hanny Voigt  
Greeny voor Patricia van Breugel
Birdies voor Tineke Kool op hole 7, op hole 9 voor Patricia v. Breugel
en op hole 12 voor Mariëtte van Gestel 
Sponsor: Ria van Diessen

 

Het was een mooi golfdagje.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 30 mei 2017

 

Maike is even in de lappenmand, dus aan mij weer de eer om het verslag te maken.

Het was een mooie dag en heerlijk om na afloop buiten te kunnen zitten. Mieke kwam nog even langs om samen met ons een glaasje te drinken. Altijd gezellig Mieke. We moeten nog even wachten, maar over een tijdje is Anne er ook weer bij. Ze staat te popelen om weer te kunnen spelen. Twee dames hebben vandaag hun handicap verlaagd en zeven speelden in hun buffer. Dat gaat langzaam de goed kant op want het is al lang geleden dat we deze hoge scores konden noteren.

Er komen leuke wedstrijden aan zoals de vriendinnendag op 11 juli  en ons jaarlijks uitstapje op woensdag 16 augustus. Vergeet je niet in te schrijven.

Verder wens ik namens de hele groep   Anne, Mieke en Maike veel sterkte toe.

De uitslag van vandaag:

 

Groep A

HCP

Score

1. Nellie Bakermans

22.7

37

2. Tineke Kool

23.9

35

3. Jennie van Bruggen

22.9

34

4. Elly van den Broek

25.3

33

5. Sjan van Kaathoven

15.0

30

Groep B

   

1. Marian Dirkse

30.7

37

2. Nel Rooney

28.6

36

3. Ineke Ros

29.0

34

4. Gerrie Lucas

30.1

33

5. Birgit van Erp

30.2

32

Groep C

   

1. Mia Moelands

55.0

30

2. Woutje Kusters

38.0

27

3. Will Smits

36.0

26

4. Jolanda Willems

36.0

25

5. Adri van Velzen

39.0

25

9 holes

   

1. Marleen de Vries

33.3

10

 

Neary: Marianne Vermeulen

Greeny: Jennie van Bruggen

 

Sponsors: Ria van Diessen en Jolanda Willems

 

NR

 

Uitslag damesdag van dinsdag 23 mei 1917

Weer een fantastische warme dag en dan is golfen heerlijk. De baan ligt er goed bij en drie kleine zwaantjes zwemmen met papa en mama zwaan in de waterhindernis. Als je er te dicht bijkomt gaan ze behoorlijk tekeer en je kunt dan beter je bal in het water laten liggen. Natuurlijk viel Nellie Bakermans weer in de prijzen met een birdie en  de tweede plaats. We zijn allemaal een beetje jaloers op je want jouw spel is constant en gewoon goed. Je verdient het hoor !!! Karin van der Heijden was in de B groep de beste met 38 punten en gaat zakken met haar handicap. Proficiat Karin. Verder waren er 10 dames die in hun buffer gespeeld hebben en dat is al lang geleden. De zomer en de mooie baan werpt zijn vruchten af. Jammer dat de promotiewedstrijd door de dames 1 niet positief is verlopen. Volgend jaar beter. Het is geweldig dat jullie het zover gebracht hebben.

De uitslag van vandaag:

Dames A

HCP

Score

1. Nelly Direks

22.7

34

2. Nellie Bakermans

22.7

34

3. Toos Vermeulen

21.5

33

4. Jennie van Bruggen

22.9

33

5. Sjan van Kaathoven

14.9

30

Dames B

   

1. Karin van de Heijden

33.8

38

2. Nel Rooney

28.6

36

3. Tonny van de Wouw

34.4

35

4. Marianne Vermeulen

30.7

33

5. Ineke Ros

29.0

31

Dames C

 

 

1. Woutje Kusters

38.0

28

2. Adri van Velzen

43.0

28

3. Ineke Koenen

51.0

28

4. Mia Moelands

55.0

27

5. Joke Assmann

44.0

21

9 holes

   

1. Marleen de Vries

33.2

15

 

Neary:Peutje van Buul  Greeny:Nelly Direks  Birdies; Peutje van Buul (12)  Nelly Direks (7)  Marianne Vermeulen (7) Sponsor: Ria van Diessen

NR

 

Uitslag damesdag van dinsdag 16 mei 2017

Het ging vandaag zowel op de baan als op het terras over het weer. Het was erg warm en zweterig en aan de uitslag te zien hadden we daar allemaal last van. De topper van vandaag was Mia Moelands met 37 punten. Heel goed Mia en je handicap zal snel gaan zakken. Dat golf erg verrassend kan zijn hebben Jolanda en Marianne vandaag ondervonden. De eerste 9 holes kwamen zij met 20 punten van de baan en de tweede negen met 8 en 11: heel frustrerend maar zo kan het gaan.

Voor Nellie Bakermans deze keer geen greeny maar wel als enige een birdie. Toch iets om aan Jan te laten zien !!

Het is iedere keer weer een uitdaging om de uitslag foutloos te laten verlopen. Soms lukt dat maar deze keer niet. Hierdoor moest Jolanda haar gewonnen balletjes aan Corrie geven maar ze viel gelukkig zelf ook nog in de prijzen. Het maakt de prijsuitreiking wel gezellig en gelukkig kan erom gelachen worden.  We blijven ons best doen.

Graag wil ik namens de hele groep de dames 1 veel succes toewensen met hun promotiewedstrijd aanstaande donderdag 18 mei.

De uitslag van vandaag:

Dames A

HCP

Score

1. Sjan van Kaathoven

14.7

30

2. Toos Vermeulen

21.3

29

3. Els Faes

22.3

24

4. Nelly Direks

22.6

24

5. Nellie Bakermans

22.6

23

Dames B

   

1. Marianne Vermeulen

30.7

31

2. Josee van Dongen

32.2

29

3. Nel Rooney

28.5

27

4. Gerrie Lucas

29.9

27

5. Peutje van Buul

30.7

26

Dames C

   

1. Mia Moelands

55.0

37

2. Corrie Vingerhoets

36.0

28

3. Jolanda Willems

36.0

28

4. Joke Assmann

44.0

26

5. Woutje Kusters

38.0

12

9 holes

   

1. Elly van den Broek

25.2

16

Neary voor Gerrie Lucas

Greeny voor Sjan van Kaathoven

Birdie voor Nellie Bakermans (16)

Sponsors: Ria van Diessen en  Jolanda Willems

NR

 

Uitslag damesdag van dinsdag 9 mei 2017

Tja, dat was me het dagje wel weer. Nog voordat we waren gestart kregen we op het nippertje van Nel te horen dat er op de greens gewerkt werd en het derhalve non-qualifying zou zijn. Nu was het dat vorige week ook al. Toen zijn we gestopt na al die regen bij de 1e 9 holes. Gelukkig vond Ans Kin een hele koffer vol met mapjes kaarten om te bridgen en hebben een aantal dames zich daarmee vermaakt. En omdat het inmiddels droog was heb ik met Ineke nog een rondje gelopen. Ook Woutje en Mia hebben nog een rondje gelopen. Je stelt je altijd in op 18 holes en na 9 holes voelt het niet als af.....

Vandaag was het echter een prachtige dag, wel fris, maar met prachtige wolkenpartijen. Doordat telkens 1 green onderhanden werd genomen had iedere flight wel ergens een winterhole en dat maakte de wedstrijd non-qualifying. Geen probleem, het betekent alleen vaak dat je iets minder geconcentreerd gaat spelen en dat begon bij mij al meteen op de 1e hole: flats bal naar rechts, kwam net voorbij het begin van het hek rondom de oefenholes Gelukkig lag de bal wel speelbaar en kon ik 'm nog wel een flinke slag naar de green geven. Wonder boven wonder kwam ik er nog met 6 slagen vanaf. Voor de rest was het maar zozo, je gaat toch eens een ander stokje proberen en voordat je die weer onder de knie hebt is de hole al voorbij. We hebben vooral veel lol gehad, want of we hadden alledrie of een geweldige afslag of de 2e of 3e slag, of we gingen alledrie tegelijk de mist in. En....er zijn weer wat cougarballen in het water verdwenen. Ondanks de non-qualifying status is er goed gescoord, natuurlijk wel pech voor degene die meer dan 36 punten scoorde:  Mariëtte van Gestel had maar liefst 40 punten. Mooi hoor Mariëtte. Ook Nellie Bakermans met 34 punten en Marianne Vermeulen en Woutje Kusters met beide 36 punten: mooi gedaan!!!!

De uitslag van vandaag:

Dames A                                             HCP       Score     
1. Nellie Bakermans          22.6 34
2. Els Faes 22.3 32
3. Toos Vermeulen 21.3 31
4. Jennie van Bruggen 22.9 29
5. Sjan van Kaathoven 14.7 28
Dames B    
1. Mariëtte van Gestel 34.0 40
2. Marianne Vermeulen 30.7 36
3. Peutje van Buul 30.7 31
4. Nel Rooney 28.5 30
5. Ineke Ros 29.0 28
Dames C    
1. Woutje Kusters 38.0 36
2. Adri vanVelsen 44.0 35
3. Joke Assmann 44.0 22
4. Will Smits 36.0 17
5. Gerda Ackermans 55.0 16
Neary voor Nellie Bakermans    
Greeny voor Nelly Direks    
Birdie voor Nelly Direks op hole 18    
Sponsors: Ria van Diessen en Nellie Bakermans

Het was natuurlijk weer lang gezellig. Dames bedankt.

Maike

 

 

Uitslag damesdag van dinsdag 18 april 2017

 

Er zijn van die dagen dat er van alles gebeurt en aan mij de eer om dit vandaag op papier te mogen zetten. Maike had huisarrest en moest voor Wouter zorgen die door zijn rug was gegaan. Beterschap Wouter.

Het belangrijkste nieuws is dat Peutje op hole 7 een HOLE IN ONE geslagen heeft. Birgit was ook deze keer net als bij Jennie haar flightgenoot. Zou Birgit magische krachten bezitten ? Het wordt voortaan vechten wie er met haar mag lopen. !!!!!

We mochten een nieuwe dame verwelkomen. Het was Gerda Ackermans en zij zal de eerste keer niet snel vergeten want had bij hole 15 haar club laten liggen. Els liep achter ons en nam hem mee. Bij hole 16 dacht Els een mooie worp over het water te doen, maar helaas kwam de club in het water terecht. Met veel kunst en vliegwerk lukte het ons de club op het droge te trekken. Toch nog even oefenen Els met golfclub werpen !!! Wel fijn dat je de handicart niet meer nodig hebt en je na ruim 3 maanden weer 18 holes kunt lopen.

In het paviljoen aangekomen werden we door Peutje én Marleen getrakteerd op een drankje en bitterballen. Dus…. weer zingen voor Marleen die jarig geweest is.

Het was een feestdag en nu de uitslag:

 

Dames A

HCP

Score

1. Tineke Kool

24.0

37

2. Toos Vermeulen

21.2

35

3. Els Faes

22.3

35

4. Nellie Bakermans

22.4

33

5. Elly van den Broek

25.2

32

Dames B

 

 

1. Ineke Ros

28.9

36

2. Tonny v.d. Wouw

34.7

34

3. Nel Rooney

28.4

33

4. Gerrie Lucas

29.8

33

5. Josee van Dongen

32.1

32

Dames C

 

 

1. Woutje Kusters

38.0

34

2. Jolanda Willems

36.0

31

3. Gerda Ackermans

55.0

24

4. Adri van Velzen

44.0

23

5. Will Smits

36.0

22

 

Hole in One: Peutje van Buul

Neary:           Nellie Bakermans

Greeny:         Jennie van Bruggen

Birdies:        Els Faes ( 12 ) Toos Vermeulen ( 18 ) en Jennie van Bruggen ( 9 )

Sponsors:     Jolanda Willems en Nel Rooney

 

Volgende week gemengde dag.

 

Nel Rooney

Uitslag damesdag van dinsdag 11 april 2017

Meteen al bij binnenkomst moest ik antwoord geven op de vraag of we nog verder gingen met de Cougar (Action) golfballen. Nel had al een voorbereidend mailtje gestuurd, zodat we er allemaal al een nachtje over hebben kunnen slapen. De heren hebben de bal vorige week al afgekeurd en het zat er natuurlijk dik in dat dit ook bij de dames zou gebeuren. Ik heb geen moeite met de bal, gebruik 'm meestal op hole 3 en gaat ie over de vijver dan is het goed en gaat ie er in is het ook goed. Ik vind het geen slechte bal, maar hoor wel van anderen dat ze deze ballen doormidden slaan. Ik sla misschien niet zo hard??? Mijn gewonnen-ballen-zakje bevat nog genoeg andere ballen, ook niet de allerbeste, want die ballen gaan niet in dat zakje, daar ga ik mee spelen natuurlijk.  De uitslag was dan ook dat er vanaf volgende week geen Cougar ballen meer ingeleverd mogen worden. Nu maar afwachten wat er uit het mandje tevoorschijn gaat komen mocht ik er weer eens een greep in doen.

Vandaag kwam Jennie met een vraag over de waterputjes bij de green. De waterputjes liggen dicht bij de green en dat is logisch want die moeten goed besproeid kunnen worden. De vraag van Jennie was of ze een vrije drop had als ze last had van dat waterputje. Ze lag er 2 meter vandaag en zou er last van hebben als ze ging putten. Nee, dat levert geen vrije drop op, je zult een chipje moeten doen.  Lig je echter wel op zo'n waterputje of kan je geen slagen maken dan is het een ander verhaal en heb je wel recht op een vrije drop die je volgens de gebruikelijke regel uitvoert. Bij vragen en twijfel kan je natuurlijk via eenmailtje altijd terecht bij de H&R commissie.

Vandaag is er weer verrassend goed gescoord door een aantal dames: Gerrie Lucas 40 punten, Hannie Diekema 29 punten en ook Corrie Vingerhoets viel met 19 punten nog in de prijzen, terwijl ze zelf steen en been kloeg over haar spel. Way to go Corrie!!! Ook de dames in de A-groep hebben goed gespeeld: Nelly Direks verlaagde haar handicap met 0,4 pnt.  Ondanks de mooie dag was het wel teleurstellend dat er geen enkele birdie gevallen was.

De uitslag dan maar:

 

Dames A                                              HCP    Score
1. Nelly Direks 22.8 37
2. Toos Vermeulen       21.2 35
3. Maike van Hengel 23.9 35
4. Tineke Kool 24.0 35
5. Jennie van Bruggen 22.7 33
Dames B    
1. Gerrie Lucas 31.8 40
2. Mariette van Gestel 34.0 34
3. Ineke Ros 28.8 30
4. Ans Kin 32.7 30
5. Tonny v.d. Wouw 34.6 30
Dames C    
1. Hanny Diekema 43.0 29
2. Jolanda Willems 36.0 25
3. Will Smits 36.0 25
4. Woutje Kusters 38.0 20
5. Corrie Vingerhoets 36.0 19
Neary voor Maike van Hengel    
Greeny voor Jennie van Bruggen    
Geen birdies.    

Het was een mooi golfdagje, dames bedankt.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 4 april 2017

Wat een verrukkelijk golfdagje vandaag. Ik had het op hole 2 al warm genoeg om ook het vestje uit te doen en dat is slechts een minuutje weer aan geweest in de middag toen er wat stapelwolken, zoals beloofd door de weerman, tevoorschijn kwamen. Daarnaast is er ook weer de geur van vers pas gemaaid gras, ook al kan niet iedereen daar tegen.  Ik wel in ieder geval en dat is nog meer genieten. De baan ligt er gewoon weer super bij. In de ochtend nog wat last van de dauw, wel kan je dan je bal goed zien gaan, want dat is altijd lastig met de zon, zeker op hole 2.

Hoewel er niet super is gescoord, zijn er toch wel een paar uitschieters: Woutje Kusters met 44 punten en ook een EAGLE gescoord (proficiat Woutje). In de B-groep Nel Rooney met 35 punten en in de C-groep Joke Assmann ook met 35 punten. Zo dicht tegen hcp-verlaging aan. Josee van Dongen en Mariette van Gestel deden het ook niet slecht hoor!!

Nel begon de prijsuitreiking met het verwelkomen van Ineke Koenen als nieuwe deelneemster aan de damesdag. Ook Mieke v. Ginneken werd even in het zonnetje gezet en kreeg een tot konijn omgevormd verenigingshanddoekje.  En voordat Nel de uitslag van de 2e eclecticronde gaf, kreeg Nelly Direks als dank voor het voortreffelijk bijhouden van de eclectic scores een heerlijke verrassing van Rituals.

Zodra het overzicht van Nelly binnenkomt zal ik dat hier ook vermelden.  Alle winnaressen konden een paashaasje in ontvangst nemen. Ze waren het haasje zogezegd. 

Na de uitslag van de eclectic, vervolgde Tineke met de uitslag van de vandaag gespeelde wedstrijd en die was als volgt:

 

Dames A                                       HCP    Score   
1. Elly v.d. Broek 25.1 33
2. Nelly Direks 22.8 32
3. Wilma Yadzi 19.0 31
4. Maike van Hengel 24.6 31
5. Nellie Bakermans 22.3 29
Dames B    
1. Nel Rooney 28.3 35
2. Josee van Dongen 32.0 34
3. Mariette van Gestel 34.0 34
4. Marian Dirkse 30.5 31
5. Birgit van Erp 29.9 29
Dames C    
1. Woutje Kusters 46.0 44
2. Joke Assmann 44.0 35
3. Adri v. Velsen 44.0 25
4. Corrie Vingerhoets 36.0 21
5. Ineke Koenen 51.0 18
EAGLE/greeny: voor Woutje Kusters                  
Neary voor Birgit van Erp    
Birdies voor Gerrie Lucas op hole 1 en voor Nelly Direks op hole 9

 Op hole 9 hebben we in mijn flight even moeten schipperen bij de eerste boom vanaf de afslag. Niet geheel duidelijk was of die open plek door de kraaien was ontstaan of een andere oorzaak had.  We hebben Nelly de bal laten spelen zoals hij lag, maar ook voor de zekerheid een - vrije drop- bal laten spelen en de vraag vervolgens aan onze Referee Sidney v.d. Berg voorgelegd. Voor de eindscore maakte het niet uit omdat beide ballen gespeeld werden met hetzelfde aantal slagen, maar het is wel handig als we weten of deze door kraaiengeweld is ontstaan of niet. Het antwoord van Sidney komt morgen.

Het oprapen van de vlag op de green voordat iedereen is uitgeholed komt de volgende keer aan de orde.

Het was een mooi golfdagje: dames bedankt.

Maike

 

Uitslag damesdag van dinsdag 28 maart 2017

 

Geen bijdrage van Nelly deze keer, want vandaag hebben we voor de laatste keer gespeeld om onze eclectic score te verbeteren en dan is het gebruikelijk dat de uitslag de volgende keer komt, volgende week dinsdag dus. In mijn flight begonnen we al goed op hole 1: geen punten. En heel vaak is het dan dat de rest ook niet zo goed is. Zelf maakte ik het goed op hole 2, door daar nog een par neer te kunnen zetten. Puntsgewijs is dan de streep op hole 1 weggewerkt. Voor de rest was het knudde. Het weer deed echter een hoop goed en ook de ontdekking dat een zwanenpaar -die van vorig jaar?- een plekje gevonden heeft om een nest te bouwen deed ons goed. Els vertelde en passant nog even dat de vorig jaar weggejaagde eend ongezien een nest in haar tuin heeft gemaakt met maar liefst 12 eieren. Ik hoop dat ze er foto's van maakt, altijd leuk.

De baan ligt er trouwens weer droog bij, zon en wind hebben een hoop goed gedaan. Een genot om weer eens de "mooie fairway stokken" te gebruiken. Ik kan in ieder geval in de winter niet met mij fairwaywood 3 slaan en nu gaan ze weer als een tierelier met die club. Super, nu nog een betere score.

De uitslag van vandaag:

Dames A HCP      Score
1. Toos Vermeulen               21.7 35
2. Nellie Bakermans 22.9 31
3. Ellyv.d. Broek 25.4 31
4. Wilma Yadzi 19.0 29
5. Nelly Direks 23.3 29
Dames B    
1. Gerrie Lucas 33.2 32
2. Josee van Dongen   31
3. InekeRos 29.3 30
4. Nel Rooney 28.6 28
5. Ans Kin 33.3 28
Dames C    
1. Mariette v. Gestel 34.4 38
2. Woutje Kusters 46.0 29
3. Tonny v.d. Wouw 35.0 28
4. Adri v. Velsen 51.0 28
5. Corrie Vingerhoets 36.0 23
9 holes    
Marleen de Vries 33.2 12
Neary: voor Peutje van Buul    
Greeny: voor Sjan van Kaathoven                        
Birdies: voor Josee van Dongen op hole 18    

Het was weer een mooi golfdagje en ook een mooie afsluiting van de 2e eclecticronde.

Maike

 

 

 Uitslag damesdag van dinsdag 21 maart 2017

 

Een bijzondere dag vandaag op de golfbaan, want sinds we Golfvereniging Dongen zijn, zijn er 2 dames die een hole-in-one hebben geslagen en daarmee op de kampioensborden komen. Sjan van Kaathoven staat er al een poosje op en vandaag kon Alfred - onze voorzitter- de naam van Jennie van Bruggen toevoegen. Een hele knappe prestatie van Jennie, want er stond vandaag wel een klein stormpje en zeker op hole 3 voelt zo'n klein stormpje als een orkaan en dan op juist die hole een hole-in-one slaan. Petje af voor Jennie!!!!!! En Jennie, het wijntje smaakte beter als ooit.

Verder heb ik niet zoveel te melden, kwestie van knippen en plakken van Nelly's bijdrage tijdens deze 2e eclectic ronde. Zal ik haar eens als gastschrijfster vragen?

Enfin, hier eerst de uitslag van vandaag.

Dames A                  HCP    Score
1. Sjan van Kaathoven          14.6 30
2. Toos Vermeulen 21.6 30
3. Caroline Schaminee 26.4 29
4. Nellie Bakermans 22.8 28
5. Nelly Direks 23.2 28
6. Maike van Hengel 24.7 28 (en dankzij afwezigheid van Sjan een bal)
Dames B    
1. Ineke Ros 29.3 32
2. Tonny v.d. Wouw 35.0 32
3. Nel Rooney 28.6 31
4. Peutje van Buul 30.1 30
5. Riet Leduc 32.2 29
Dames C    
1. Mariette van Gestel 34.4 35
2. Will Smits 36.0 28
3. Adri van Velsen 51.0 26
Neary: Jennie van Bruggen    
Greeny: Nelly Bakermans                    
Hole-in-One: Jennie van Bruggen op hole 3    
Biridies: Ineke Ros en Toos Vermeulen hole 9    


En dan nu Nelly's bijdrage

dag dames,

 
De dag begon voor mij met wat regendruppels en heel veel wind. Op de fiets voelde ik me als die eenzame fietser die kromgebogen ……. ; de regen bleef verder uit, maar de wind was niet te stuiten. Soms meer last, soms minder, maar altijd onrustig.
 
Vandaag was echter ook zo’n dag die je niet snel zult vergeten. Allereerst waren er weer enkele dames die voor de eerste keer meededen met de tweede eclectic-serie.  Birgit had nog niet mee kunnen doen en Gerda was gelukkig ook weer van de partij. De kaarten van beide dames heb ik niet verwerkt (uitdrukkelijk verzoek van Birgit en ontbrekende kaart van Gerda). Volgende keer kletsen we bij Gerda, vandaag kwam het er helaas niet van.
 
Van Nel kregen we een heerlijke traktatie vanwege haar verjaardag en Nel mocht daarvoor (haar verjaardag bedoel ik natuurlijk en niet de traktatie) van ons allemaal een prachtige bos bloemen in ontvangst nemen vergezeld van een speech van Tineke.
 
Het dieptepunt van de dag: de trolley en tas van Peutje in het water en Gerrie die er net niet in slaagde om dat te voorkomen. Ik begreep dat zelfs de inhoud van de portemonnee helemaal nat was.
 
Dan waren er twee birdies vandaag (Ineke en Toos) maar het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de hole-in-one van Jennie! Proficiat Jennie en dank voor de traktatie aan ons allemaal. Je naam staat al op het bord dankzij onze supersnelle voorzitter Alfred en je pronkt ook al mooi met een foto op de homepagina van de (vernieuwde) website van de vereniging.
 
Zoals je ziet Jennie is het vakje van hole 12 in de kleur van een Eagle, maar met een gouden getal. Ik hoop dat de printer dit aankan, anders maak ik er nog een ander kleurtje van.
 
In alle drie de groepen is het nog spannend volgende week. In groep B en C is zelfs de 1e plaats nog niet veilig. In groep A is die eerste plaats lastig te veroveren (maar niets is onmogelijk) de plaatsen daarna kunnen nog door veel verschillende dames ingenomen worden. Mooi die finale!
 
In groep C heeft Mariette de eerste plaats overgenomen van Will en Tonny heeft de derde plaats overgenomen van Corrie. Ook Adri is 1 plaatsje gestegen ten koste van Woutje. Goed gedaan dames!
 
In groep B heeft Peutje de tweede plaats overgenomen van Gerrie, verder hebben alle dames hun plaats behouden.
 
In groep A heeft Elly de derde plaats overgenomen van Tineke (wel met hetzelfde totaal) en heeft Jennie de plaats van Nellie B ingenomen, maar ook met hetzelfde totaal als Nellie en Caroline.
 
Het is wat later geworden vandaag omdat ik eerst naar een bijzondere film (documentaire) ben geweest genaamd Dancer. Een aanrader als je van prachtig ballet houdt. Ik heb er van genoten.
 
Volgende week nog de laatste kans om de stand te veranderen en deze winter definitief af te sluiten. Bij de volgende winter-eclectic hoop ik dat iedereen weer gezond en wel mee kan doen aan deze spelvorm.
 
hartelijke groet, Nelly 

 

Uitslag damesdag dinsdag 14 maart 2017

 

Door omstandigheden krijgen jullie de uitslag deze keer iets later. Ik had namelijk mijn map met alle gegevens in het paviljoen laten liggen. Herman heeft hem vandaag meegebracht.

Aan het verslagje van Nelly is weinig toe te voegen dus hier de score.

 

GroepA

HCP

Score

1. Elly van den Broek

25.3

34

2. Nellie Bakermans

22.7

28

3. Nelly Direks

23.1

28

4. Sjan van Kaathoven

14.5

26

5. Caroline Schaminee

26.3

26

Groep B

   

1. Nel Rooney

28.6

35

2. Riet Leduc

32.2

34

3. Peutje van Buul

30.8

31

4. Ineke Ros

29.2

28

5. Marianne Vermeulen

31.1

27

Groep C

   

1. Adri van Velsen

51.0

35

2. Mariëtte van Gestel

34.4

32

3. Christa Weertman

46.0

26

9 holes

   

1. Will Smits

36.0

14

 

Zowel de neary als de greeny waren voor Caroline Schaminee.

Geen birdies.

We spelen nog twee keer voor de eclectic. Op dinsdag 4 april spelen we weer qualifying.

 

Nel

 

Uitslag damesdag van 7 maart 2017

Dag dames,

Goed golfweer op een wel erg natte baan en lekker druk weer vandaag. En dan niet alleen de vaste club dames, maar één nieuw gezicht Gerrie Engelkamp en we kregen vandaag gezellig Mieke en Marleen op bezoek. Jammer dat Patricia er niet was vandaag om haar score te verbeteren. Oké, alle begrip voor de werkende mensen, maar toch jammer. Verder waren er weer de dames die vandaag van start gingen in de tweede serie. Geeft weer extra competitie en dat is altijd leuk. Elly vierde vandaag haar 65e verjaardag met ons op een superleuke variant op de bitterballen. Dank nogmaals Elly.

Gerrie (Engelkamp) is in groep C ingedeeld met playing handicap 35 (en helaas na vandaag 36). Ik heb voor de zekerheid nog even de e-mail nagekeken voor de indeling in groepen bij aanvang van de tweede reeks en daar is toen de grens op playing handicap 35 gelegd. Er kan wellicht wat verwarring ontstaan, omdat Gerrie (Lucas) en Ans nu playing handicap 35 hebben, maar bij aanvang van de tweede serie hadden zij 34 en dus kwamen beide in groep B. Ik meen dat vandaag weer enige verwarring was bij de groep waar Ans was ingedeeld. Ik zou zeggen: kijk in mijn lijst en je weet in welke groep je bent ingedeeld. Dat blijft zo tot het einde van de eclectic. Nog 3 weken te gaan. En dan komt het echte werk weer om de hoek kijken.

De beste scores vandaag zijn gemaakt door Adri met maar liefst 8 verbeterde holes. Op gepaste afstand gevolgd door Gerrie L. met 4 en Marian, Ans en Josee met ieder 3 verbeterde holes. Over iedereen met 2, 1 of 0 verbeterde holes zal ik maar eerbiedig zwijgen.
Binnen de groepen zij enkele marginale verschuivingen maar er is nog veel te winnen in de komende 3 weken. Alhoewel het er op lijkt dat in groep A en groep C de leiding sterk is ingenomen. In groep B lijkt nog alles mogelijk in de eerste 3 plaatsen, maar ook vanaf de 4e plaats. In groep C is de strijd om de 2e plaats nog helemaal open. Groep A (met enig optimisme) heeft nog alle mogelijke verrassingen in het verschiet.
O ja, nog één ding over de mooie kleur groen: In groep B is het iedereen gelukt om een par te maken op hole 12 en Hanny en Adri hebben groep C extra versierd met elk een mooie par!

we zien elkaar volgende week weer
hartelijke groet, Nelly
 
 
Hier hoef ik toch echt niets anders aan toe te voegen dan de score van vandaag.
 
Groep A                                               HCP     Score  
1. Sjan van Kaathoven 14.4 30
2. Nelly Direks 23.0 25
3. Toos Vermeulen 21.4 24
4. Tineke Kool 24.2 23
5. Maike van Hengel 24.6 22
Groep B    
1. Gerrie Lucas 33.0 31
2. Nel Rooney 28.5 29
3. Riet Leduc 32.1 29
4. Ineke Ros 29.1 27
5. Marianne Vermeulen 31.0 27
Groep C    
1. Adri van Velsen 51.0 27
2. Gerrie Engelkamp 33.8 25
3. Ans Kin 33.0 22
4. Will Smits 36.0 22
5. Hanny Diekema 43.0 17
9 holes    
Josee van Dongen 32.1 17
Neary: voor Ineke Ros    
Greeny: voor Nelly Direks    
Birdies: geen.    
 
 
Het was een mooi golfdagje.
Maike

Uitslag damesdag dinsdag 21 februari 2017 

Zoals Nelly al in haar verslag schreef, was het een prachtige dag, dit i.t.t. vandaag. De heren hebben pech zoals wel vaker. Volgende week mogen zij ook op dinsdag spelen !!

Na afloop kwamen Els en Theo nog even langs. Els maakt goede vorderingen en zal evenals Mieke snel weer een balletje komen slaan. Anne zit ook te popelen om weer naar buiten te kunnen, maar dat wordt nog even wachten. Namens alle dames wens ik jullie een voorspoedig herstel toe.

Even een opfrisser: Wanneer een bal buiten de green bij het wegnemen van een los natuurlijk voorwerp (een takje, een kastanje o.i.d.) per ongeluk wordt bewogen (verplaatst), is regel 18-2 van toepassing. De speler krijgt één strafslag. De bal moet worden teruggeplaatst. Gebeurt ditzelfde op de green dan is er geen straf.  

Volgende week is het gemengde dag.

 

Groep A

HCP

Score

1. Nelly Direks

22.9

32

2. Elly van den Broek

25.1

30

3. Caroline Schaminee

26.0

30

4. Nellie Bakermans

22.4

28

5. Toos Vermeulen

21.2

29

Groep B

 

 

1. Nel Rooney

28.4

31

2. Ineke Ros

28.9

30

3. Marian Dirkse

30.6

30

4. Riet Leduc

31.9

24

5. Gerry Lucas

32.8

24

Groep C

 

 

1. Will Smits

36.0

30

2. Tonny van de Wouw

34.7

22

3. Hanny Diekema

43.0

21

4. Mariëtte van Gestel

34.2

20

5. Woutje Kusters

46.0

20

 

Greeny: Caroline Schaminee 

Neary: Nellie Bakermans 

Birdie: Tineke Kool (7)

 

Nel Rooney

 

Uitslag damesdag dinsdag 14 februari 2017

 

Van Nelly hebben jullie de uitslag van de eclectic ontvangen met daarbij een mooi verslagje. Knap hoor Nelly, want je was er niet eens bij. Maike zit in een warm land, dus mag ik de uitslag op de site zetten. Het was vandaag Woutje die de hoogste score had, gevolgd door Elly en Gerrie. Alle anderen gaan weer een punt omhoog. De reden van deze lage scores is mij niet bekend, want het was prachtig weer, al waren de greens erg snel en was het moeilijk putten. De greenkeepers zijn nog druk bezig met het verbeteren van de bunkers en de baan ligt er ondanks de sneeuw van het afgelopen weekend prachtig bij. Het is ook fijn dat je nog steeds met de buggy en de handicarts op de baan mag. De wintertassen hebben we nog niet nodig gehad.

Na afloop kregen we van Will Smits en Birgit nog een traktatie, want beiden zijn jarig geweest. Het waren deze keer geen bitterballen maar bordjes met kaas en worstjes. Bedankt dames.

 

Groep A

HCP

Score

1. Elly van den Broek

25.1

32

2. Toos Vermeulen

21.1

28

3. Tineke Kool

23.9

27

4. Caroline Schaminee

25.9

26

5. Jennie van Bruggen

22.7

25

Groep B

   

1. Gerrie Lucas

32.8

31

2. Josee van Dongen

32.0

29

3. Ineke Ros

28.8

27

4. Peutje van Buul

30.5

27

5. Marian Dirkse

30.5

25

Groep C

   

1.Woutje Kusters

46.0

35

2. Will Smits

35.9

28

3. Tonny van de Wouw

34.6

25

4. Hanny Diekema

43.0

24

5. Corrie Vingerhoets

36.0

21

 

Greeny: Sjan van Kaathoven

Neary : Nellie Bakermans

Birdie : Sjan van Kaathoven

 

Nel Rooney

Uitslag damesdag dinsdag 7 februari 2017 

Het was een mega-grijze dag, veel wolken die zo laag hingen dat je er echt nat van dreigde te worden. Wat later serieuze motregen waarvoor de paraplu wat bescherming moest brengen. Zo’n dag waarvan je, als je thuis op de bank zit, hartgrondig verzucht "wat een klote dag”! Achteraf in het clubhuis genietend van een drankje, was het toch weer fijn om op de golfbaan 18 holes te hebben gelopen. Temeer daar dat drankje vergezeld ging van heerlijke bitterballen ter gelegenheid van de verjaardagen van Tineke en Marianne. In de pauze kwam Mieke ons verrassen op haar gezelschap, superleuk om haar weer te zien. Dat alles maakt zo’n dag toch weer een beetje zonnig!

Aan de uitlag is wel te zien dat het zwaar werken was op de golfbaan. Alleen Nel en Toos wisten de buffer te halen, alle andere dames klommen weer hogerop. Er zijn wel weer enkele vakjes groen gekleurd voor de behaalde parscore, maar rood (voor birdies) laat staan paars (voor eagle) was er vandaag niet bij. Het mooie is wel dat er voor iedereen weer van alles te verbeteren valt volgende week. En ook voor de dames die er vandaag niet bij waren is het fijn dat ze niet al te ver achter lopen na zo’n eerste dag. 

De deelname was vandaag mooi verdeeld over de drie groepen: 7 dames in groep A en B en 5 in groep C.

De indeling in de 3 groepen voor deze serie is gemaakt op playing handicap. Groep A tot 29; groep B 29 tot 35 en groep C vanaf 35. Dit betekent wel dat Ans en Gerrie voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Ook weer leuk lijkt me. 

In groep C gaan Corrie en Mariette aan kop! De andere dames staan nog niet echt ver achter hen, dus voor allemaal is alles weer mogelijk. In groep B gaat Nel fier aan kop en zij slaat ook al meteen een klein gaatje naar de anderen, hou vol Nel! In groep A is het nog niet echt spannend, alleen ondergetekende moet het deze serie echt beter gaan doen wil ik niet nogmaals onderaan eindigen. Gelukkig mag ik wel weer alle scores verwerken, als eerste zien hoe de laatste stand is en genieten van de traktatie die ik vandaag mocht ontvangen voor het gedane werk in de vorige reeks. Mijn dank daarvoor dames! 

Op naar de komende (en hopelijk zonnige) winterdagen en de eclectic serie 2 

hartelijke groet, Nelly 

 

Aan dit gezellige verslag van Nelly is niets toe te voegen dus meteen maar de uitslag:

 

Groep A

HCP

Score

1. Toos Vermeulen

21.1

32

2. Tineke Kool

23.8

30

3. Will Winter

15.6

29

4. Sjan van Kaathoven

14.1

26

5. Nelly Direks

22.8

24

Groep B

 

 

1. Nel Rooney

28.3

34

2. Gerrie Lucas

32.7

30

3.Marianne Vermeulen

30.6

26

4. Peutje van Buul

30.4

22

5. Riet Leduc

31.7

20

Groep C

 

 

1. Christa Weertman

46.0

26

2. Corrie Vingerhoets

36.0

23

3. Mariëtte van Gestel

34.0

22

4. Hanny Diekema

43.0

20

5. Ans Kin

32.7

17

9 Holes

 

 

1. Jennie v.d. Bruggen

22.6

11

 

Greeny: Marianne Vermeulen

Neary : Gerrie Lucas

 

Nel Rooney

 

Uitslag damesdag dinsdag 31 januari 2017

 

De uitslag van de eclectic krijgen jullie deze keer niet toegestuurd en dus ook geen mooi verslag van Nelly. Het was de laatste keer in de eerste sessie. Het resultaat wordt volgende week dinsdag bekend gemaakt. We starten dan weer opnieuw met onze officiële NGF handicap. Nelly heeft weer een nieuwe indeling gemaakt en ook dat krijgen jullie volgende week te zien en te horen.

Het was vandaag erg rustig, want er zijn enkele zieken én vakantiegangers. Het was fantastisch mooi weer en heerlijk om te lopen. Alle reden om goede scores neer te zetten, maar dat viel tegen.

De uitslag van vandaag:

  

Groep A

HCP

Score

1. Jennie v Bruggen

22.9

31

2. Elly v.d.Broek

23.5

29

3. Caroline Schaminee

23.5

28

4. Nelly Direks

27.8

27

5. Sjan van Kaathoven

13.7

25

    Toos Vermeulen

19.6

25

Groep B

 

 

1. Birgit van Erp

30.1

32

2. Nel Rooney

24.1

25

3. Annette Verschuren

24.3

24

4. Josee van Dongen

31.1

23

5. Riet Leduc

23.5

21

   Peutje van Buul

29.2

21

Groep C

 

 

1. Woutje Kusters

40.0

33

2. Corrie Vingerhoets

36.0

31

3. Leonie Caumo

38.0

28

4. Hanny Diekema

38.0

19

Greeny: Toos Vermeulen ( sponsor Nellie Bakermans)

Neary:   Peutje van Buul

Treeny: Riet Leduc

 

Nel Rooney

 

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME